יכול להיות שיש לי OCD?

xSharonm

New member
יכול להיות שיש לי OCD?

אני רק רוצה לדעת אם זה הגיוני... כל פעם כשאני לבד בבית ואני צריכה לצאת אני צריכה לבדוק כמה פעמים שכל האורות כבויים, שהמחליק והגז לא דולקים ומאוחר יותר אחריי שאני נועלת אני עולה שוב הביתה כדי לבדוק אם נעלתי. לפעמים אני לא עושה את זה כי אני ממהרת ואז כל היום אני בחרדות שהבית יישרף או שיפרצו אליו ולא נרגעת עד שאני חוזרת ורואה שהכל בסדר. בקשר לנעילה של הדלת מצאתי שיטה מעולה, כל פעם שאני נועלת אני צובטת את עצמי חזק ואז כשאני מנסה להיזכר עם נעלתי אני נזכרת בכאב שאומר שכן נעלתי, זה ממש מוריד לי את הלחץ, אבל חוץ מזה האובססיה הזו ממש מפריעה לי, אני מאחרת כמעט לכל מקום בגלל זה. אני בת 15 אז אולי אני סתם חיה בסרט, אבל אני חייבת לדעת מה עובר עליי. מה שקורה לי זה OCD או שאני סתם מטומטמת? וגם אם זה כן וגם אם לא- איך אפשר להיפטר מזה?

קינן11

New member
את לא מטומטמת

אני לא יודע בדיוק מה המצב והרמה שלך.. אבל לי היה את הבעיה הזו והייתי גם חושב שזה ממש לשנייה ובטיחותי לבדוק שהוצאתי את הכל מהחשמל אבל זה לקח לי המון זמן בלי שאשים לב והייתי תמיד מאחר למקומות. הלכתי לייעוץ פסיכולוגי והוא יעץ לי לעבור טיפולקוגניטיבי התנהגותי בואי נגיד שאני כבר לא ממש זוכר את התקופה האפורה הזאת של האובססיה :)

גרא.

New member
xSharonm,על פניו נראה כי ההתנהגות שלך,יש בה

מאפיינים של OCD אבל אבחנה עצמית ככל שתהיה דומה לסמפטומים של הפרעה כלשהיא כפי שמופיעה במאמרים שונים באינטרנט,אינה יכולה לבוא במקום אבחון של מומחה ,פסיכולוג או פסיכיאטר.לכן כדאי שתפני לקופ"ח שלך,כמובן יחד עם ההורים,או לפחות בהסכמתם בכתב, לפסיכיאטר הקיים,לייעוץ והמשך טיפול.עלות פגישה כזו היא העלות המקובלת לרופא מומחה, משהוא בסביבות 20 ש"ח.אם אכן זו הבעייה,הטיפול כפי שקינן כתב,הוא קונטיבי התנהגותי (CBT),אפשר לקבלו בעלות מסובסדת דרך קופת החולים.

למעלה