יכול להיות...?

Susan Death

New member
יכול להיות...?

שטיריון מת? זה יכול להשמע הזוי, אבל בבקשה תתיחסו ברצינות לרעיון הזה. סרסיי במהלך משתה לעורבים מקבלת המון ראשים של גמדים, שהיא לא מאמינה על אף אחד מהם שהוא אמיתי. אחד אפילו היה ממש ממש דומה, אבל לכל דבר היא המציאה משהו. עכשיו, כמו שאנחנו מכירים את מרטין, הוא לעולם לא יזכיר משהו בלי סיבה, נכון? אז למה הוא מזכיר את זה? אלא אם כן עומד להיות מרד של גמדים זועמים על כך שהורגים אותם בכמויות, אני רואה רק סיבה אחת לתאר כל ראש שמגיע, במקום פשוט לספר שהגיעו כמה: טיריון מת. כן, סרסיי לא מזהה את הראש שקיבלה, אבל זה בגלל שהיא כ"כ עיוורת מהנבואה שאומרת שהוא יביא לסופה, שהוא יושב מת מתחת לאפה והיא לא שמה לב. אכן, הוא הביא לסופה, אבל לא באותה צורה שהיא ציפתה... העניין הוא, שזה נשמע מתאים למרטין. לעומת דאבוס, שאני בספק רב שמת (כי לא אופייני למרטין להגיד לנו "הוא מת" ואחר כך להסביר איך הוא מת), על טיריון לא נאמר במפורש שהוא מת, ובגלל זה אני חושבת שזה כן הגיוני... מה דעתכם?

האבק

New member
היה יכול להיות הגיוני אבל...

מרטין כבר פרסם לפחות פרק אחד (אולי אפילו שניים) של טיריון מהספר החמישי, כך שזה מפריך את התיאוריה. חוץ מזה - ברוכה הבאה!

Susan Death

New member
לא לגמרי חדשה, וגם...

בעיקר קוראת פה ברור- טיריון לא מת בין הספר השלישי לרביעי. הרי הספר החמישי מתחיל כשהרביעי מתחיל, מבחינה כרונולוגית, אז בתחילת החמישי טיריון חי. בהמשך, בעוד כמה פרקים שלו בחמישי, הוא ימות, ואז, אם תסתכלי (או תסתכל?...סלח לי...) בציר הזמן, זה יהיה בדיוק בזמן המתאים בשביל שהאיש יגיע ויתן לסרסיי את הראש שנראה בדיוק כמו טיריון, אבל היא טוענת שחתכו לו את האף... כמובן שזה בגדר תיאוריה שאני הכי מקווה שבעולם שלא תתקיים, אבל בכל זאת...

mariats

New member
ואישית אני נוטה להאמין לה

יכולות להיות הרבה סיבות לזה שמטרין מתאר את ראשי הגמדים. אולי כדי להדגיש את האכזריות של סרסי, אולי כדי לסחוט אותנו קצת ריגשית או אולי מאותה הסיבה שהוא מתאר לנו מה האנשים אוכלים בזמן הארוחות או מה לובשים או איך נראה הנוף בסביבה, כדי לתת לסיפור קצת נפח, קצת בשר כדי שיהיה קשה לנו להבחין בין עיקר ותפל. אלא אם כן בנוסף למרד גמדים עצבני את מצפה גם למרד אכזרי של יונים חזירים ורקיקי לימון אני לא חושבת שלתאוריה הזו יש בסיס מוצק במיוחד.

Susan Death

New member
לא, אני חוששת שיש הבדל

להראות מה אוכלת האצולה בעוד שהשאר רועבים, לזה יש פואנטה. כנ"ל על מה האצולה לובשת לעומת השאר. הנוף- לבנות עולם, כמובן! אבל לתאר 4 ראשי גמדים שונים? אפשר היה לתאר מקרה אחד ולציין שהיו כבר המון, אפשר היה אפילו לא לתאר מקרה, אלא שדמות תספר לסרסיי שמגיע עוד ראש, ויהיה קטע שבו היא חושבת על כל המפגרים שלא יודעים שהיא תזהה את אחיה. כמו שאמרתי, היא טוענת שהראש האחרון היה דומה, אבל רק בגלל שהוא הוריד לו את האף ושם עיניי זכוכית, אבל היא לא טרחה לבדוק את זה. כמו שאמרתיף אולי הראשד ישב לה מתחת לאף, והיא לא זיהתתה אותו בגלל שהנבואה עיוורה אותה...

mariats

New member
...

