יכט ורניש !!!!NEVER AGAIN

avniMember

New member
יכט ורניש !!!!NEVER AGAIN

אישתי רצתה את המזנון הקטן שאני בונה שיהיה מבריק כמו זכוכית אז הלכתי על הכי מבריק שמצאתי.
אין ספק שהתוצאות הן אחלה, ממש מבריק ואני רק בשכבה השנייה. אבל... ואבל גדול.
מכיוון שלא ממש מצאתי מידע מסודר על השימוש בלכה הזו אז אם במקרה נכנס לכאן מישהו מתחיל (כמוני) ומנסה להבין מה סדר גודל העבודה עם הלכה הזו אז...
1) העבודה עם טרפנטין - סיוט. כל הבית מסריח! ואני עובד בחדר עם דלת סגורה אבל שני כיווני אוויר (חלונות גדולים) וונטה שעובדת כל הזמן בחדר.
אני דיללתי בשכבה הראשונה עם משהו כמו 30-40 אחוז טרפנטין. מאוד נוח לעבוד עם זה כשזה ככה.(אבל אז אני מבין שצריך יותר שכבות כדי לקבל ברק)
שכבות אחרות אני עושה עם בערך 10-20 אחוז טרפנטין.
2) אני עבדתי עם מסיכה על הפה (סתם כדי להיות קצת יותר בטוח מהאדים של הטפנטין) לא יודע אם צריך או לא.
3) העבודה עם הלכה - סיוט. מאוד דביק. אם במקרה צריך לנקות את זה - נניח מהידים. צריך לשטוף עם טרפנטין ואז עם סבון את הטרפנטין (ולפעמים צריך לעשות את זה כמה פעמים)
ואני לא בטוח כמה זה בריא לשים טרפנטין על הידיים.
4) לנקות את הכלים - סיוט. שוב אותו סיפור עם הטרפנטין ואז חייבים ללכלך את הידיים :)
5) 24 שעות לחכות עד שהדבר הזה מתייבש וגם אז זה טיפה דביק. כך שאם רוצים לעשות 3 שכבות. ועושים כל צד בנפרד. אז מדובר על 6 ימים!!!

בקיצור אלא אם אני קונה יאכטה (במקרה שלי יש סיכוי יותר טוב לסירה מנייר) אני אומר לעולם לא.
בפעם הבאה אני מנסה לכה חצי מבריקה על בסיס מים או משי על בסיס מים. אני מאמין שאקבל תוצאה מספיק טובה לנגר חובב מאוד :)

בהמשך אחרי שאסיים את הפרוייקט הזה אעלה תמונות, תודה לכל מי שייעץ לי עד כה.

knappertsbusch

New member
כמה נקודות

אכן, טרנפנטין זה זוועה ומסריח. אפשר להקל מאוד על העבודה באמצעות כפפות חד פעמיות
ומברשות חד פעמיות. את המברשת טובלים בתוך כלי עם טרפנטין בין השכבות, ונפטרים ממנה
בסיום העבודה, בלי לשבור את הראש על ניקוי.
לכה על בסיס מים יותר נוחה לעבודה ולא מסריחה בכלל.
הגימור הכי יעיל מבחינת קלות עבודה וברק זה שלאק -
הוא לא עמיד במיוחד ולא נועד לרהיט שעלול להיתקל בחום או בנוזלים,
אבל אפשר תוך יום אחד לבנות כמה שכבות עבות ומבריקות,
בלי שום ריח (המדלל - אלכוהול נקי).

avniMember

New member
מה זה שלאק? מאיפה קונים?

מה השם של זה בחנויות? טמבור/יעקובי?
תודה

yulevi

New member
בפיגמנטים תל אביב

רוב החברים משתמשים בלכות על בסיס מים

שוקי731

New member
שלק

השלק עשוי מכנפיים של סוג מסוים של חרקים ששחתח את שמם .אם יש לך קומפסור ואתה רוצה רהיט ממש מבריק ומאוד עמיד לך על דור 120 לק בהתזה אתה מקבל ממש ראי

yuvaleitan

New member
שלאק

עשוי מההפרשות של כנימות מזרח אסיאתיות (נשבע, אני לא ממציא!). בד"כ מזקקים אותו כדי להוציא ממנו חומרים שעווניים, שפוגעים בברק. מגיע כפתיתים שממיסם בכהל מפוגל (או אתנול 95% טכני, או כהיל מהסופר), או מוכן. טוב ליופי, אם אוהבים את הברק, ממש לא עמיד כמעט בכלום.
נתקלת בכל הבעיות שיש ללכות על בסיס אורגני (טרפנטין) להציע. אם זו היתה החוויה, אני אכן ממליץ לך לעבוד עם לכה ע"ב מיים. העומק והברק לא יהיו באותה רמה, העמידות אולי כן, המחיר הכספי קצת גבוה יותר, המחיר בדם, יזע וצחנה - הרבה פחות...
אגב1 - טרפנטין על הידים לא עושה כלום, חוץ מלייבש טיפה את העור, אלא אם יש עור ממש רגיש, ואז (ובכל מקרה) כדאי לעבוד עם כפפות חד פעמיות, ואם כבר, אז יש כפפות לטקס עם טאלק [יש אלרגים ללטקס], ויש כפפות ויניל ללא טאלק, עליהן אני ממליץ. בא באריזות של 100. או- כפפות מטבח מגומי עבה יותר, לא חד"פ)
אגב2 - מסכת אף-פה לא עוזרת במאומה בחסימת אדי טרפנטין. אבק, במידה מסויימת, כן.

yuvaleitan

New member
שלאק - קישורית אינפורמטיבית

אני מצרף קישורית לויקיפדיה על שלאק.
זה אמנם באנגלית, אבל הערך בעברית חסר מאוד. אם צריך עזרה בתרגום - אשמח.
אני לא יודע איפה קונים בארץ, אבל לעניות דעתי זה לא כל כך מתאים לצרכים של גימור רהיטים שימושיים.
יובל

isalamon

New member
ממליץ בחום על BONDEX איכותי וללא דילול

שכבות דקות מאוד באמצעות ספוג וייבוש מהיר

לא מצליחה להבין מה כל כך טוב

ביאכט וארניש...
פעם זאת הייתה הלכה האולטימטיבית אבל היום יש כל כך הרבה לכות טובות על בסיס מים, באופן כללי לא הייתי צובעת רהיט פנים ביאכט וארניש...

lunatick

New member
מבריק מהיר וציפוי קשה: לקה טמבור דור 2 חלקים

לא זוכר את המספרים יש מט ומבריק. גילוי נאות עדיף בריסוס. יואב

שוקי731

New member
לכה דור ממליץ בחום דור 120 מבריק דור 121 מט

לכה קשה אוטמת מחליקה ובכלל יופי לעבוד אתה אבל נא לא לשכוח אחרי הערבוב של חומר 1 וחומר שתיים לחכות כרבע שעה אם מזג אויר קר להמתתין יותר

ilansh33

New member
דור 125 של טמבור

לכה מבריקה דו רכיבית המיועדת לפרקטים ועמידה מאוד בשחיקה.עבדתי איתה לא מעט והיא מעולה.
ניתנת ליישום גם באמצעות רולר שיער עדין.יוצא מעולה.

lunatick

New member
צבעתי היום בשמן מדולל בטרפנטין

וחשבתי שאם ריח הטרפנטין הוא "סיוט" אין מה לנסות אפילו לקה דור כי המדלל (11) חריף לאין שעור. יואב

למעלה