ייצוב קריירה

dato01

New member
ייצוב קריירה

דפנה שלום,
מזה תקופה ארוכה אני בהתחבטויות לגבי הקריירה שלי בכלל ובתחומי החוסק שלי בפרט. אני בוגר ראשון בתקשורת וניהול ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות בשיווק. בטחחח בין שני תארים עבדתי בבית השקעות בתפקיד בק אופיס וכן במכירות בענף הרכב. התפקיד הראשון היה מיד בסיום התואר ולכן שאפתי לעבוד בסביבה העסקית על מנת לראות איך הדברים מתתנהלים בעולם האמיתי. לאחר מכן, התגלגלתי למכירות רכבים. רכשתי שם מיומנויות מכירה וספגתי תרבות ארגונית הנחוצה להמשך התפקוד בעולם העבודה.
עם זאת אני מרגיש כי על אף האוריינטציה המכירתית שלי, אין לי את התשוקה למכירות וכי אני מרגיש כי הלחץ הכרוך בכך והיעדים גובים ממני מחיר נפשי לא פשוט.
לכן אני נמצא בצומת דרכים לגבי ההמשך שכן בגיל 32 אני חייב לתקוע יתד ולהתייצב מבחינת אופק תעסוקתי ואני טרם גיבשתי את הזהות של מי אני רוצה להיות ולעשוק במשהו שאני אהיה טוב בו.
עוברות בי מחשבות לגבי תחומי היעוץ אך אין משהו ספציפי שאני מתמחה בו, כי אם ישנם מגוון תחומי ידע ועניין שאני מחובר אליהם.
אשמח להתייחסותך.

איך מתמקדים בקריירה

קודם כל, אתה כותב מאוד יפה, ומהכתיבה שלך עולה משהו שקול ורציונלי.
נשמע שאתה מתנהל ברצינות ובאחריות, ואתה מתייחס לנכון לצורך לרכושכלים וללמוד על איך הדברים מתנהלים בתרבויות ארגוניות שונות.
לייעוץ מגיעים אחרי שאתה מומחה באיזשהו עולם תוכן. אתה צריך באמת יהיה לך מה לתת לצד השני כדי שהצד השני יסכים לשלם על זה. גיל 32 הוא ברוב המקרים גיל צעיר מדי מכדי להיות יועץ - אלא אם כבר צברת ניסיון עשיר וממוקד, וזה עדיין לא המקרה. אני גם לא כל-כך מאמינה בהתכווננות להיות יועץ. בדרך-כלל החיים מובילים אותנו לשם בשלב מתקדם של ההתפתחות המקצועית.
אז מה כן? אוריינטציה מכירתית היא דבר מבורך גם בתפקידים שאינם מכירתיים במהות שלהם. זה תמיד מוסיף ותמיד יכול לקדם אותך. קשה לי פשוט להציע אפשרויות כי אני באמת לא יודעת מה מעניין אותך מבחינת עולמות תוכן ומבחינת סוג העבודה עצמה. תרצה אולי לפרט קצת איך אתה רואה את החיים שלך, על מה אתה רוצה להימדד, איזו אינטראקציה אתה אוהב עם אנשים? מה לגבי העולם של בתי השקעות, מעניין אותך לחזור אליו?

DavidEli

New member
התמקדות בקריירה

תודה על התייחסותך.
ישנם עולמות תוכן רבים שמעניינים אותי. יחד עם זאת, הייתי רוצה לעסוק בתחומי השיווק. אני מבין כי זהו תחום שבו קשה למצוא עבודה ללא הנסיון, וזאת לאור פעמים רבות ששלחתי קורות חיים למשרות שנראו לי רלוונטיות, אך ללא כל תוצאה רצויה. אני מרגיש כי יש לי הרבה מה לתרום מהכישורים שלי ואין לי את הבמה וההזדמנות לכך. אני דובר כמה שפות, ניחן בחשיבה עסקית ושיווקית, ראיה יותר אסטרטגית. מתעדכן ורוצה ללמוד. צרכן של מידע רב. עם זאת, יש לי ידע תיאורטי רב, אך חסר ניסיון פרקטי בשיווק. הייתי רוצה לעסוק בשיווק בספורט, תחום הרכב, עולם היוקרה, טכנולוגיה. אלה תחומי עניין הפונים יותר לקהל הגברי.
תמיד אמרו לי כי אני מתאים לעבודה מול קהל. יש לי נוכחות, יכולת להתבטא וחשיבה רציונאלית. אני פשוט רוצה לדעת איזה יתרונות יחסיים שלי יכולים לסייע לי במציאת הקריירה שבה אני אוכל להצליח.

לשפר את החיפוש

פספתי את התגובה שלך. סליחה.
נשמע שאתה דווקא די יודע את הכיוון ועולמות התוכן שמעניינים אותך. ושאתה מודע ליכולות שלך ולערך המוסף שאתה מביא.
אולי הבעיה נמצאת דווקא בתהליך החיפוש? אולי צריך לשפר את קורות החיים, לבדוק את אופן החיפוש - למי אתה פונה ואיך אתה שולח קו"ח, ואיך אתה מתראיין. איכשהו נשמע לי שצריך לפצח משהו בתהליך הזה ואז כן תמצא משהו מתאים.

למעלה