ילדה בת 4 וכמה חודשים.....

ילדה בת 4 וכמה חודשים.....

לאחותי יש ילדה בת 4 וכמה חודשים בספטמבר עולה לטרום חובה . אחותי עברה גירושים לפני שנה וחצי ולא היה קל , הילדה חזרה להשתין עליה ושמה לה חיתולים לתקופה ואז זה הפסיק והורידה לה חיתול . ועכשיו יותר מחודש שוב התחיל ההשתנה ושמה לה שוב חיתול בעיקר בלילה , כול יום , איך אפשר לשכנע אותה שיש פיתרון להשתנה ללא חיתול ? כי חיתול זה לא לענין בגיל הזה ....... מדברים עם הילדה ( לא האימא ) הסבתא , הדודה , הסבא מנסים להסביר למה לא צריך חיתול , ושהיא גדולה והיא צריכה רק להגיד ומנסים כול 10 דקות רבע שעה לשאול אם היא צריכה לשירותים אבל היא מסתכלת במבט אטום ( הכונה מה אתם רוצים ממני ? ) ועוד בעיה החיתול זה רק בלילה בעיקר אבל במשך היום היא מתאפקת עם הפיפי עד שבסוף בורח לה ( קורה לעיתים ) וגם קקי אותו דבר היא עוצרת עד שלא יכולה יותר ואז בדקה האחרונה מגיעה לשירותים .... מה ניתן לעשות עם הילדה ? הגננת בגן מאוד כועסת כי האימא לא מנסה להוריד את החיתול , לא מנסה לעשות משהו . האימא כול הזמן אומרת שהילדה בטראומה בגלל הגירושים , אפשר להבין אבל שנה וחצי אחרי ????????????? בבקשה תעזרו לי

mAmA MiSiSiPi

New member
דעתי האישית

ואני לא מומחית בענייני גמילה אבל זה נשמע שאתם עושים יותר מידי "חגיגה" מהעניין הזה ככה היא יודעת שהיא מקבלת המון תשומת לב {לילדים לרוב לא אכפת עם התשומת לב שלילית או חיובית} ובגלל שהמצב הוא לא רגיל בגלל הגירושים זאת עוד סיבה לתושמת לב. כולם עליה סבא סבתא דודים כל 10 דקות שאלות, תרדו ממנה תנו לה לפספס תגידו בקול רגיל "לא נורא שפספסת בואי נחליף/נסיים בשירותים" וזהו בלי יותר מידי עניינים כשהיא תראה שזה לא מושך תשומת לב אז אולי היא תפסיק.

ילדים יכולים לסחוב טראומות מגירושים או מכל

דבר אחר לצורך העניין, הרבה מאוד שנים אחרי, לא רק שנה וחצי... נשמע לי שדבר ראשון, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע ניטראלי (לא הגננת בגן) שיעזור לאמא לעשות קצת סדר בבלאגן. ודבר שני (או אולי בעצם זה צריך להיות הדבר הראשון) תראי כמה תשומת לב הילדה מקבלת מהסיפור של החיתול. כולם מנסים להסביר לה: הסבתא, הדודה, הסבא... היא כנראה לא ילדה טפשה, אני די יכולה לנחש שהיא מבינה, אבל היא לא רוצה לוותר על כל כך הרבה תשומת לב. שכולם (אבל כולם) יקחו צעד אחד אחורה, יפסיקו להתייחס לנושא הזה כנושא המרכזי ויתנו לילדה את אותה כמות של תשומת לב בפעילויות אחרות, במשחקים, בהקראת, סיפורים, בטיולים וכו'... ולגננת צריך להסביר שפשוט עוצרים עכשיו את הכל, לוקחים צעד אחורה, ומורידים מהילדה את הלחץ. זה שהגננת תכעס על האמא זה לא יעזור לאף אחד, בטח לא לילדה...

אילתית 2

New member
מסכימה עם קודמותיי../images/Emo45.gif

שכולם "ישחררו" קצת מהלחץ על הילדה וכל תשומת הלב מסביב בעינין הזה..אולי בכלל ה"אובר" יחס בעינין הזה מצד כולם...יוצא דווקא

פלגיה

New member
בעיני

חיתול בגיל ארבע, ואפילו ארבע וחצי זה לא מאוד נורא. זה עדיף מהרטבה בסדין. תנו לה חיתול, חכו תקופה לראות אם עובר מעצמו (בלי לדבר על זה מילה!) ואם עדיין ההרטבה נמשכת - יש מקום לפנות לטיפול רגשי בשביל הילדה.

למעלה