יכולת התפיסה.

Gil Galad

New member
יכולת התפיסה.

פעם ראשונה שאני כאן.. פתאום מצאתי את הפורום הזה, והרגשתי נורא קשור... חח בכל מקרה, לעניין: באחד משיעורי תיאטרון עלתה שאלה שרציתי לחלוק בפורום. אם יש נגיד פלנטה איפשהו ביקום. ואין אף אחד על הפלנטה הזאת או בכלל ביקום. אין אף אחד שיכול לתפוס את המושג של "פלנטה" שיכול להבין שזה קיים. זה אומר שזה לא קיים? נגיד אם כל היצורים החיים בעולם לא היו יכולים לשמוע. לא הייתה את היכולת הזאת לאף אחד. זה אומר שלא היו צלילים?

קיים , אומנם לא עבורך

כדי לענות על שאלות מהסוג הנפוץ הזה עליך להגדיר את הקיום. מה זה קיים בדיוק? לעניות דעתי , אתה מתכוון לתפיסה של האדם את המציאות (מה היא מציאות?
) או חיה או לא משנה . בכל מקרה תשובתי היא שכן, הדברים האלו קיימים . אולי אתה לא מודע להם , וזה שיכולת התפיסה שלך מוגבלת לא מגבילה את הקיום האוניברסלי אלא רק את הקיום של העולם הפנימי שלך . ואולי שום דבר לא קיים באמת?

Gil Galad

New member
המ.. מעניין...

אני מבין מה שאתה אומר, ויש בזה היגיון... אבל מה אם אין אף יצור ביקום שיכול לתפוס את הדברים האלה... בכלל אף אחד... זה עדיין קיים? אם משהו שאני לא יכול לתפוס לא קיים בעולם הפנימי שלי, והוא לא קיים בעולם הפנימי של אף אחד, זה אומר שהוא לא קיים?

למה אתה חושב שהוא לא קיים?

לפני שבוע בערך אם איני טועה גילו בחופי אוסטרליה יצורים שלא נראו לפני כן. האם הם לא היו קימים לפני כן ? - בעולם הפנימי שלנו הם אכן לא היו קיימים . לא ידענו על קיומם . אך הם נוצרו משום מקום ברגע גילו אותם ? אני סומך על ההגיון שלך שתמשיך את הכיוון לבד. בכל מקרה יש להפריד בין הקיום לבין התפיסה שכן לא ניתן לחקור את הקיום מעבר לגבולות התפיסה . ראה "אני חושב , משמע אני קיים" של דקרט בויקיפדיה .

Snow fairy

New member
[גיל, יא גנב שאלות!]

החופים האלה לא נחשבים מעצם העובדה שגילו אותם, הכוונה היא מה אם לא קיימים בשום מקום שום יצור או אדם או משהו בכלל שיכול לתפוס שקיים משהו כזה בכלל. אז זה עדיין היה קיים? אין מי שיגלה אותם והם לא יתגלו לעולם וגם אין מי שיחשוב על האם הם קיימים, למעשה, רק הם קיימים אולי, אבל גם הם לא יכולים לתפוס את עצם הקיום של עצמם...

Gil Galad

New member
סורי מאיה, לא לקחתי קרדיט,

אבל ברגע שהעלת את השאלה בכיתה כבר אין לך זכויות יוצרים עליה.. חחח היא הפכה להיות גם ענייני.. חחח חח סתם...
דווקא חשבתי שתשמחי...

tweeg

New member
סוליפיזם

בעקרון אי אפשר להוכיח שום דבר חוץ מהקיום העצמי,כי החושים זה לא באמת קלט שאפשר להאמין לו. לכן אם אתם מאמינים בסוליפזם אז רק לכם יש קיום עצמי,וכל השאר לא קיים. אם אתם מאמינים במטיראליזם(נראה לי זה)אז היקום כפי שאנחנו מכירים אותו קיים. ולאי הכרה שלנו אין שמץ של חשיבות. יש מיליונים של כוכבים שאנחנו בחיים לא נראה ולא נגיע ולא נשמע עליהם כלום. והם עדיין קיימים אי שם.ואולי יש עליהם צורות חיים,סלעים וכו'.

gurke

New member
תפסיקו כבר להתלות בלהגדיר כל הזמן.

"תגדיר יקום", "תגדיר חיים", דיי, תענו תכלס. ולעניין - כשם שאתה יכול לראות משהו שהוא לא אמיתי, ככה אתה יכול לא לראות משהו אמיתי. אלא אם - אתה מאמין שאתה הוא זה שיוצר את העולם (ויש כאלו שמאמינים ככה), וככה אתה יכול למעשה להעלים את הכיסא שאתה יושב עליו כי אתה פשוט מאמין שהוא לא קיים. אבל זה מאד מאד קיצוני ואני לא חושב שמישהו פה חושב ככה.

yaakii

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifלגבי נושא והתחלת ההודעה../images/Emo45.gif

למעלה