יכול להיות שזה נגמר

לא יודע אם זה נגמר אבל הציבור מצביע ברגליים

יש כאן מספר נקודות.

1. ידיעות נהג מנהג מאוד בזבזני כשהקים לעצמו שתי מערכות, אחת לטמקא והשניה לעתון שאפשר לעטוף בו דגים.
ברור שבסופו של דבר זה לא יוכל להמשך, אני לא מכיר עתונים גדולים בעולם שמחזיקים בכפילות כזאת.
זה לא הגיוני לשלוח שני כתבים לאותו אירוע כשמדובר למעשה בשתי זרועות של אותו גוף תקשורת כלכלי.

2. ידיעות מעולם לא ניסה להיות עתון איכותי או לא מוטה פוליטית.
קשה לציבור להבין איזה ערך הוא מביא מול חינמון כמו ישראל היום שאיכותו אינה פחותה וההטיה הפוליטית שלו לכוון קצת יותר פופולרי.

3. נראה לי ששוק העתונות הכתובה יצטמצם ומי שישארו בו יצטרכו לתת סיבה טובה לקנות עתון כתוב.
כתבות רציניות ותחקירים שלא תמיד מתאימים לקריאה אונליין, תחושה שמדובר במקור מידע אמין ואיכותי וכיו"ב.

יש בזה צדק

1. מסכים איתך.
2. ידיעות בכל זאת פחות מוטה מישראל היום שהוא ממש מביך. הוא מעולם לא ניסה להיות איכותי אלא פופולרי זה הלך די יפה עד שהגיע חינמון. ישראל היום פועל חמש שנים ואין לו כתבה אחת שהביאה הד ציבורי, אפילו לבלוג שלי יש יותר הד ציבורי מלכתבות שלהם.
3. זה אכן נראה ככה. אולי יעברו למוד שבועי ולא יומי או יומי מצומצם. ימים יגידו.

''לקנות עתון כתוב'', יובן, אחרי שאדלסון הרגיל

את הציבור שעיתון הוא משהו שאוספים בלי לשלם מערימה על הרצפה או מהמתדלק בתחנה וזורקים לפני שמגיעים הביתה?

אחרי שהמימון לישר"ה יגרום לקריסת כל הענף, ואחרי שביבי לא ייבחר - וזה יקרה יום אחד, הוא לא צ'אושסקו, ואולי גם לפני כן, כי אדלסון לא ילד - ייעלם הטייקון משוק התקשורת המקומי וישאיר אותו בלי עיתונים ובלי קונים, ואולי גם בכלל בלי קוראים.

גם לפני אדלסון היו חינמונים

וגם כיום יש חינמונים מתחרים.
ישראל היום נותן הרבה יותר מחינמון, הוא נותן חינמון באיכות מקבילה לעתונים הפופולריים.

הוא העלה את הרף לעתונים בתשלום. אין וכוח שאחרי שהתרגלת לקבל סחורה דומה בחינם לא תשלם על עתון דומה.

בוא ונאמר זאת כך

בישראל היום תמצא ביקורת, מינורית אולי, אבל ביקורת על נתניהו.
בידיעות לא תמצא מילה טובה על נתניהו.

לידיעות יש את ההטיה המאוד ברורה שלו ממש כפי שלישרה"י יש את ההטיה שלהם.
מדובר בעתון שתמיד שאף להגיע למכנה המשותף הנמוך ביותר וכעת מגלה בדרך הקשה שמעטים מוכנים לשלם על המכנה המשותף הנמוך כשמוצר מקביל מחולק חינם.

seelinewoman

New member
יש הד ציבורי, אבל שלילי

הוא הפך למשל ולשנינה לעיתונות שלא צריכה להיות.

למעלה