יכול להצליח?

המורד007

New member
יכול להצליח?

מה אתם אומרים על אהבה ורטואלית ממושכת.שמגיעים למציאות זה יכול להצליח?

זה תלוי (מתיבש ונופל?)

אם פגשת באדם הנכון, בסיטואציה הנכונה יכולה לפרוח אהבה גדולה גם מפגישה באינטרנט... אני מכירה זוג שנפגש בצ'אט והיום הם נשואים באושר. הרשת היא מקום מפגש וכמו שמפגש בין אנשים בצבא יכול להוביל לקשר רציני ופגישה במקום עבודה יכולה להפוך לאהבה גדולה - גם כאן.

shahar1971

New member
אבל יש פה טריק...

כולם מכירים זוג שהצליח, אף אחד לא מכיר את מליון הזוגות שלא הצליחו. אף אחד לא מספר... הבושה גדולה מדיי... בושה? מעולם לא בדקו את זה סטטיסטית, הנתונים חסרים ומסולפים... ואולי זה עוד אחד מהמנועים של האשלייה הוירטואלית...

טריק?

אבל זה ככה גם בעולם ה"אמיתי", הרי לכולנו (כמעט) יש כמה אכזבות על כל אהבה אמיתית אחת, לא? איזה נתונים מסולפים? מישהו הציע כאן מדגם רישמי? סקר כלשהו? אמרו שאפשר, זה לא מסול, אכן יש כאלה שהצליחו. ויש כאלה שגם לא בדיוק כמו שכל דרך אחרת שאתה יכול להעלות על דעתך להכיר אנשים

shahar1971

New member
לא הבנת אותי

הטריק הוא שמעולם לא בדקו את זה סטטיסטית (את מידת ההצלחה של היכרויות וירטואליות). האשלייה היא שסיפורים אישיים תמיד נתפסים אצלנו כמשקפים את המציאות יותר מהסתברות סטטיסטית יבשה. ולא שאני טוען שהסטטיסטיקה משקפת את המציאות. אבל השאלה לגבי הסיכוי למצוא כאן אהבה, מתייחסת בעצם להסתברות. וזו טעות להסיק לגבי הסתברות מתוך מקרה פרטי אחד. לכן הטריק כאן הוא שכשמספרים סיפורים אישיים, יוצרים אשליה שההסתברות היא גבוהה, למרות שבפועל מעולם לא בדקו את זה. ואני מקווה שלא התבלגנתי עם התשובה

../images/Emo124.gif חיפושית, לא יאומן כי יסופר

מצאנו עוד אחד שמבין את הראש שלי. והוא אפילו גבר!

shahar1971

New member
למה לא משתפים את האיש לעתיד

בהתלבטויות הרות הגורל האלו?

shahar1971

New member
השאלה היא ממתי דעתה של האישה

נחשבת... (ובזאת נפתחה לה חזית, שכולנו יודעים איפה היא מתחילה, ואיש לא יודע היכן תסתיים...)

shahar1971

New member
../images/Emo6.gif

מדהים איך בסופו של דבר כולנו רובוטים שמגיבים אוטומטית לכפתורים קבועים מראש... האמת היא שלדעתי האישית, נשים תמיד החזיקו במונופול על כל מה שקשור לענייני אהבה וזוגיות. השפה הזוגית היא שפה נשית והערכים הזוגיים הם ערכים נשיים... ונראה שהשליטה הגברית היא אשלייה שגברים ונשים הסכימו עליה הסכמה שבשתיקה עיקרה הוא: "אתם תשחקו בשליטה ואנחנו (הנשים) נחליט מתי מפסיקים לשחק"

השפה הזוגית היא נשית?

פעם אחרונה שבדקתי את הזוגיות שלי (ותסלח לי הילדת"ה לרגע) גיליתי שהיא מורכבת ממני ומבעלי, שהוא זכר לחלוטין (בדקתי
) והשפה הזוגית היא זוגית - מיועדת לשני המינים. לגבי שליטה, ערכים והמעשים שבצידם - הם דבר אישי שנתון למשא ומתן בין בני הזוג.

shahar1971

New member
נשיות וגבריות לא קשורים למין הביו..

