ילדה בת 5 ונשיקות בגן

yaron112

New member
ילדה בת 5 ונשיקות בגן

בוקר טוב יש לנו ילדה מקסימה בת 5.5 בגן חובה ילדה טובה וחמודה. היא סיפרה לנו שיש לה בגן ילד חמוד בן 6 שהם"מאוהבים" והם מתחבקים ומתנשקים. יש להם מקום סודי בגן בו אף אחד לא רואה אותם ושם הם מתנשקים עם השפתיים ומתחבקים. מה דעתך? האם לומר לה משהו או לילד הזה או להוריו? אם כן אז מה לומר ואיך? האם לומר משהו לגננת בגן? תודה

יסמין@

New member
מה בדיוק

את חושבת שצריך לומר לה או לילד או להוריו (? למה להוריו?) או לגננת? האם לדעתך הם עושים משהו שלילי? אם את חושבת שהם עושים מעשה שלילי - אז את צריכה להפסיק את זה. ואם את לא חושבת שהם עושים מעשה שלילי - אין צורך להתערב ואין צורך לומר שום דבר לאף אחד (אגב, זו דעתי)

kokopeli1

New member
כמה שאלות למחשבה

האם הילדה רואה את אבא ואמא מתנשקים (לפעמים אפילו על השפתיים) ומתחבקים? אם כן (ובהנחה שכן), היא בודאי מקשרת את זה למשהו טוב וחיובי, אז למה בעצם להעיר לה (או להורי הילד) על זה. ומצד שני - למה זה במקום סודי, שאף אחד לא רואה? מצד שלישי - העובדה שהיא סיפרה לך את זה יכולה להעיד על כך שהיא לא רואה בזה דבר אסור. אין לי תשובה, אבל לא נראה לי שנכון יהיה לעשות מזה עיניין גדול. והקטנה שלי קוראת לי אז אולי בינתיים אחשוב על תשובה יותר מגובשת

kokopeli1

New member
אז חשבתי על זה עוד

ועדיין נראה לי שזה באמת משהו תמים, שלא צריך לעשות ממנו עיניין. אבל - אם את לא שקטה, ואם את סומכת על חוות הדעת של הגננת (אני למשל מאוד סומכת ומערכיה את הידע של הגננת של נטע בכל הנוגע לחינוך בגיל הזה) אז את יכולה להעלות בפניה את הדילמה.

irisgh

New member
גם לנו יש זכרונות ילדות כאלה

חיוביים בהחלט. לאחי,כשהיה בן 6, היתה ילדה שהוא והיא 'אהבו', אבל ממש היו, בעיני עצמם והסביבה, מאוהבים. הלכו לכל מקום יד ביד, התחבקו. שנתיים אח"כ, בנים ובנות כבר החרימו אחד את השני. הוא לא שיחק שוב עם בת עד כיתה ה... אז בנתיים אפשר לתת להם להנות. לפני שהיא תכנס לתקופת ה 'רק בנות'.

שרוֹן

New member
כן, גם אחותי וחבר, מגיל 4 בערך

היה לה חבר-אהוב מהגן. אני זוכרת מדורת ל"ג בעומר, ששניהם כמעט התגלגלו לתוכה, בסערת חיבוק בהתגלגלות על הרצפה
בהחלט תמים. אם שניהם מבסוטים, שיהנו להם.

MayaShuShu

New member
למה יש בגן מקום שאף אחד לא רואה?

זה שהם מתחבקים זה בסדר לדעתי אבל לה הם לא בהשגחה של הגננת? לא מוזר?

למעלה