ילדה גמולה שחזרה להרטיב , מי יודע ?

7יעלה

New member
ילדה גמולה שחזרה להרטיב , מי יודע ?

הבת שלי גמולה מחיתולים כבר כמעט שנה ולאחרונה כל הזמן עושה במכנסיים . השבוע זה קרה לה כל יום . כשאני שואלת אותה למה היא לא מבקשת ללכת לשירותים היא אומרת שלא בא לה .או שאין לה כוח. מה זה אמור להיות ואיך אני מתמודדת עם זה ? זה קרה אגב גם בגן , כבר כמה ימים.

b o t t e n

New member
כי לא בא לה ואין לה כוח.

יש שלב שילדים לא מעוניינים לעזור את מהלך החיים בשביל בית שימוש זה טירחה מיותרת עבורם, אז הם מתאפקים עד שזה יוצא. צריך לשבת ולהסביר לה את ההשלכות של זה - היגיינה, חברה וכו'. ולעשות "משטר פיפי" וכל חצי שעה- שעה לקחת לעשות.

../images/Emo207.gif תחילת גמילה

אני משתדלת לקחת לשירותים בבוקר ואחרי שנת צהריים. בשאר הזמן הגור עם חיתול. לפעמים אני מפספסת והוא מספיק לעשות בחיתול לפני שגררתי את עצמי מהמיטה ולפעמים, במיוחד אחרי שנת צהריים, נראה שאין לו. כמה זמן להתעקש איתו שיעשה פיפי? מצד אחד אנחנו ממש בהתחלה ועוד קשה לו לשחרר ולפעמים לוקח 5-10 דקות של שכנוע (וניסיונות בריחה) עד שהוא עושה פיפי, אפילו בבוקר כשהוא קם עם חיתול יבש לגמרי וברור לי שהוא מת להשתין. מצד שני, אם אין אז אין. מה הטעם להעמיד אותו מול הסיר כשהוא טוען שהוא לא צריך? מצד שלישי, הוא תמיד טוען שהוא לא צריך אז אם אני אלך איתו מה ייצא לי מזה?

לא נראה לי שכדאי לך להכנס איתו למאבקי כח

כי את תפסידי. אולי עדיף לנסות פרסים או שכנועים אחרים. אם הוא קם לפעמים עם חיתול יבש, נשמע שהוא כבר מוכן לגמילה. כדאי לספר סיפורים ולהראות DVD בנושא. לנו מאוד עזר "בלי חיתולים" עם חני נחמיאס. אולי את יכולה להוריד לו את החיתול בבית. הוא יראה שלא נעים לו להיות רטוב, אז הוא ירצה ללכת בעצמו לעשות פיפי בסיר או בשירותים.

לא הייתי מחכה חמש דקות

ההתרשמות שלי מהגמילה של הגדולים שלי הייתה שאין קשר בין עשיית פיפי "לפי דרישה" לבין גמילה. גם הקטנה שלי עכשיו, באופן קבוע לפני המקלחת מתבקשת לעשות פיפי בסיר, והיא עושה מצויין, אבל בין היכולת לשחרר את השלפוחית כשמבקשים ממך, ליכולת להבין שהשלפוחית מלאה וללכת לעשות בסיר הקשר רופף. בפעם הראשונה שילד מסתובב עם תחתונים ולא עם חיתול, אין מה לעשות, הוא יעשה את הפיפי על הרצפה, ורק אז באמת יתחיל תהליך הגמילה. לדעתי המתנה ארוכה מדי יכולה ליצור אנטי, וע"ע "אני לא צריך". יכול להיות שכדאי לשקול לשחד אותו במשהו (עבור הקטנה שלי זה שירשו לה להוריד את המים הוא שוחד אפקטיבי מאוד).

אולי לבדוק אם יש דלקת בדרכי השתן?

