יישור ידית כידון

Gillius

New member
יישור ידית כידון

אחת מידיות הכידון שלי התעקמה קלות בגלל נפילה מהמקום. הכיפוף הוא קט למדי (אולי 5 מעלות) אבל הדבר מורגש למדי. הכיפוף נוצר בנקודה המסומנת בחץ, למעט הכיפוף לא נגרם שום נזק. ניסיתי ליישר ע"י מכות פטיש בגבול הסביר (כן, מאוד לא אלגנטי, אבל גם המכה של שנפילה לא הייתה) אבל לא השגתי תוצאות, מן הסתם לא ממש בא לי לדפוק מכות חזקות יותר. יש למישהו איזה רעיון לטכניקה שתעשה את העבודה ? אם לא תהיה ברירה אני אאלץ לפרק אותה ולקחת לאישזהו מסגר, אבל אולי יש איזה משהו אחר שאפשר לעשות. נ.ב., בתמונה הזו האופנוע שלי נראה במערומיו, נא לא לצחוק עליו, אף אחד מכם לא היה רוצה שמישהו יצלם אותו כשהוא קם בבוקר עם זיפים, לובש רק בוקסר+טישרט בלוי+קרוקס. הסתלבטויות מותרות רק למי שיש לו עצה מועילה, ולא, "תחליף אופנוע" זה לא ממש עוזר
לילה/בוקר/צהרים טובים!

Shredingerscat

New member
עדיף שתחליף

יש מקומות שלא טוב להכניס קומבינות. מה השלב הבא? ליישר דיסק עקום עם מכבש של מע"צ?

Gillius

New member
דיסק הייתי מחליף

כאן מדובר סה"כ במוט פלדה (לא אלומיניום או משהו פריך) שהתעקם קלות. אם זה היה טלסקופ, דיסק או משהו אחר עם טולרנס נמוך, לא הייתי מתעסק. פשוט פה המוט הפשוט הזה יכול בקלות להגיע לחצי אלפיה.. מטרו. אין ספק שתמיד עדיף חלק דנדש מקורי OEM, אולי בסוף זה יגיע לזה אם לא אמצא דרך סבירה לסדר את זה. אבל אולי בכל זאת?

C O L T

New member
שלוף אותו מהמקום, אם אפשר, הנח על משטח ישר

רצוי משהו מברזל חלק ותן עם הפטיש. יתיישר. אפשר ליישר גם עם מנוף, לא כזה המעמיס על משאיות, אלא סתם צינור ארוך המולבש על הידית. אבל בהפעלת מאמצים כאלה אתה מסתכן לשבור את התושבת או את המשולש העליון כולו. אז רצוי לפרק וליישר בנפרד.

h a j b i

New member
ידית כידון ל-GS חדשה עלתה לי בזמנו 150 ש"ח

ומשומשת מצאתי ב-50, אולי בכל זאת שווה לשקול להחליף. גם אם תצליח ליישר הוא עלול לא להיות ישר לגמרי, אני לא יודע עד כמה זה ישפיע אבל אידיאלי זה לא יהיה. תעשה כמה טלפנוים למחסני חלפים ותבדוק, לאופנוע נפוץ יחסית סביר להניח שתמצא די בקלות.

magic1an

New member
אני גם בדעה שעדיף להחליף

ובוא ניקח את התסריט הכי גרוע ( שלצערי כבר קרה ). יישרת את הידית אך כתוצאה מהכיפוף וישורו נחלש המבנה של אותה ידית פשוטה ,במשך הזמן עקב עומס שנגרם בעת רכיבה ( וישנו עומס על הכידון ) מגיע השלב בו נשבר לך ללא כל הודעה מוקדמת. מה שקורה כתוצאה מכך אין צורך לפרט. אם יקר בארץ ,סביר שיקר הפתרון הוא EBAY .

אפשר לחמם וליישר בקלות, לא יודע כמה זה פוגע

בחוזק אבל בטוח שלא הייתיי רוצה לראות ידית נשברת בזמן רכיבה...

ליאורEN

New member
יש לך "קליפ-און" באופנוע סע לאחת הפירוקיות

בת"א(יש בערימות)ותחפש כזה קליפ-און משומש זה לא חלק יקר .אל תנסה ליישר כי זו הנקודה הכי חלשה ,ובפעם הבאה שהכידון יקבל מכה אתה תצטרך להזמין גרירה או ללחוץ על המצמד בטלפתיה.

מסכים עם ליאור. הבעיה אצלך היא

לא הכיפוף, אלא המקום שבו הוא נוצר שהוא מקום מועד לפורענות. במקרה ה-ז-ה רצוי להחליף ולא ליצור סדק באיזור שבו מופעל הכי הרבה כח מצידך על ההיגוי, ובמיוחד במהירויות גבוהות (העומס על הכידון והכח המופעל עליו כמובן מתגברים ביחס ישר להתגברות המהירות). כך שדווקא במהירות גבוהה אתה יכול למצוא את עצמך בלי כידון שמאל. אל תתלבט. מצד שני, אם תמשיך לרכב עם כידון עקום, תקבל כאב בשיכמה השמאלית ובצוואר שמאל.

NeeD 4 SpeeD

New member
דפקת על הקליפ און כשהוא מחובר לאופנוע?../images/Emo122.gif

רעיון רע. אם כבר דופקים , קודם צריך לפרק את החלק. זה לא חלק יקר ויש מספיק משומשים, תחליף.

למעלה