ייתכן שאנחנו טועים?

מריתא

New member
ייתכן שאנחנו טועים?

שלום! שאלתי האם ייתכן שפיספסנו משהו באיבחונים? ילד 1 הופנה ע"י מחנכת הכיתה לבירור נושא A.D.D בהיותו בכיתה י"א. עבר איבחון פסיכודידקטי שהפנה אותו לניאורולוג זה שלח אותו לבדיקת E.E.G וקבע לו טיפול תרופתי ואני על דעת עצמי קבעתי לו מאמנת אישית. שני אלה עשו פלאים בילד. ילד 2 הפך להיות בלתי ניסבל בביה"ס והופנה לבירור A.D.H.D אחרי ביצוע TOVA באופן פרטי ועצמאי הגענו לניארלוג שקבע טיפול תרופתי ואני פניתי למאמנת אישית ושני הדברים עזרו . בנתיים עבר הילד איבחון דידקטי שתמך בנושא ה ADHD ילד 3 הובחן ע"י מרפא בעיסוק כחשד ל ADD הגענו לניארלוג שקבע טיפול תרופתי שהוכיח את עצמו ובנתיים עבר איבחון דדיקטי שהצביע על אפשרות ל ADD בכל המקרים פרט לקונורס בדיקת רפלקסים ושיחה של 10 דקות אצל הניארלוג לא נעשה יותר.

zivadina

New member
אם הטיפולים עזרו, סימן שצדקתם.

תראי, הפרעות קשב ADHD זאת לקות תורשתית ב-90%, כך שאם יש ילד אחד עם הפרעת קשב, סביר שעוד ילדים ירשו את התכונה. כמו כן, סביר שלפחות אחד ההורים סובל מן הלקות. רק לא ברור לי למה צריך אבחון דידקטי לילדים שאין להם בעיות לימודיות ספציפיות, אלא קושי כללי להתרכז. בכל אופן, בילד הרביעי תהיי יותר חכמה. העיקר היא השורה התחתונה: הילדים מקבלים טיפול שעוזר להם, והם מתחילים לחוות הצלחות שיעזרו להם לבנות אמון ובטחון בעצמם, וזה הכי חשוב בחיים!

סירוקית

New member
שאלה שקשורה:

אם הילד פשוט פעיל ואנרגטי אבל אין לו ADHD, האם הוא יכול להיות רגוע יותר בעקבות הריטלין, או שהריטלין פשוט יעשה אותו יותר ערני ופעיל?

סירוקית

New member
לנו אין ספק, אני שואלת באופן עקרוני

אם יכולים לתת לילד ריטלין בגלל אבחון לא נכון - האם אפשר לראות עליו שזה לא מתאים? לילדה שלנו ריטלין מתאים וזה ברור מאד!

zivadina

New member
שאלה קשה

זה מה שנאמר כאן על ידי שני חוקרים: א. הריטלין לא משפיע על הרכוז של "אנשים רגילים", אלא הופך אותם לערניים יותר. ב. אסור לתת תרופות ל"בריאים", ולכן לא נעשו ניסויים בריטלין על אנשים בלי ADHD.

YBY26

New member
מבחן TOVA וריטלין

הריטלין אולי לא משפיע על הריכוז אצל מי שניו מאובחן ADD או HDAD - אבל גם אצל אדם בריא הוא "ישפר" את תוצאות מבחן TOVA כך שלמעשה אף פעם לא יתכן שיהיה אבחון שגוי - וכאן המכשלה ! שהיא גם כיסוי התחת

