ייצור יתר?

kanga

New member
ייצור יתר?

שלום, סליחה על האורך... פרטים כלליים - הקטנה בת 4 שבועות, יונקת בלבד. משקל לידה - 3230, משקל יציאה מבי"ח 3050, משקל נוכחי 4100. כבר כמה ימים שהקטנה נראית משתנקת על השדיים, בעיקר בצד שלא פצוע, ולכן קל לי יותר להניק ממנו. (הפצע ישן אך לאור הנסיבות קשה לו להחלים. הוא כבר לא כואב מלבד בשניות הראשונות של ההנקה). ההשתנקות גורמת לה להתרחק מהשד אך בלי להתנתק או לשחרר אותו חלקית ושוב לשאוב את הפטמה פנימה באפקט ספגטי. זה לא ממש כואב, אך די מציק, ולא מאפשר לפצע להחלים. בעצת יועצת הנקה ניסיתי אתמול את שיטת 3 השעות. בהתחלה זה נראה היה נוח וטוב, אך לקראת ערב (לאחר כ 10 שעות) היא לא שבעה מההנקה בצד אחד למרות שניסיתי שוב ושוב ולהציע את אותו צד. היא שבעה רק לאחר שקיבלה גם מהצד השני. היום היניקה היתה טובה וללא השתנקויות כמעט בכלל עד כדיי כך שחשבתי שאולי יום אחד של השיטה הספיק, אך בהנקה האחרונה ההשתנקויות חזרו. אשמח אם יש לכן רעיונות מה עוד ניתן לעשות. לחזור שוב לשיטת 3 השעות לאיזה זמן? לרדת ל 2.5 שעות? שיטות אחרות? תודה

kanga

New member
רוצה להוסיף

1. לאחר ההשתנקויות של הקטנה היא לרוב פולטת כמות גדולה של חלב. זה לא קרה היום כשהיניקה היתה רגועה יותר. אני מניחה שהיא פלטה עודפים, אך ברור שזה לא נעים לה. הפליטה היא לא מיד אחרי האוכל, לפעמים אפילו שעה אחרי. 2. כשהיא מתחילה להשתנק אני לעיתים מנתקת אותה מנסה להרגיע אותה ולהסדיר את נשימתה ומחברת מחדש. לפעמים היא נרדמת בשלב הזה ואז רעבה שוב תוך שעה. תודה שוב.

kanga

New member
IBCLC

התייעצתי איתה פנים אל פנים בבית וכן טלפונית. השתתפתי בקורס לפני לידה שלך, שעזר לי רבות, ובזכותו הנקתי מיד אחרי שהתינוקת יצאה מהשגחה (לא בכתה אחרי הלידה וקיבלה חמצן) דבר שעזר לה לייצב פרמטרים שונים בבדיקות הדם שיצאו לא תקינים לפני ההנקה הראשונה. אני שמחה לנצל את ההזדמנות להודות לך. ילדתי באיכילוב, כך שהתייעצתי גם איתך, יום לאחר הלידה, וביועצת שביקרה במלונית.

kanga

New member
מקפיצה ליועצות

אני אשמח מאד לעזרה. היום היא חזרה לפלוט בכמויות גדולות (שאריות של מה שלא מצליחה לעכל). זה מפריע מאד לשתינו, היא נראית סובלת מכאב בטן והפליטות הגדולות בטח לא עושות לה טוב. האם יתכן שאני מאכילה יותר ממה שהיא רוצה לאכול? בעיקרון לא תמיד היא רוצה לאכול, מתנתקת לבד ומסרבת לצד שני אם היא לא רוצה, אבל יש פעמים שזה הדבר היחיד שמרגיע אותה, לפעמים שעה אחרי שסיימה ארוחה גדולה. תודה

למעלה