יישור כתפיים

peachy

New member
יישור כתפיים

יש איזו דרך ללכת זקוף / ללכת ביציבה נכונה ע"י שיטות ברפואה משלימה? דרך דיקור או משהו כזה? אל תצחקו..

Yin

New member
יציבה נכונה יכולה להיות

מושגת, דרך אימוני טאי צ'י צ'ואן וצ'י גונג, או פלדנקרייז (אני לא מכיר את שיטת אלכסנדר אבל אני מבין שגם היא יכולה לעזור). עדי

peachy

New member
יודעים אולי מה ההבדל בין

שיטת אלכסנדר לפלדנקרייז? תודה מראש

רפי עשת

New member
אתחיל בשאלה: האם, כשאת הולכת כך

(בכתפיים נפולות) גבך כואב? כול מאוד להיות שכך עמוד השדרה שלך במצב האופטימלי ושאם תשני אותו תתחילי לסבול.

freearth10

New member
הליכה זקופה ויציבה

הליכה זקופה ויציבה היא תולדה של בטחון רב. הסתכלי על עורכי הדין. הם כולם הולכים מאוד מאוד זקוף. אני לא הייתי הולכת לעורך דין שפוף. ולכן אני לא צוחקת כשאת מחפשת שיטה לטפל ביציבות הזאת. אז יש שתי אפשרויות ואני הייתי מעדיפה את השילוב. יוגה טיפולית "תיישר" לך את הגב(וכמובן שזו לא הדרך היחידה:טאי צי, פלדנקרייז, אלכסנדר ושות) טיפול אלטרנטיבי יגע במקור לבעיה.
מאיה

Yin

New member
לא כל הליכה זקופה היא

הליכה בריאה. תנוחת גוף זקופה שבה הכתפיים משוחות לאחור ועצם החזה בולטת קדימה (בסגנון "הקשב" בצבא) אינה תנוחה בריאה. דווקא כתפיים עגולות (בטיבעיות, קדימה) וחזה קצת שקוע היא תנוחה קצת פחות "זקופה" אבל בריאה יותר ולכן נכונה יותר, הכל בהתאם למבנה הגוף. כמורה לטאי צ'י צ'ואן וצ'י גונג אחד הפידבקים היותר נעימים שאני מקבל מתלמידי (ללא שהם צריכים לומר זאת) הוא השינוי ביציבה. דרך אגב, שינוי ביציבה הוא בעצם שינוי בפוטנציאל התנועה. עדי

טאי צ'י מתנה יקרת ערך ../images/Emo23.gif ../images/Emo45.gif

בתור אחד שלומד טאי צ'י סגנון יאנג כבר שנתיים וחצי אני מוכרח לציין שזו פשוט אמנות נפלאה ומדהימה וכל יום אני לומד משהו חדש . שלא לדבר על היציבה האיתנה שפיתחתי ריכוז חד יותר איזון גופני ונפשי . אני מנקודת המבט שלי רואה את הטאי צ'י כמבחן סיבולת וסבלנות מאחר והיא אמנת שדיי קשה ללמוד המון אנשים מתייאשים ואין להם סבלנות לתרגל את אותו הדבר עשרות מאות ואלפי פעמים. בטאי צ'י לפי ההרגשה שלי כדיי להגיע לתוצאות ורמה אתה חייב לתרגל בלי סוף כמו המשמעות של הטאי צ'י גדול ואין סופי ככל שתתרגל יותר תגיע להבנה ואיכות התנועה שלך תשתפר פלאים שלא לדבר על המצב הגופני . אני ראיתי בזה מבחן סבלנות מתסכל בהתחלה בתור אחד שרצה ללמוד אמנות לחימה ובסוף גיליתי שדווקא בסגנון הזה הדגש הוא על האיזון והשליטה הגופנית. אחרי שנתיים שבחיים לא חשבתי שאשרוד אני גאה בעצמי ומתרגל המון וזה פשוט כייף. ומומלץ לכל אחד.

nitzano

New member
הטאי צ'י כמבחן סיבולת וסבלנות

אינני מסכים כלל . רק למערביים חסרי סבלנות זה נראה כאמנות לפיתוח סבלנות (בכלליות ,לא אישי) .רק אחרי שמתגברים על חוסר הסבלנות מתחילים באמת ללמוד את הטאי ג'י צ'ואן .

WhiteBear

New member
../images/Emo45.gif כך התחושה שלי גם

אני לא יכול לחכות עד שאני אגיע לשם...

WhiteBear

New member
../images/Emo45.gif כך התחושה שלי גם

אני לא יכול לחכות עד שאני אגיע לשם...

nitzano

New member
../images/Emo45.gif

מה שמכונה "חזה רחב ובטן מלאה" (תרגום עילג ביותר) - המוריד את הלחץ והמתח מן החזה ובהטן ומנמיך מרכז הכובד .נראה קצת משונה לכל זוקרי החזה ותוחבי הבטן .

SideKick

New member
כתפיים נוטות...

בגישה אלטרנטיבית לא מיישרים את הכתפיים. מסתכלים על הגוף כתמונה אחת שלמה. ייתכן שדווקא הכתפיים הן אלה שבמקום הנכון ודווקא שאר הגוף הוא זה שצריך התייחסות. ייתכן שהכתפיים קדימה כי צ'אקרת הלב סגורה מאוד. ייתכן שהכתפיים קדימה בגלל מטענים רגשיים קשים שאת אוצרת באזור האגן, שנמצא בצורה מקובעת ולכן הגב העליון נוטה קדימה. ועוד ועוד. פלדנקרייז היא שיטה נהדרת למי שאוהב אותה. את שיטת אלכסנדר אני לא מכירה. אני באופן אישי ממליצה על טיפול בתנועה בשילוב דמיון מודרך, כדי לגעת גם במקומות של הגוף הזקוקים ורוצים שינוי. בהצלחה

למעלה