../images/Emo207.gif גמילת לילה
ניב בת שנה ושמונה חודשים מאוד מפותחת לגילה. היא כבר גמולה ביום, ומפספסת ממש מעט. היא גם יונקת רק בלילה (קמה כמה פעמים בלילה לינוק). בספטמבר היא התחילה ללכת לגן, ולכן החלטתי לדחות את הגמילה מההנקה לאחרי החורף. אבל בכל זאת החלטתי להכניס לה למודעות שיום אחד זה יפסק. בכל מיני הזדמנויות אמרתי לה שהיא לא יכולה לעשות דברים שאחותה עושה, כי היא עדיין יונקת בלילה (כמו לישון אצל סבא וסבתא בלעדינו וכמו לישון בלי חיתול). לצערי, האמירות האלה חילחלו מוקדם מדי, ואתמול בלילה היא החליטה שהיא גדולה, היא לא רוצה לישון עם חיתול, והיא מוכנה לא לינוק בלילה בשביל זה. לכאורה זה טוב מאוד, אבל למעשה אני לא מאמינה שהיא בשלה לזה. אתמול היא התעוררה בבכי, כי ברח לה פיפי. הרגעתי אותה והחלפנו את המצעים. היא המשיכה להתעקש שהיא לא רוצה חיתול ולא רוצה לינוק. נרדמה, אבל התעוררה שוב, ואז היא כבר רצתה חיתול ולינוק. הלילה שוב היא החליטה שהיא לא רוצה חיתול ולא רוצה לינוק. בינתיים היא התעוררה פעם אחת מיוזמתה לעשות פיפי. לא מתאים לי עכשיו לקום שלוש פעמים בלילה להחליף מצעים (גם קודם קמתי שלוש פעמים בלילה להניק, אבל זה פחות טרחה). גם אין לי כח לעשות כל כך הרבה כביסות. יש למישהי המלצות? אני לא רוצה לשבור את רוחה. ואת הגמילה מההנקה אני דווקא מקדמת בברכה.