ילדה בת 11 וכאבי בטן

ילדה בת 11 וכאבי בטן

שלום יש לי ילדה בת 11.5 ולפני כשנה וחצי התחילו כאבי בטן . כמובן שניגשנו לרופא הופננו לרופא גסטרו ועברנו את כל הבדיקות. כולל גסטרוסקופיה (בבדיקה זו מכניסים מצלמה לקיבה) . כשחזרנו לרופא הוא הודיע שאין שום בעיה גופנית ושזה כנראה משהו פסיכולוגי. לפי מיטב ידיעתי אין לה בעיה מיוחדת אולי קצת רגישה ולוקחת דברים קצת יותר קשה מאחרים. דיברתי שוב עם רופא המשפחה לאחרונה וציינתי שהכאב בעיקר בצהריי היום ויש לי חשד שזה קשור לשיעורי הבית כי למרות היותה תלמידה טובה מאוד קשה לה עם העומס בשיעורי הבית היא מתלוננת המון ולוקח לה הרבה זמן לסיים אותם, בעיקר בחשבון (דיברתי עם המורה לחשבון והיא אמרה שדווקא בכיתה היא מגישה את עבודות הכיתה תמיד שניה.. כלומר מסיימת ממש מהר- סיפרתי לה על זה שהיא מתוסכלת מהכמות והסכימה שהיא לא תכין את כל שיעורי הבית אם היא בקיאה בנושא) . דיברתי עם ילדתי על נושא השיעורים והחלטתי בעצת הרופא לשנות את ההרגלים וכשהיא חוזרת הבייתה לא לאפשר לה לראות טלוזיה ולא מחשב עד שמסיימת את השיעורים. רוצה לציין שהעלתי את האפשרות של שיחה עם פסיכולוגית אפילו חד פעמית אבל הילדה מסרבת בתוקף. אז מה שקורה עכשיוזה שהייא מגיעה ,אוכלת ו כשאני מפנה אותה לשעורים אז יש לה כאבי בטן והיא לא יכול ה להכין, וכך העיניין נמרח לו ונמרח והיא לא מספיקה לעשות דברים אחרים בכל הזמן שהזה שהיא בבית.מלבד העובדה שכואב לי שהיא סובלת ולפעמים אני קצת כועסת (היא גם מתלוננת לפעמים על כאב ראש - במיוחד שלא בא לה לעשות משהו שבקשתי) והיא נפגעת ובוכה שאני לא מאמינה לה ושזה באמת כואב. אני חייבת עזרה ואין לי כל כך אפשרויות כלכליות . אז אשמח לעזרה. תודה מראש

גרא.

New member
האשה באפור,ילדה בת 11,עלולה לסבול מכאבי בטן

לכאורה,על רקע תחילת גיל ההתבגרות,שהוא כזכור,עשוי להופיע בגיל מאד מוקדם,כבר היו מקרים שילדות בנות 8+ חוו את המחזור הראשון,שהוא הסימן הראשון לתחילת ההתבגרות.לא ברור אם נגעתם בתחום הזה,מאיזה סבה של תהיה,ולכן כדאי לבדוק לפחות עם הילדה גם את הנושא הזה.יחד עם זה,ההתייחסות לכאבי בטן מאד נפוצה אצל ילדים בעיקר כביטוי לחרדת בצוע,יחד עם נסיון להשתמש בכך בכדי להתחמק ממטלות שהילד אינו רוצה לבצע.כך קורה שכאשר היא מתבקשת לעשות שיעורים,מופיע כאב הבטן כמצב שאינו מאפשר לה לעשות את המטלות האלה.במיוחד שהן באות על חשבון צפייה בטלויזיה או ישיבה ליד המחשב.אחת הדרכים המומלצות במצב הזה,היא לקחת את הילדה,לנסוע איתה לחדר מיון,בכדי שתבדק.לרוב מספיקים הדיבורים על כך,בכדי שכאבי הבטן יעלמו.אחרת,קחי אותה לחדר המיון,גם אם היא מתנגדת,כיוון שרק כך תוכלי לקבל תמונה נכונה, של הסבות,פיזיולוגיות או פסיכולוגיות.כאן אין דרך אחרת מאשר להפגין אסרטיביות,כלפיה,בכדי לבחור בין טיפול בכאבי הבטן,אם יש סבה פיזיולוגית לכך,או התמודדות שאינה אוהבת עם הכנת השיעורים.לגבי טפול האפשרות היחידה שאינה כלכלית,היא לפנות ליועצת בית הספר,שתשוחח ואם אפשר גם תטפל בה.אבל לפני כן,עליכם ההורים להתמודד כאמור באסרטיביות עם ההתנהגות שלה.

למעלה