יישור שיניים.

arielii

New member
יישור שיניים.

לאחר 3 שנים מתם טיפול יישור שיניים, המצב חוזר אט-אט לקדמותו. הרופא המטפל אינו מוכן להסביר לי מה קרה? למה זה חזר? איך הוא מתכוון למנוע זאת בעתיד? הוא אומר : "אותי מעניין מה שיהיה ולא מה שקרה. רוצה להתחיל טיפול חדש? אין בעיה. תשלם". אילו כלים יש לי כדי שאוכל לשמוע ממנו הסבר לגבי הטיפול הקודם. הרי ברור הגיונית שאין טעם להתחיל טיפול או להמשיך אם אינו רוצה להסיק מסקנות מהכשלון הקודם. האם יש מוסד שמאגד רופאי שיניים , ששם אפשר להתלונן?

טיפול שיניים

אם רופא השיניים שטפל בך איננו מוכן להסביר לך מדוע אירע RELAPSE ומדוע השיניים חזרו למצבם הקודם, פנה למומחה אחר העוסק בתחום: תוכל לפנות למחלקה האורטודנטית בהדסה, למשל. הבא עמך את תבניות הלימוד והצילומים ממועד תחילת הטיפול וגם את הצילומים והתבניות המשקפים את מצבך כעת. דרוש לקבל הסבר מדוע זה קרה, וכיצד אפשר למנוע זאת בעתיד.

gironi1

New member
בטח,זה בדיוק מה שהוא רוצה -

שאני אפנה למומחה אחר ואעזוב אותו לנפשו , אבל אני לא נותן מתנות לאף אחד. פשוט אני מנסה לסדר את העניין לפני שאני תובע אותו, כי באמת אין לי זמן להתעסק עם דיונים משפטיים. למה לתבוע? בגלל השטויות שהוא דיבר והנסיון להתחמק. הוא גם לא יכול להכחיש כי הקלטתי אותו והוא יודע את זה. סליחה על התגובה העצבנית קמעה.... אבל תארי לך מה יקרה אם כולם ינהגו כפי שהצעת לי? אולי אני טעיתי ואחד את השאלה : אילו אמצעים יש לי כדי "לאלץ" אותו לתת לי הסברים? הרי הוא יודע שהטיפול נכשל ומפחד להעלות הסברים פורמליים בכתב או בע"פ מחשש לתביעה משפטית. מצד שני הוא אינו מעונין להמשיך בטיפול אלא אם אשלם שוב.... אני לא מאמין שאני כותב את זה - רופא שיניים אומר שלא מעניין אותו למה הטיפול נכשל אבל וא מוכן להמשיך בטיפול! אני יודע שיש הוראות מסודרות של ועדת האתירה השייכת להסתדרות הרופאים, וזה התפרסם בעיתון לא אחת, אבל מישהו כבר אמר לי, תרתי משמע, שלועדה הזאת אין שיניים.

ההבדל ביני לבינך הוא...

ההבדל ביני לבינך הוא שאני מסתכלת על הנושא מהצד, ואני פחות מעורבת רגשית... בכל אופן, אסביר למה המלצתי את מה שהמלצתי- אני לא מאמינה שניתן 'להכריח' רופא לתת טיפול טוב יותר ממה שהוא יכול/ רוצה לתת. לכן, אין תועלת לנסות להוציא ממנו או 'לאלץ' אותו לתת טיפול יותר טוב או לתת איזשהם הסברים... במקרה הזה - כך נראה לי- יותר חכם ויותר יועיל לשיניך לעבור לרופא אחר (מצד שני- אולי אני טועה? אולי אצל טובי הרופאים היה עשוי להתרחש רילפס?... הרי כל מה שנכתב כאן, נכתב ללא הכרת הפרטים של התיק לעומק, ולכן בהסתייגות מוחלטת). ודרך אגב - אני לא התכוונתי שתתן לו שום פרסים, אלא להיפך: פנה לעורך דין שייצג אותך במו"מ מולו ומול חברת הביטוח שלו, במידה ויהיה בכך צורך. כך לא תצטרך לנהל דיונים משפטיים בעצמך, עורך הדין יעבוד בשבילך - בהנחה שיש לך קייס . ואחרון חביב: אני ממש לא מאמינה בועדות הבדיקה מטעם ההסתדרות (גוף שבודק את עצמו וכו' וכו'...) , אני מעדיפה בתי משפט- אבל תוכל לנסות בבית הדין המשמעתי, למרות שאני לא ממליצה על זה.

arielii

New member
כרמית , את צודקת לגבי ההבדל

בינינו במה שקשור למעורבות הרגשית, וכמו כן במה שאני יכול "לאלץ" את הרופא לטפל. האופציה היחידה היא תביעה בבית המשפט. עובדה היא שלאחר שהתברר לו שהקלטתי אותו (הוא נשמע אומר בהקלטה : "אתה מכניס קיסמים לשיניים ולכן היתה נסיגה...") הוא פתאום התרכך והתחיל לפעול לפחות בכיוון של לשמר את המצב אם לא לטפל בו. פשוט עכשיו אנו נמצאים, במודע או שלא, במלחמת התשה, והוא מקווה כנראה שבאיזשהוא שלב יימאס לי מכל העניין. אני מודה לך מקרב לב על העצות שנתת , למרות שהתיק לא היה מונח לפנייך. הבנתי מכך שאין לי הרבה אפשרויות לתמרון, ועכשיו צריך לחשוב מה לעשות. שוב תודה לך!

arielii

New member
ועוד משהו...

אולי את מכירה קישור עם הסברים מדעיים/ביולוגיים בנוגע לתופעת הנסיגה לאחר טיפול יישור שיניים. משהו בסגנון : העצבים/גידים בפה נחלשים עם השנים וכו'... ותסלחי לי אם הייתה פה בעיה עם המינוח. תודה.

למעלה