יישוב מושגים

koby83

New member
יישוב מושגים

לצורך העניין- אדם עני מרוויח בסיבות מינימום - 3000 ש"ח בערך בין 4000 ש"ח ומטה? נגיד. אדם עשיר מרוויח? יותר מ... 30 אלף? 50 אלף? 100 אלף?

Zack DA

New member
נגיד ש

עני מרוויח פחות מ- 5000 שקלים בחודש ועשיר מרוויח יותר מ- 35000 שקלים בחודש (סכומי ברוטו).

koby83

New member
יופי

עשיר הוא מי שמרוויח יותר מ35 (בערך) בחודש? נגיד, מוסכם. אז למה אנשים צריכים להרוויח מאות אלפים בחודש? עם זה יש לי בעיה. בין 35 אלף לחודש ל 60 אלף, מילא, רוצים לתגמל אנשים על חריצות וכישרון. אבל מיליון שקל בחודש? נראה לי מוגזם. עם אותו כסף (אחריי מיסים) גם העני וגם העשיר הולכים למכולת, נחשו למי יותר קל לשלם? כל מה שאני אומר זה- אם כבר פערים, אז שיהייה טיפה הגיוני, לא מאות אלפים ומיליונים. במצב יותר טוב- משכורת נמוכה- 10000 וגבוהה 50000

koby83

New member
במצב

שבו יש פערים יותר קטנים במשכורות המיסוי יהייה בהתאם. יקחו מכולם בהתאם, מאלו שמרוויחים פחות יקחו אז יותר ממה שלוקחים היום ואלו שירוויחו יותר יקחו פחות ממה שלוקחים היום.

Zack DA

New member
אם מישהו מאוד מוכשר ואני רוצה

באופן פרטי להעסיק אותו במיליון דולר לחודש זו זכותי. וזו לא זכותך לקחת את כל זה לקופת המדינה.

koby83

New member
בסדר

אתה יכול עדיין לתת משכורת הוגנת לשאר העובדים? לא משכורת רעב מינימלית של 3000 ש"ח. מה? אין מספיק כסף? אז תקח טיפה מהמיליונר!

Zack DA

New member
זאת החלטה שלי, לא שלך !

אם המנהל המוכשר מביא אותי לרווחיות של עשרה מיליון דולר בחודש, אני אשלם לו מיליון דולר לחודש שלא יעזוב לחברה אחרת. אם העבודה של הפועלים הפשוטים לא דורשת השכלה - אז אשלם להם את תנאי השוק וזה אומר שגם 4000 ש"ח היא משכורת שבאה בחשבון.

eviv

New member
מסכים איתך...

אין שום דבר שפל בלהרוויח הרבה כסף אבל הביעה שלנו במדינה שהפערים הם ענקיים אני יתן דוגמא ה1% העליון בראשותו 400 מיליארד ש"ח ה9% שאחריו יש להם 400מיליארד ש"ח ול90% שאחריהם יש 400 מיליאר ש"ח נוצר מצב הדומה לכוסית שמפניה למי שמכיר נוצר מצב שהמדינה משקיע בדברים הלא נכונים במקום להשקיע בחלשים להשקיע בתשתיות שיעזרו לאנשים להפוך מחלשים לחזקים

eviv

New member
תשלם לו אבל מה הקששר למדינה?

מה רצית לקחת מהחלשים מהעניים? הרי מה שיצא מזה זה שהעניים יהיו יותר עניים והעשירים יהיו יותר עשירים אתה יודע כמה מובטלים כרונים יש? (מובטלים שהתיאשו ולא מחפשים עבודה) ישנם רק 16% כאלה כל השאר מחפשים עבודה ש בכלל מובטלים שלא הולכים ללישכה כי הם עסוקים מדי בחיפוש עבודה אז מי אתה שתגיד שבן אדם עני אשם בכך? הרי החינוך לא שיוויוני הרי ללמוד באוניברסיטה עולה כסף אז איך אתה רוצה שבן אדם עני יוכל להיות משכיל ?

eviv

New member
מה זה יעזור?

נגיד במקום 3000 ש"ח שמשפחה צריכה לשלם בשביל סל תרבות לא תשלם בכלל... האם המורות יהיו יותר טובות? האם תתן להם שיעורים פרטיים? האם החינוך בעיירות פיתוח יהיה דומה לחינוך בגוש דן?

Zack DA

New member
אולי כן ואולי לא

אבל זו התחלה. חוץ מזה, גם בערים שיש בהן מוסדות להשכלה גבוהה יש אזרחים רבים שפשוט לא יכולים לשלם את שכר הלימוד. צחי

eviv

New member
בכמה תוזיל?

נצא מתוך הנחה ששנה אקדמאית עולה 10,000 בכמה תתוריד 1,000, 2,000 ? זה לא נראה לי מה שיעשה את ההבדל תלך קודם ותראה שאדם עני רוב הסיכויים שלו בכלל לא להיות זכאי להיכנס לאוניברסיטה

Zack DA

New member
אני מדבר על הוזלה משמעותית יותר

הוזלה של 90% משכר הלימוד הנוכחי (לפחות).

koby83

New member
כולם מבטיחים

במצע של רוב המפלגות הגדולות יש חינוך חינם. ב 54 שנים איזו ממשלה קיימה את זה? אף אחת.

Zack DA

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo46.gif

בגלל דברים כאלה יצא לפוליטיקאים השם שיש להם היום בציבור. וחבל.

koby83

New member
יש גבול

למה לא להעסיק את העובדים בהתנדבות? אותו דבר שתעשה, משכורת של 4000 לחודש, יגרום לכך שרק הילדים של המנהל יוכלו להיות מנהלים בעתיד, רק הם יוכלו להרשות לעצמם חינוך, דיור, אוכל ,רפואה. כמות האנשים בעולם מספיק גדולה בשביל למצוא מנהל נוסף, יותר מוכשר, יותר חרוץ. הוא יסכים לעבוד בשביל שכר טיפה יותר נמוך, ואז גם שאר העובדים יוכלו סוף סוף להרים טיפה את הראש. אם כל מה שמוביל זה רק רווח, בשביל מה צריך אנשים? תביא כלבים שיעבדו, הם יהייו מאוד מרוצים מתנאים שתציע להם.

Zack DA

New member
כבר אמרתי שאת שיוויון ההזדמנויות

נשיג אך ורק ע"י הוזלת החינוך.

koby83

New member
לא

זה יישאר רק הבטחה, כמו כל הבטחה של המפלגות לפניי הבחירות.

למעלה