יכולים לעזור לי אולי?

LordOfSpells

New member
יכולים לעזור לי אולי?

אני צריך מילה לריח שיש אחרי שמכבים נר, הריח הזה שנוצר מאדי שעווה. יש לזה מילה אחת, לא? חייבת להיות... לא יכול להיות שסתם תמדי כולם קוראים לזה "ריח של שעווה" או "ניחוח שעווה" או "אדי שעווה", חייבת להיות לזה מילה! דאמט! אני משתגע! שמישהו יעזור לי!!! *פורץ בבכי היסטרי ורץ במעגלים*

arie86

New member
אממ..

אם תגיד לי איך קוראים לריח הנפלא שיש לדבק מגע (יאמי), או לריח הממכר של הדלק (גררר)... אגיד לך איך קוראים לריח שנוצר מאדי שעווה

LordOfSpells

New member
דלק:

יש מתאן. ו...לא זוכר עוד. אב לדלקים מחולקים בעיקר לפחמימנים, אז לא יודע על איזה דלק בדיוק דיברת, אב לאפשר לכנותם: הקסאן, מתאן, פנטאן ועוד רבים כאלו. דבק: אני אבדוק לך.

יש

בדרך כלל יש שמות קבועים לדברים שניתן למדוד, כמו טווח אורכי גל שיכולים לגרום לחוויית צבעים שונים, או טווח אורכי גל שיכולים לגרום לנו לחוות מגוון צלילים ולהבחין במרחקים ביניהם, מי יותר מי פחות. או טווח אורכי גל הגורמים לנו לחוש חום. דברים נראים ניתן גם למדוד את אורכם רוחבם ונפחם. טעמים וריחות יותר קשים למדידה, וכבר אמרו שעל טעם וריח אין להתווכח. יש 5 סוגי טעם בסיסיים:מתוק, חמוץ, מר, חריף, מלוח. ריחות יש הרבה יותר. כשמתייחסים לטעמים בלשון מדוברת יש טעם תפוח, טעם תפוז, טעם מנטה ועוד. על אותו משקל כנראה יש להגיד ריח צבע, ריח גז איזשהו, ריח דבק ועוד. כמובן שניתן למיין את הריחות לצחנות וניחוחות לפי ההעדפה האישית. לאורכי גל שונים בתחום הנראה יש שמות, הצבעים. יש שמות לצורות הגיאומטריות הבאות(מבוססות על יוונית): triagon tetragon pentagon heksagon septagon octagon nonagon decagon endecagon dodecagon pentagram heksagram septagram octagram nonagram decagram endecagram dodecagram ועוד... אורכי גל שונים בתחום הנשמע יש שמות, התווים. יש שמות למרחקים שונים בין תווים(מבוססות על לטינית): prima secunda teraza quarta quinta sexta septima octava nona decima undecima duodecima ועוד... *שמות הגאזים מבוססים על הצורה הגיאומטרית של המולקולות שלהן, שמבוססות על היוונית.

Dancing mad

New member
חריף זה לא טעם. זו תחושה.

והשמות של הגזים מבוססים על מספר הפחמנים שיש בהם (חוץ ממתאן ושני הבאים בסדרה, לדוגמה הקסאן=C6H14).

נכון

התבלבלתי עם הצורות המרחביות של הפירמידות השונות: tetraeder pentaeder heksaeder septaeder octaeder nonaeder decaeder endecaeder dodecaeder אה, דרך אגב שמתי לב שלמילה העברית "יהוה" יש שם משלה - טטראגראמטון, Tetragrammaton.

dorgad

New member
ניסן, וואוו - על הידע ועל ההשקעה../images/Emo41.gif

בתשובתך. חידשת לי. רציתי לשאול מנין הבקיאות, אבל הצצתי בכרטיסך האישי וקיבלתי תשובה... דור

למעלה