YBY26

New member
מאותו מקום

בדיוק מאותו מקום שאת יודעת נויירולוגים ורופאים בכלל, ציינו באופן חד משמעי - הריטלין הוא סם ממריץ ובתור שכזה הוא מחדד את הריכוז ובהכרך משפר את תוצאות מבדק TOVA ללא שום קשר לADD או HDAD את מוזמנת לעשות נסיון על עצמך ולבדוק תוצאות לפני ואחרי נטילת ריטלין

zivadina

New member
אובחנתי כ-ADHD ולכן לא אוכל לבדוק

ובקשר לנוירולוגים ורופאים בכלל: לא שמעתי מישהו מהם אומר את זה. המקורות שלי הם שני אנשים שחוקרים את הפרעות הקשב, כאשר מקור אחד הוא בפרוש מומחה קליני להפרעה. אני יודעת שיש הרבה רופאים שלא ממש מכירים את ההפרעה ולא ממש את הריטלין, לצערי הרב. ואז יש להם כל מיני אמירות שהם לא מסוגלים להוכיח. לכן, לפני שאת מפרסמת מידע כזה לציבור הרחב, תבקשי מן המומחים שלך מחקר מדעי (ולא מפי רב סרן שמועתי) שמוכיח את טענתם.

YBY26

New member
חוקרים ומחקרים

לא ראיתי שהראת מחקר שתומך דווקא בקיבועות שלך - לומר נויירולוגים ורופאים אמרו ש... יכול לומר ולכתוב כל אחד. ועל כל אחד שיואמר כך יהיה אחר שיואמר אחרת - היום בעולם פחות דוקטרינארי כבר מבינים שצריך לפתור העדר קשב וריכוז על ידי כמה וכמה טיפולים - לאו דווקא כימייים נויירו-טרפיה , ביו-פידבק הם טיפולים יעילים ומוכחים ששוללים טיפול טרופתי כימי ואינם יוצרים תלות לא בשיטת הטיפול ולא בתרופה אז אם את רוצה להמשיך ולשמש כמסיונרית של ריטלין - זו זכותך אבל טלי קורה מבין ענייך ואל תהיי כל כך נחרצת כשמדובר במתן תרופה לילדים של אחרים חג שמח

zivadina

New member
כדאי לך לעקוב אחרי הארוחים שלנו

ואז תווכחי שארחנו כאן בשנתיים האחרונות מטפלת וחוקרת של נוירופידבק, מטפלת בגישה הנוירו-התפתחותית, מטפלת בגישת ADHD Solutions, מומחים לבעיות שינה, מטפלים בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית, מאמנת אישית, מרפאים בעיסוק, מטפלים בלקויות למידה, מנחי קבוצות הורים, מדריכת שחייה טיפולית, ועוד ועוד. הפורום אכן נוקט בגישה שהוכיחה את עצמה מחקרית ומעשית (דרך הטיפול בנו ובילדינו) של טיפול המתבסס על: 1. תרופה 2. הדרכת הורים (או coaching למטופל מבוגר) 3. הדרכה התנהגותית לילד 4. טיפולים נוספים לפי הצורך אין בארץ פורום אשר מוכן להציג כל כך הרבה מטפלים וגישות טיפוליות כמונו. הארוחים שלנו מבוססים על המלצות הגולשים שלנו אשר טופלו אצל מומחים אילה. אני מקווה מאוד שהדו- שיח בינינו יעבור לפסים עניניים ולא ימשיך בהפרחת הצהרות בלתי מבוססות נגד הריטלין. באופן אישי, אני בהחלט מאמינה שהנוירופידבק היא שיטת העתיד, ולכן גם ארחתי כאן את החוקרת והמטפלת, ד"ר ענת ברנע, לפני יותר משנה. אולם אמונתי זו מתנגשת עם רצוני להביא לנו טיפול זמין ויעיל. בהגדרות "זמין ויעיל" אני מתכוונת לטיפול שלא יוצר תלות במטפל, שקל להתמיד בו, שהוא קרוב לבית, שהוא זול, ולבסוף - שהוא מועיל לפי כל קנה מידה מחקרי וטיפולי. לצערי, הנוירופידבק איננו עונה עדיין על קריטריונים אלה. חג שמח!!!