..לוגי
כשבודקים שביעות רצון מזוגיות אצל זוגות, מוצאים שככל שבני הזוג 'דוברים' שפה שנחשבת 'נשית', קרי - משתפים, חולקים חולשות, משוחחים וכו' - כך שביעות הרצון שלהם מהזוגיות עולה. וככל שהקשר 'צבוע' בצבעים 'גבריים', קרי - תחרותי, נטול ביטויים רגשיים, נפרד יותר ממשתף וכו' - כך שביעות הרצון של בני הזוג מהקשר, פוחתת. גבריות ונשיות הם 'מבנים' חברתיים. זה נכון שעל פי רוב תמצאי יותר גברים גבריים ויותר נשים נשיות, אבל ההתאמה הזו לא בהכרח חייבת להתקיים. למען האמת, יש יותר נשים 'גבריות' מאשר גברים 'נשיים' וגם זו תוצאה של לחצים ואילוצים חברתיים. הסוד הוא במציאת האיזון בין הדברים. דבר שמבחינה חברתית, קל יותר לנשים מאשר לגברים. ושוב אני מתחיל להתבלגן... למה אף אחד לא עוצר אותי?

נתחיל בזה

שאם ניגמר לך המקום אז תלחץ על TAB ותחבר את המילה כי לוגי לא תופס כשמדברים על נשים וגברים. ועכשיו נישאלת השאלה - למה לנשים יותר קל להיות "גבריות" מאשר לדברים להיות "נשיים" (על עניין הבלאגן כבר דיברנו, יש לך אישור להמשיך
)

shahar1971

New member
עניין אידיוטי של מוסכמות חברתיות

מה תעדיפי לספר לחברות: "הילדה שלי היא ממש בן קטן" - או - "הבן שלי, הוא ממש ילדה קטנה" ושאלה נוספת... מי ירגיש יותר בנוח לספר: בנים: "כשהייתי ילד הייתי כמו בת" - או - בנות: "כשהייתי ילדה הייתי כמו בן" אנחנו חיים בחברה שמתגמלת ביטויים של גבריות ומענישה על ביטויים של נשיות. גבר נשי, נחשב פחות ערך מאשר איזה גברית. גברים לומדים את זה על בשרם ה-קללה של כל הזמנים, "הומו", מתייחסת למרכיבים נשיים אצל גבר. לא תמצאי קללה שמקבילה בחומרה ובתוכן שלה אצל נשים. לכן, אישה לא 'תוענש' על ביטוי של חלקים גבריים באישיות שלה כמו שגבר 'יוענש' על מתן ביטוי של חלקים נשיים באישיות שלו. ותחשבי על הניסיון שלך - עם איזה מהגברים תמשיכי להיות בקשר אחרי הדייט הראשון: גבר שבוכה בסרט שצפיתם בו יחד בקולנוע - או - גבר שישלם עלייך במסעדה, יסיע אותך הביתה ויפתח עבורך את הדלת של האוטו. (ובעניין ההצעה... אני אעבור לשרשור ההוא
. כפי שנאמר... 'פרה פרה')

קצת קשה להתווכח

כי זה די נכון החברה שלנו בניסיון לשיוויון בין המינים (שבעיני הוא מוזר ולעולם לא יתקיים), מנסה להפוך את הנשים לגברים ומכאן הלגיטימציה. ובעניין השאלה שלך, האמת שאני מאוד יתרגש אם גבר יזיל דימעה בסרט. אני מהטיפוסים שבוכים (בכיתי כשאמא של מרקו נסעה..) וזה מקסים בעיני. הרבה יותר נחמד מגבר שיושב לידי ומסתלבט עלי (מה שקרה לא מעט פעמים). אני בעד גבר רגיש, שידע להיות גבר כשצריך. בדיוק כמו שאני מתבלטת כשצריך ודוחפת קדימה (בניגוד לסטראוטיפ ה"אישה הקטנה"), אבל אני גם רוצה להרגיש אישה במלוא מובן המילה. ואני רוצה שמי שיהיה איתי יתן לי את ההרגשה הזו.

למעלה