יכולת ריכוז וחשיבה

NONSHLUCK

New member
יכולת ריכוז וחשיבה

שלום לכם. יש לי. בעיה לשמור על קו מחשבה רציף (יכולת ריכוז) ובנוסף לחשוב במהירות. זה לא הכי טוב כשמדובר בפסיכומטרי שהכל נמדד בזמנים. אבל הבעיה המשמעותית מתבטאת בקטע המילולי. הבנת הנקרא של קטע ארוך וקשה בזמן קצר ולאחר מכן מענה על שאלות מעמיקות נורא במשך דקות ספורות. זה קשה מאוד. בפרט לאור העובדה שיש לי בעיה לשמור על קו חשיבה רציף ולנתח דברים מסובכים במהירות. האם אני אשתפר במידה ואני אקרא המון טקסטים? כלומר המוח יצליח להתפתח ולשפר את מיומנות הקריאה שלי מהירות ההבנה או ניתוח או זיכרון? במידה וא י אעשה את זה הרבה? או שזה קשה והתוצאות זניחות? האם יש הוכחות מדעיות לשאלה שלי? תודה רבה

אסטרטגיות למידה נכונות יכולות לעזור מאד.

ראשית, בן/בת כמה את/ה, והאם המטרה היא התמודדות יעילה עם המבחן הפסיכומטרי?
שנית, והחשוב מכל, ב "לקרוא המון טקסטים" ללא אסטרטגיות למידה נכונות, השיפור אכן יהיה זניח. אבל, ברגע שתהיה לך שיטת עבודה יעילה וממוקדת איכות העבודה תהיה טובה יותר. יש אסטרטגיות לניסוח תשובות, להבנה של קטע קריאה, תומכי זכרון, סיכום מתומצת, ייעול זמן העבודה ועוד ... עולם זה עשיר מאד היום. צריך רק להיכנס לרשת ולהתחיל ללמוד. ברור שיש עוד משתנים מתערבים שיכולים להשפיע לטובה/לרעה על איכות העבודה, אבל אין ספק שכדאי ללמוד ללמוד, כלומר אסטרגיות למידה. בהצלחה!

למעלה