YBY26

New member
דווקא עוקבת

אין לי צורך להתנצח כאן או בכל פורום או במה אחרת בנוגע לריטלין רק אומר שכשבתי אובחנה כHDAD בדקתי את כל האפשרויות - על פי כל מה שקראתי הבנתי שריטלין גם אם עוזר לחלק מה"סובלים" מADD או ADHD עדיין לא נותן מענה אמיתי - מבחן TOVA נתון לפרשנות בו בזמן שבדיקה של סריקת גלי מוח נותנת תמונה אמיתית - אבל כמובן שהכי נוח ללכת עם הזרם בתי עברה טיפול נויירוטרפי - והתצאות בסריקת גלי מוח לפני ואחרי הטיפול הם כאילו נעשו על ילדים שונים , כיום שלוש שנים אחרי אין זכר לתופעות HDAD ללא שום טיפול תרופתי - אז לומר שנוירופידבק אינו עונה על הקריטריונים הם לא יותר מהפרחה לא רצינית. - לא סתם בארה"ב נכנס הריטלין לפקודת הסמים המסוכנים - ילדים מאובחנים ושקיבלו מינונים מתאימים מצאו את מותם בהתקפי לב!, ילדים שלא היו מסוגלים לטפס 20 מדרגות וילדים שסבלו דיכאון לאחר נטילת ריטלין אז נכון שביו בידבק ונוירוטרפיה לא כל כך פופולארים בארץ - אבל בעולם כבר הרבה יותר ברור שאת תופעות ADD וADHD יש לטפל בדרכים אחרות ולא בכימיכלים שנדחפים למוח.

zivadina

New member
עדיף להמליץ במקום להשמיץ

כפי שכתבתי לך, הטיפול בנוירופידבק הוא עדיין בחיתוליו, הוא הוכח מחקרית במועיל, אבל לא באופן מובהק, והוא עדיין טיפול לעשירים, לצערנו. אני שמחה מאוד שביתך שייכת לקבוצה הקטנה שטיפול זה עזר לה באופן משמעותי. בקשר לפקודת הסמים: אכן, ריטלין בפקודה זו גם בארץ, בגלל הסכנה שיעשו בו abuse, וישתמשו בו לא לפי ההתוויה הרפואית, ואז הוא סם. בקשר למותם של משתמשי ריטלין: כנראה שלא עקבת בפירוט אחרי הדיונים והפרסומים, כי אין שום הוכחה סטטיסטית שיש קשר בין סיבות המוות ממכת שמש, התקף לב, ועוד מיתות משונות, לבין זה שהאנשים השתמשו בריטלין. לאחר פרסום זה, פרסמה ה-FDA אזהרת "קופסה שחורה" לגבי ריטלין. כעבור חודש של דיונים מעמיקים, הוסרה האזהרה לחלוטין וכיום ריטלין נחשב תרופה בטוחה מאוד. בקשר לילדים שלא יכלו לטפס 20 מדרגות לאחר נטילת ריטלין, נו טוב. אף ילד עם ריטלין שאני מכירה לא סובל מזה, ואני מכירה ילדים שיכולים לטפס גם 120 מדרגות תחת ריטלין. בקשר לדכאון: אכן, יש אנשים אשר מקבלים מצב רוח ירוד עם ריטלין, ובמקרה זה משנים להם את המינון או את סוג הכדור. נראה לי שאת נדחקת להגן על הטיפול בנוירותרפייה באמצעות השמצת הריטלין, במקום פשוט לספר לנו על אופן הטיפול ויעילותו כפי שנוכחת בזאת בעצמך. הרי אנחנו מבקשים כל הזמן מן הגולשים לספר לנו על טיפולים שעזרו, ומתוך סיפוריהם אני "צדה" את המומחים שמתארחים כאן אצלנו. אצל מי טופלה ביתך? במשך כמה טיפולים? כמה זמן כבר לאחר הטיפול יש עדיין השפעה לטובה? אשמח שתספרי לנו בהודעה נפרדת, כדי שנוכל להתרשם.

סירוקית

New member
אולי האבחון הראשוני של בתך היה

שגוי? אחרת, איך זה עבר לה? עד כמה שידוע לי (ולצערי הרב) - ADHD זה לכל החיים.

mic295

New member
לא בהכרח

הילד היחיד שאני מכירה שעשה מבחן טובה הוא לא adhd והריטאלין לא עזר לו

למעלה