ילדה בת 19

bachbash

New member
ילדה בת 19

אני בת 44, גרושה שמגדלת את שני הילדים שלי לבד. ילדה בת 19 חיילת כרגע, ובן 18 שהתגייס לא מזמן. יש לי בעיה מאוד קשה עם הבת שחשבתי בתומי שעם השנים זה יכול להסתדר. אך לצערי הזמן רק גורע ומרחיק בינינו. מאוד קשה לי איתה, ולה איתי. יש בינינו חוסר תקשורת, ולידה אני הבת והיא האמא. תמיד מעבירה ביקורות עליי, ותמיד יש בזה טון של זלזול. חשוב לי לתת קצת רקע על הבית שהם גדלו. האוירה בבית (לפני הגירושין )הייתה מאוד סוערת ומתוחה ולא ידעו שקט. בעלי לשעבר התנהג בצורה מאוד אלימה מילולית כלפי, וכל זה היה בפני הילדים, הרבה זלזול ובוז כלפי. הרבה פעמים אני שומעת אותה ונזכרת בהתנהגות של בעלי לשעבר. מאוד רוצה לתקן אם יש עדיין איך. מאוד חשוב לי להיות איתה בקשר טוב כמו כל אמא ובת. היא ילדה מאוד בוגרת (כבר מגיל קטן), מאוד חכמה, אבל אם זאת מאוד קשה. האם תוכלי לעזור לי, מקווה שזה לא מאוחר מדי!! תודה.

הכל יכול להיות גם אחרת בכל רגע נתון...

שלום רב, אני מאמינה ששלעולם לא מאוחר מידי, והכל יכול להיות גם אחרת בכל רגע נתון. זו בחירה. לשם כך, חשוב להיכנס לתהליך של מודעות ולפעול מתוך רצון, אחריות, ומחוייבות אמיתית לקשר. אני מציעה לך להתחיל בשיחות ייעוציות. בשלב שני אולי לצרף את הבת לשיחות. בינתיים, האם שיתפת אותה פעם ברגע שקט ונינוח על הרצון שלך בקשר, על אהבתך אליה ,על התחושות שלך נוכח הדרך בה היא מתיחסת אלייך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

bachbash

New member
בהמשך לתגובתך

היי עינת, הייתי איתה בעבר בטיפול משפחתי, זה היה במקביל לגירושין. היה מאוד חשוב לי להתחיל דף חדש עם החיים ובעיקר עם הילדים, כדי לא לעשות יותר טעויות. הבן לא הסכים להגיע בכלל, אבל היא הסכימה ואפילו שיטפה פעולה יפה מאוד. יש לה הרבה כעס עליי. כעס על מי שאני. איך שאני מנהלת את החיים שלי. אפילו כועסת שלא התגרשתי לפני הרבה זמן. הקשר שלה עם אביה רק הולך ומתחזק ואני ממש מרוצה מזה. יש לה הרבה סיבות לכעוס על אבא שלה, כי גם עליה הרים לא פעם ידיים. אני כועסת על עצמי על הדרך בה חינכתי אותה. לא שמתי לה גבולות ברורים ותמיד ויתרתי כי לא רציתי להתעסק איתה יותר מדי (כמו שעשיתי עם אבא שלה). אולי כי לא רציתי שתתחיל בעצבים, בכעס, בתריקות דלת וכו'. היא תמיד הייתה בעייתית בעיני, והאופי שלה מאוד מזכיר את אביה. אני נמצאת בקשר זוגי כמעט 4 שנים, וממש טוב לי. יש לה גם חבר מקסים, שכולנו ממש אוהבים. מקווה שבזוגיות שלה ובחיים בכלל היא תהיה יותר עדינה ופחות ביקורתית. מאוד קשה לי לדבר איתה. משתדלת כמה שפחות להיות בסביבתה. לא טוב לי כשהיא איתי, וכשלא נמצאת אני מתגעגעת אליה מאוד. מה עליי לעשות?!!

מה דרוש לך...

שלום רב, מה דרוש לך כדי להרגיש קצת יותר טוב במחיצתה? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה