יישור דיסק אחורי

shayph

New member
יישור דיסק אחורי

האם אפשרי ליישר דיסק אחורי? הכוונה לאחר היישור, האם תקין לרכב עם הדיסק?

תודה מראש

Fengluzon

New member
ממש אבל ממש לא מומלץ. מדובר במערכת בלימה.

אני יודע על רוכבים שמנסים ליישר את הדיסק, אבל בפועל צריך פרס ולבדוק איזון בכל הנקודות משום שאחרת רפידות הבלם לא תהיינה אחידות בשחיקתן ובפעולתן. אגב לידיעתי אף אחד מהם לא הצליח ליישר כפי שצריך וזנח את הרעיון.
בפועל אתה הורס שני דברים במקביל, דיסק ורפידות.
אך הדבר החשוב בעיני הוא ההתעסקות עם מערכת בלימה. אני לא הייתי לוקח את הסיכון הזה. האם החיים שלך שווים הרבה יותר מ 400ש"ח.
בהצלחה.

shayph

New member
ממש מבאס, הדיסק השני שמתעקם לי ב 3 חודשים האחרונים

הקדמי התעקם לי לפני כמה חודשים בצורה כל כך רצינית שאפילו לא חשבתי לתקן, קרה כתוצאה מנפילה של האופנוע על סלע. הדיסק האחורי ברכיבה האחרונה באזור סלעי החליט פתאום להתעקם לו ללא נפילה.

מגן אחורי לדיסק שווה את ההשקעה? מדבר על הדגמים של KTM POWERPARTS?

shayph

New member
מצרף תמונה

המחשמל 64

New member
מנהל
הבנתי למה התעקם הקדמי אבל לא למה האחורי
אולי קבלת מכה

ברכיבה ולא הרגשת אחרת למה שיתעקם. וחוץ מזה ,תפסיק לעקם דיסקים או שתחליף את הקטמ

hananlv

New member
קצת נסחפת...

נכון שישור דיסק אף פעם לא יביא אותו למצב המקורי אבל זה לא ממש יפגע
באיכות הבלימה אלא בקצב השחיקה של הדיסק והרפידות.
ומאחר ומדובר באופנוע שטח שבו אף פעם הדיסקים לא ישרים
כמו שהם יצאו מהמפעל לא חייבים לרוץ לקנות דיסק חדש כל פעם שהוא מתעקם.

tavik

New member
אני עם חנן בעניין הזה

קבע באזרת אזיקון על הזרוע שיגיע צמוד לדיסק ,סובב לאט את הגלגל כדי להבין איפה העיקום ואז באזרת הכלי היעודי-שוודי ישר בעדינות,כל פעם קצת ולחזור לבדוק עד לקבלת התוצאה הרצויה.
קצת ערבי -אולי ,אבל עובד וחוסך.
הדבר היחידי שיותר טוב מלהחליף דיסק לחדש-זה להחליף אופנוע לחדש

amitexc

New member
תוסיף לזה את העובדה שהקליפר "צף" ככה שזה לא ממש משפיע

אצלי הדיסיק התעקם בגלל החום ככל הנראה, כמו רוב האחוריים.
אני לא רואה את מערכת הבלימה מסוכנת יותר מהמנוע מהגיר מהשרשרת וכו'..
כולם יכולים להוביל לאותה התוצאה...
&nbsp

הקליפר מסוגל לקבל חופשים קטנים מאוד ואין לו

אפשרות לזוז על הצירים במהירות שבה הוא אמור לזוז כשדיסק מסתובב מהר.
אם הדיסק עקום, אפילו קצת, הוא יגרום להרחקת הרפידות אחת מהשניה אחרי כל בלימה, הבלימה תהיה לא אחידה וחסרת רגש ובמצב קיצון אפילו יידרשו מספר לחיצות על הבלם בשביל לקרב את הרפידות לדיסק.
כל זה לא בתאוריה אלא במציאות, במצבים שנתקלתי בהם לא אחת.
&nbsp
אני לא אומר שאי אפשר ליישר דיסק - כמובן שאפשר. אפשר אפילו להגיע לתוצאה לא רעה.
&nbsp
אבל "ציפת" הקליפר באה לכפות על שחיקה לא אחידה בדיסקים וברפידות, לא על דיסק עקום.
אין לציפת הקליפר שום משמעות כשהדיסק עקום.

מיכהWR

New member
זה נכון לעיקום משמעותי בדיסק, אבל מנסיון אפשר ליישר

באמצעים בסיסיים אפילו בשטח לרמת עקמומיות כזו שאינה משפיעה בצורה מורגשת על הביצועים (ועדיין רואים בברור שהקליפר צף ימינה שמאלה תוך כדי סיבוב הגלגל).
לא שזה מומלץ לרכב ככה לאורך זמן, מסיבות של בלאי מוגבר וגם בפשטות כי לא סביר להשלים עם פגם במערכת הבלימה.
אצלי תמיד יש מגן דיסק אחורי 'שארק פין', וכמו שהוא נראה הוא הרויח את עצמו הרבה פעמים.
&nbsp

doutsh

New member
אם אני לא טועה הקליפר "צף" כדי לאפשר שימוש בבוכנות מצד אחד

בלבד, במקום בשני הצדדים, כדי לפשט ולהקטין את המערכת.
אני לא חושב שהקליפר אמור לצוף ולזוז בגלל עיקומים או מכל סיבה אחרת, בדיוק כמו קליפר קבוע.

מיכהWR

New member
אמת. אבל כתועלת צדדית הוא הופך את המערכת לסובלנית יותר

לעיקומים בדיסק.
אני מניח שאפילו מהנדסים יפנים ואוסטרים לא חיים על הירח ומבינים שהדיסקים לא נשארים ישרים פלס בכל רגע נתון, וששרידות נמצאת ברשימת הדרישות שלהם לא פחות מביצועים.

ציפת הקליפר לא עוזרת למערכת להתמודד עם שום עיקום בדיסק

עיקום בדיסק הופך במהירות די נמוכה לווברציה שמרחיקה את הרפידות.
הקליפר לא מספיק חופשי על הפינים שלו בשביל להדביק את המהירות של הוויברציה הזו.

מיכהWR

New member
מה אני אגיד לך, לא יודע להתווכח עם התיאוריה הזו.

בתכלס רכבתי לצערי לא מעט עם דיסקים לא ישרים והבלמים עבדו בסדר.
מה שכן בוא נזכור שלא מדובר באופנוע סופר ספורט מגורזן על אספלט משובח - האופנוע גם ככה מווברץ ובועט ומקפץ, ובמהירות נמוכה יחסית.

הניסיון שלי הוא בכמה מקרים של עיקום דיסק (משום מה בעיקר

אחורי)

באחת הפעמים יישרתי בשטח עם מפתח שוודי, על מנת להמשיך ולנוע, היישור היה לא רע בכלל...
בהמשך הרכיבה הדוושה רקדה קצת בלחיצה אבל לא הפריע, עד שהגעתי הביתה הרעידה הפכה להיות סבירה מאד, כך ששכחתי מזה בכלל ובשתיים שלש הרכיבות הבאות היא נעלמה כמעט לחלוטין, כשהבטתי בדיסק ראיתי שהרפידות אכלו את הכיפוף ויישרו את הדיסק כמעט לחלוטין, מה שהתבטא באזור בדיסק שהיה קצת יותר דק וברעידה מינורית בדוושה.

בכל זאת החלפתי דיסק אבל לא נראה לי כזו דרמה להמשיך לרכוב עם זה בעיקר כאשר מדובר באחורי...

בהחלט. אפשר ליישר דיסק, אפשר אפילו להצליח עם זה לעיתים

ולהחזיר את הדיסק לרמה סבירה לגמרי.
כל עוד אחרי היישור לא מורגשת וויברציה ברגלית הבלם ולא מורגש שינוי בין הלחיצה הראשונה אחרי רכיבה ללחיצה במצב עמידה (ז"א שהעיקום לא מרחיק את הרפידות בנסיעה) אז הכל בסדר.

DAN TAL

New member
המהנדסים היפנים,רוצים שתחליף דיסק,בכל פעם שהדיסק עקום.

נקודה סוף.
הסטיה המקסימלית המותרת,(ב CRF250R לדוגמה),היא 15 מאיות.,עשירית וחצי.
זו סטיה שאינך רואה או חש ואפילו המדידה שלה,אמורה להלקח ע"י כלי מדידה מדויק.

ציפת הקליפר,או הדיסק או שניהם יחדיו,לא אמורה לפצות על שום עיקום,(כי כפי שציינתי קודם לכן,היצרן לא מקבל במערכת שום עיקום).
הסיבה שהמנגנונים האלו צפים,היא כדי לפצות על תנועות אלסטיות (עקב כוחות שעובדים באיזור טבור הגלגל),בין טבור הגלגל לנקודות חיבור הקליפר בבולם,הקדמי,או בתושבת הקליפר בגלגל האחורי.

זה שמישהו כאן יכול לרכב עם דיסק עקום ולהרגיש עם זה בסדר,זה נחמד.

אבל זה פסול וממש רחוק ממה שהיצרן תכנן למערכת הבלימה.

מיכהWR

New member
סליחה אם נתתי למהנדסים היפנים קרדיט שלא הגיע להם

המונח 'שרידות' מתייחס לאפשרות של האופנוע לספוג נזק ועדיין להמשיך לתפקד (ואפילו בכיף).
הציפה של הקאליפר ו\או הדיסק משפרת את השרידות של מערכת הבלימה לעיקומים - על זה אני מקווה שאנחנו מסכימים.
עכשיו פעם שחזרת הביתה בשלום, נשאלת השאלה אם אתה עובד לפי הגדרות היצרן או "מרווח" אותן קצת.
בפרופיל שימוש של רוכבי התחביב בארץ כנראה שאפשר לחיות מצויין עם הגדרות הרבה הרבה יותר משוחררות, שזה מה שכמה חברים פה העידו מנסיונם האישי.

amitexc

New member
בולשיט, אתה באמת נצמד לכל הוראות היצרן?

אתה מחליף בוכנה ורינגים על פי המלצת היצרן?
אם כן אתה כנראה עם מצפון נקי אבל מצד שני ישנם אנשים שרוכבים 200+ שעות בלי לנגוע במנוע, אז תבחר מה בא לך.
לגבי הכוחות שהקליפר צף נועד לספוג, מאיפה הבאת את זה?
קליפר צף במקור נוצר על מנת לאפשר לחץ שווה על 2 הרפידות, בעבר שהקליפר היה מקובע הייתה בעיה שהרפידה עם הבוכנה לוחצת על הרפידה הסטטית, כך שלמעשה עוצמת הבלימה הייתה בשלב מסויים עובדת על רפידה וגם הרבה כוח התבזבז על דחיפה ועיקום הדיסיק כנגד הרפידה הסטטית.
עכשיו כסייד אפקט מערכת הבלימה עם דיסק צף מסוגלת לפצות על עיקום דיסק.
&nbsp

למעלה