ילדה בת 4

lib99

New member
ילדה בת 4

שלום רב, אני כותבת עבור בת אחותי, כי אחותי אינה מצליחה להרשם לאתר, ההרשמה לא מקבלת את כתובת האימיייל שלה, שזו בעיה בפני עצמה. בכל אופן, יש לה בת 4 בעוד חודש, והיא סיפרה לי שהילדה מציירת, את ציוריה, בשחור חום ואפור, אני רוצה לציין שאינה הולכת לגן, היא בבית עם אמה, וכשהאמא עבדה היא היתה עם הסבתא ולעתים לסרוגין עם הסבתות. כרגע האמא , שהיא אחותי ילדה בן אז היא איתה בבית. רציתי לדעת, מה אתן חושבות על זה, ואם יש מישהי מקצועית בפורום, נשמח לשמוע חוות דעת. שבוע טוב לכולן ותודה.

לא מקצועית אבל...

אני יודעת שדווקא אין בעיה בציור בשחור בגילאים האלה. תיכף יבואו המומחיות...

בוליפלג

New member
היי ליב../images/Emo13.gif

תרפיסטית באמנות זה ה'מוסמך' שביקשת? אם כן - הינני
תראי, תמיד נכון לבחון את הציורים של הילד והבחירות שלו בתוכו על רצף של זמן. באופן עקרוני, אין צבע טוב וצבע לא טוב. הורים רבים 'חוששים' משום מה משימוש בצבע שחור, כשלמעשה הוא לא בעייתי כלל. נכון יהיה לבחון את השאלות הבאות: האם הילדה מאז ומתמיד ציירה רק בגוונים הללו? האם זה מלווה אותה במשך תקופה בלבד? כמה גוונים ואילו מוצעים לה כשהיא מציירת - העדיפות היא למגוון רחב כמה שיותר של גוונים, כשהכוונה היא ל32 ומעלה! (כן, 12 לא מספיקים!). מה התדירות שבה הילדה מציירת? האם היא עוסקת בכך מתוך בחירה? מה יחסה לפעילות הזו? אילו דימויים מופיעים בציוריה? האם היא מדברת עליהם? האם מספרת על הציורים? האם ניתן לזהות דימויים? מדוע התעוררה 'דאגה' בקרב אמה? מה גורם לה לשאול את השאלות הללו? האם היא רואה שינוי בהתהגותה באופן כללי? כל קשת הצבעים היא נפלאה, שימוש אינטנסיבי בצבע זה או אחר לא מעיד בהכרח על קושי או דבר מה שאיננו כשורה. אם אחותך חשה שבתה חווה קושי בחייה, היא מתקשה להסתגל לשינויים (אח קטן בבית, אמא שוב בבית וכד') שווה יהיה להתייעץ. אם השאלה נובעת מסקרנות ללא קשר להתנהגות והסתגלות באופן כללי, ככל הנראה אין סיבה ל'דאגה'.

lib99

New member
תודה רבה

אתן מקסימות, תודה על העזרה, על חוות הדעת, על המאמרים, שיהיה לכולכן המשך יום מקסים, בוליפלג תשובה מקסימה, אכן נבדוק את התחומים והשאלות ששאלת.. באשר להרשמה לאתר, אחותי אינה מצליחה להרשם,יש מייל שהיא יכולה לכתוב למישהו שיעזור לה, כשהיא נרשמת, זה אומר לה שכתובת המייל שלה לא טובה. שוב תודה רבה .

למעלה