יכול להיות שזה באמת פחות מלהיב בשבילה לעזוב את עיסוקיה בשביל ללכת לשירותים כי החידוש פג, אבל נשמע כאילו זה יותר מידי פעמים...

oritk25

New member
קורה גם לנו

אבל רק כשהיא בבית ( אז את רעיון הדלקת התבטל) היא בת רבע ל4 1. מקבלת יותר צומי 2. יש לנו 2 הפסקות פיפי- אני אומרת בהתלהבות שהגיע זמן לפיפי ו"מאיימת" שאתפוס שירותים ראשונה ( בדר"כ עובד) בזמן אחרון היא כבר מודיעה בעצמה ורצה לשירותים

../images/Emo207.gif גמילת לילה

ניב בת שנה ושמונה חודשים מאוד מפותחת לגילה. היא כבר גמולה ביום, ומפספסת ממש מעט. היא גם יונקת רק בלילה (קמה כמה פעמים בלילה לינוק). בספטמבר היא התחילה ללכת לגן, ולכן החלטתי לדחות את הגמילה מההנקה לאחרי החורף. אבל בכל זאת החלטתי להכניס לה למודעות שיום אחד זה יפסק. בכל מיני הזדמנויות אמרתי לה שהיא לא יכולה לעשות דברים שאחותה עושה, כי היא עדיין יונקת בלילה (כמו לישון אצל סבא וסבתא בלעדינו וכמו לישון בלי חיתול). לצערי, האמירות האלה חילחלו מוקדם מדי, ואתמול בלילה היא החליטה שהיא גדולה, היא לא רוצה לישון עם חיתול, והיא מוכנה לא לינוק בלילה בשביל זה. לכאורה זה טוב מאוד, אבל למעשה אני לא מאמינה שהיא בשלה לזה. אתמול היא התעוררה בבכי, כי ברח לה פיפי. הרגעתי אותה והחלפנו את המצעים. היא המשיכה להתעקש שהיא לא רוצה חיתול ולא רוצה לינוק. נרדמה, אבל התעוררה שוב, ואז היא כבר רצתה חיתול ולינוק. הלילה שוב היא החליטה שהיא לא רוצה חיתול ולא רוצה לינוק. בינתיים היא התעוררה פעם אחת מיוזמתה לעשות פיפי. לא מתאים לי עכשיו לקום שלוש פעמים בלילה להחליף מצעים (גם קודם קמתי שלוש פעמים בלילה להניק, אבל זה פחות טרחה). גם אין לי כח לעשות כל כך הרבה כביסות. יש למישהי המלצות? אני לא רוצה לשבור את רוחה. ואת הגמילה מההנקה אני דווקא מקדמת בברכה.

naamazohar1

New member
למה לא לתת לה צ'אנס?

לבת שלי גם הורדנו חיתול בלילה בערך בגיל הזה, במקביל לגמילת לילה. בינתיים נשמע שהיא די בסדר. הגיוני שבפעם הראשונה ברח לה פיפי. היא עוד לא רגילה. את אומרת שהיא התעוררה לבד לעשות פיפי - זה יופי. מן הסתם בעקבות הגמ"ל היא תתעורר פחות, ואם היא מתעוררת - תשאלי אותה אם היא צריכה פיפי. אצלנו די מהר ירדה מהמון התעוררויות בלילה להתעוררות אחת לצרכי פיפי שאחריה היא חוזרת לישון מיד. לאחרונה (שנה ו-11) היא נוטה לוותר גם על זה. הלילה לא עשתה פיפי בכלל. כן צריך להיערך לאפשרות שבהתחלה יברח לה מדי פעם - לשים מגן מזרון או מגבת, משהו שאפשר להחליף במהירות ולחזור לישון. לדעתי - תני לה כמה ימים לנסות ותראי אם יש שיפור. יכול להיות שהיא באמת לא צריכה חיתול בלילה ואז הרווחתם.

מנסיון שלי - תזרמי איתה

היא כנראה מוכנה לתהליך הזה ואת צריכה לשתף פעולה - היא מתבגרת.... לגבי הכביסות - את יכולה לשים סדינתית כזו חד פעמית וזה ימנע את הרטבת כל המיטה כי היא סופגת נקודתית. בכל מקרה , התהליך לא ימשך הרבה זמן , סביר להניח שתוך שבועיים היא תהיה גמולה בלילה ואת מרוויחה בכל מקרה כי הגמ"ל נעשה ביוזמתה והיא שלמה עם תהליך הגמילה.

תודה לכן- עדכון

הלילה היא שוב נשברה באמצע וביקשה לינוק וחיתול. בינתיים אני זורמת איתה. היא אמנם בוכה מאכזבה, אבל אני לא רוצה לכפות עליה, ואני רוצה שהיא תרגיש בשליטה. כדי להרגיע את האכזבה שלה, אמרנו לה שהיא הצליחה כבר חצי לילה, ואולי בלילה הבא היא תצליח יותר. יכול להיות שככה התהליך יהיה יותר ארוך, אבל לא תהיה לה את תחושת הדחיה שתמיד מלווה לגמילה (מהנקה).

למעלה