ילדה בלי שניים

*אתוש*

New member
ילדה בלי שניים../images/Emo6.gif

היי חברה נוי בת 6.5 ולאחרונה היא בגל של החלפת שניי חלב לשנים קבועות כתוצאה מכך נשרו לה 4 שניים בפה מקדימה וכך היא נראת מאוד מצחיק בלי שניים הבעיה היא שבגן ,והסביבה מאוד לא מפרגנת וצוחקת עליה ונוצר מצב בו היא לא רוצה ללכת לגן נוי בת6.5 ועדיין בגן (ילידת דצמבר)כך שהיא היחידה שנופלות לה שניים בהתחלה כולם קנאו בה בזה שלה נושרות השניים אבל המצב הפוך אשמח לקבל עצות

לאה_מ

New member
פית השיניים ביקרה אצלה?

כי עומר תמיד היה מקבל ממנה כל מיני מתנות קטנות (כמו קעקועים, גולות, מכוניות צעצוע וכו´), שהיו מאד משמחות אותו וגם היו מקור ל"השווצות" בפני הילדים בגן/בכיתה. אני חושבת שכדאי לשוחח עם נוי ולהסביר לה על תהליך התחלפות שיני החלב, כך שהיא תבין טוב מה קורה ומה תהיה התוצאה (אפשר לקחת אותה לשיחה עם רופא השיניים, אפשר למצוא חומר באנציקלופדיה מתאימה על גוף האדם ולקרוא איתה). ונראה לי גם שרצוי לערב את הגננת, ושתדאג להסביר לילדים על התהליך - הרי הוא עומד לעבור על כולם בקרוב. אולי אפשר לשתף את נוי בפרוייקט הזה, וכך לייחד לה "חשיבות" ו"מיוחדות" בנושא הזה.

אפרתש

New member
שיני בינה - מקור לגאווה

האחיין החמוד שלי מאד משוויץ שיש לו עכשו שיני בינה, מה שאומר שהוא הכי חכם. אולי גם נוי תשמח לשמוע שהשיניים החדשות נקראות ככה.

מירי,

New member
../images/Emo12.gif הייתי בטוחה ששיני בינה

אלה השניים האחוריות אלה שצומחות רק בגיל מבוגר...

אפרתש

New member
שיני בינה

טכנית זנ נכון. אבל כשאני הייתי בגיל המתאים קראנו לכל השיניים "של גדולים" שיני בינה. אותנו זה שימח, ולאף אחד זה לא הפריע.

*אתוש*

New member
לאה ואפרת תודה על התגובה המהירה

נוי כבר לא מאמינה לפיית שניים שאלתי אותה אם היא חושבת שזה פייה אז היא אמרה "אמא אני יודעת אין פיות ואת ואבא קונים מתנה ושמים מתחת לכרית" אז החלטתי ללכת עם הילדה וכנושרת שן אנחנו נוסעות לחנות והיא בוחרת מתנה (כמובן עם גבולות ) בנוגע לגננת דיברתי איתה אתמול והיא אמרה שתנסה לחזק אותה בגן ולהסביר לילדים אני מקווה שזה יעבור בשלום עד שצמחו שניים שאלה האם מתחלפות כל השניים בפה או רק הקדמיות??

לאה_מ

New member
כולן. אבל בדרך כלל זה קורה לאט לאט.

קודם מתחלפות החותכות, אחר כך הניבים ואחר כך הטוחנות, ואז צומחות גם טוחנות נוספות, שהן שיני הבינה. ועוד משהו - גם עומר ידע שזו לא פיה, אבל כמה כיף היה לכולנו עם הסיפור הזה. חפשי בכל זאת ספר לילדים שמדבר על כך (או בקשי חומר מרופא השיניים שלכם - משהו עם תמונות, שאפשר להראות בגן). אני בטוחה שנוי תרגיש גאה מאד להציג את ההסברים בפני הילדים (אולי גם להראות שן שנשרה - זו ממש אטרקציה).

למעלה