לראות מה האצולה אוכלים ביחס לשאר..? בספר הראשון בכלל לא מזכירים את פשוטי העם. עולם לא בונים רק מתאור מקומות ונופים אלא גם מתאור האנשים שחיים בעולם הזה מה הם אוכלים איך הם מתלבשים ובעיקר(!) מה הם עושים. זה מה שמרטין עושה הוא מזעזע,הוא מוכיח לנו עד כמה בני אדם יכולים להיות אכזריים ואדישים למוות. אם לא שמת לב לאורך כול הספרים הוא מתאר בצורה מפורטת למדי גופות. אני חושבת שתאור ראשי הגמדים עושה את העבודה, 4 אנשים חפים מפשע מתו בגלל שסרסיי רוצה למצוא את אחיה בכול מחיר אם זו לא אכזריות אני לא יודעת מה כן. אני יכולה להבין אם את חושבת שמות הגמדים הוא סוג של רמז מטרים למותו הקרב של טיריון,אחרי הכול אצל מרטין אף אחד לא בטוח מפני המוות אבל בהחלט בהחלט לא ככה ולא ע"י שכירי החרב של המלכה. אישית אני מאמינה שטיריון בדרכו לדאני והוא יגיע אליה וימצא אצלה הגנה לפחות לזמן מסויים ושאנחנו עדיין לא שמענו מפיו את המילה האחרונה X: נ.ב כתבתי הודעה הרבה יותר ארוכה ומפורטת מזו אבל היא נמחקה לה אז שכתבתי את העיקר נ.ב 2 סליחה על שגיאות ההקלדה שאני בטוחה שיש שם אין לי כוח לעבור על ההודעה ולבדוק אותם היא עוד תמחק לי שוב @_@

Susan Death

New member
שמע, יכול להיות שאתה צודק

אני גם מקווה שכן אבל בכל זאת, יכול להיות שלא... נראה לי גם שהנבואה שאומרת שאחיה של סרסיי יבגוד בה מדברת על ג'יימי, שעומד ללכת ולעזור לדאני (לדעתי) ובכך לתרום למלכה הצעירה והחדשה ולהפיל את אחותו

גם לא נראה לי שמרטין

יוותר על דמות כמו טיריון באמצע העלילה. נכון שזה מרטין ואף דמות לא בטוחה, ובהחלט יכול להיות שטיריון עוד יעבור לעולם שכולו טוב, אבל לא עכשיו.

rsmb1

New member
בדיוק

יש דמויות שבטוחות מפני מוות (לפחות בפרק הזמן הזה בעלילה). הדמויות שמרטין הרג עד עכשיו(חוץ מאדארד וקייטלין) לא היו דמויות pov. הוא הרג עד עכשיו בעיקר דמויות משניות שהיינו "בעדן"- בעיקר מהצפון. תיאון, טיריון יותר מפעם אחת, בראן (וכנראה גם בריאן) "זכו" להצלה. יש דמויות שדי בטוח שיגיעו לספר השביעי. הן אולי תיפצענה, אבל אני לא אחשוש להן יותר מדי. אז נכון שמרטין לא פחד ללכלך את הידיים, אבל די ברור שטיריון, ג'ון, דאינריז, אריה, סאנסה וכו' לא ימותו בקרוב.

לא יהיה מרד גמדים.

גם אם יתאספו כל הגמדים, אזרחי ביברי היצורים הנלעגים, כמה גמדים כבר יש? ומה ביכולתם לעשות ??? הרי הגמדים לא יכולים ליצור מרד צבאי. יש להם נחיתות עצומה אפילו יחסית לצבא שכולל שלושה כלבים רעבים. להתנקש, קצת קשה. יחודם של המתנקשים הוא שהם יכולים להבלע בין האנשים ככה שלא יכירו בהם עד לרגע המוות. אולי הם יכולים לשחד מתנקש... אבל, בעולם של פעם, בעולם של פנטזיה כמו של מטרין שמתנהל כמו פעם, לאיזה גמד יש כסף לשכור מתנקש? גמדים לא יכולים לעבוד. הכישורים המוטוריים שלהם חלשים. הכוח הפיזי שלהם כנ"ל. כמו שאמר טיריון, וכמו שנוכחנו, הם משמשים בתור אמצעי בידור, ביברי יצורים נלעגים ושוטים וכיוצא בזה. לא נראה לי שמרד גמדים זו אופציה.

אני אל חושב שטיריון מת בגלל ש

הוא כנירא מסתובב אם ואריז שהוא אשף התחפושות ואני חושב שהוא יכול לגרום אפילו לטיריון להיות בלתי מזוהה בגלל זה אני לא חושב שאחד מהראשים הוא של טיריון למרות שהכל אפשרי אחרי הכל מרטין

rsmb1

New member
הוא לא מסתובב עם ואריז.

מרטין שחרר את הפרק הראשון של טיריון מריקוד כם דרקונים, ובו רואים שטיריון נשלח לבד.

למעלה