ילדה איטית

יעלאריק

New member
ילדה איטית

הילדה שלי ( בת 7) מאוד איטית בכל מה שהיא עושה. זה פוגע בלימודים - היא לא מספיקה לעתיק מהלוח ולהביע את עצמה. המורה מציעה ריפוי בעיסוק. רציתי לשמוע מעוד הורים שמכירים את הבעיה

ARCH 2

New member
היה לי תלמיד כזה

שהיה מאוד מאוד יסודי ופדנט וכתוצאה מכך גם איטי. נתתי לו להתחיל להעתיק מהלוח לפני שאר התלמידים, כדי שיעמוד בקצב, ולפעמים עזרתי לו להשלים כשעדיין לא סיים. לאט לאט. לא להלחיץ אותה, אבל בהחלט להציב לה גבולות של זמן, לתחום אותה כדי שלא תחלום באמצע ותלך לאיבוד. למשל: כשהמורה נותנת עבודה, היא יכולה להגיד לילדה: עוד חמש דקות אני באה לראות מה ענית בשאלה הראשונה. ככה הילדה יודעת שזה הזמן שמוקצב לה עבור פעילות אחת. מקווה שהצלחתי להעביר את כוונתי.

מירי,

New member
יש לי אחד כזה....

אצלנו הוא פשוט חולם.... אז המורה מושיבה אותו לידה והוא מצליח להיות עסוק רק בלימודים ורק בהעתקה (כשצריך) והוא מספיק! וכאשר הוא לא מספיק המורה עוזרת לו. תבדקו אולי במקה שלה ריפוי בעיסוק יעזור!

עדי 4

New member
בדיקת ראיה עשיתם לה.?

אולי היא לא רואה מספיק טוב? שווה לעשות אבחון בריפוי בעיסוק ולראות האם יש בעיה. ריפוי בעיסוק יכול לעזור אבל אם הבעיה אחרת שווה לעלות עליה.

יסמין43

New member
יש מומחים שעורכים מבחנים לאבחון.

אם נדמה לך שיש בעיה אבל את לא מזהה אותה, ואת רוצה להיות שקטה, תגשי לבעל מקצוע כזה והוא/היא ייתן לך תשובה. אל תתחילי בטיפול לפני שנעשה אבחון.

עדי 4

New member
אף מרפאה בעיסוק לא תתחיל טיפול

ללא אבחון. זה לא מקצועי לטפל לפני שמאבחנים.

דניאל90

New member
בהחלט שווה לבדוק

ועד כמה שידוע לי עד גיל 9 אפשר לעשות את זה דרך קופ"ח. יתכן שלידה יש קושי בכתיבה שקשור במוטוריקה העדינה או שפשוט היא כזאת באופיה. היתה לי תלמידה כזו שפשוט הייתי צריכה לזרז ולהזכיר לה להספיק להעתיק מהלוח, בלי להלחיץ יותר מידי.

michal@gal

Active member
מנהל
הבת שלי כזאת

וכשלקחנו אותה לרופא לבדוק אפשרות של ריפוי בעיסוק, הסתבר שהילדה פשוט חולמת, עושה הפסקות באמצע הכתיבה כדי לנער את היד ולהגיד כמה שקשה לה (הצגה שלמה עם אנחות מתאימות) וכו´. השיחה עם הרופא עזרה לה באופן מפתיע, בניגוד לשיחות איתי על אותו נושא שלא עזרו בכלל, וקצב הכתיבה השתפר בהרבה (בגיל 9 בערך). לפני שקצב הכתיבה השתפר, הסיכום עם המורה היה שהיא תבדוק בסוף השיעור אם הילדה סיימה להעתיק, ואם לא, אז היא תגמור לכתוב לה במחברת.

למעלה