ייצוא מפרי-הנד, indesign

ע צופיה

New member
ייצוא מפרי-הנד, indesign

שלום לכולם, מזמן לא ביקרתי (סליחה). יש לי 2 שאלות למומחים: א. עריכת ספר טלפונים. ערכתי ספר עבור מישהו בתוכנת pagemaker וזה היה סיוט: undo אחד, המון פונקציות חסרות, סיבוכים בשירשור טקסט ועוד. לפני הספר הבא , שמעתי המלצות על indesign. מישהו כאן מכיר את התוכנה? מי משווק אותה? איפה ניתן למצוא חומר עליה - עדיפות לעברית. ב. אני רוצה לייצא לדפוס קובץ מפרי-הנד הכולל תמונות, בלי להסתבך עם חיפוש תמונות מצורפות. באיזה פורמט האיכות תיפגע הכי פחות? pdf? eps-tiff? ניסיתי בjgp במינימום דחיסה, יצאו פסים לרוחב הקובץ.

uri_a

New member
תשובות

indesign היא תכמה של Adobe המיוצגים בארץ ע"י קראט-סופט.. אני שמעתי רק טובות על התכנה הזו, אבל לא יכול לספר מעבר, מעולם לא הפקתי איתה משהו... לגבי שליחה לבית דפוס, אני הייתי ממליץ על אחת משתי אפשרויות, הראשונה היא תמונות בפורמט eps וסגירת קובץ פוסטסקריפט מהפריהנד, והשניה היא, כמובן, קובץ pdf, כזה שנוצר בעזרת acrobat destiler בהצלחה

ע צופיה

New member
אתה צוחק עלי?

או שלא הבנתי אותך? הלכתי לפורום שאלה, הדבר הכי מעניין שם זה התפלגות צבעי העיניים בישראל.

FourAces

New member
הוא לא צחק עליך, רק שאת לא הבנת...

בעיקרון, InDesign הרבה יותר נוחה לביצוע עבודה כמו עימוד ספר הטלפונים שהזכרת. למה? כי יש לה אינסוף של פעולות Undo, כי ניתן לייבא לתוכה מלל ישירות מבלי שיהיה צורך להמיר אותו בשלל צבעים גוונים וקשרים (עצם העובדה שבצעת את העבודה הקודמת ב-PageMaker מסגיר את זה שאת עובדת על מק), היא מאפשרת לשלוט במלל ברמה גבוהה הרבה יותר על ידי שימוש בסגנונות המיוחסים לא רק לפסקה שלמה אלא אפילו לאות בודדת וכן להעתיק תכונות ממלל/אובייקט אחד ולהעבירן למלל/אובייקט אחר בקלי קלות. מבחינתי, אחד היתרונות החשובים הוא עצם היותה של התוכנה ניתנת לשליטה מבחוץ באמצעות Script. משמעות הדבר שניתן ליצור עבורה אוטומציה מוחלטת של תהליך העימוד (נורא נוח במקרה של עימודים סטנדרטיים כגון ספרי טלפונים וקטלוגים). אחד הלקוחות שלי משתמש ב-InDesign לצורך עימוד של מדריכי טלפון בסגנון דפי זהב. במקרה שלו הוא משתמש בממיר אשר נכתב עבורו ומכין את המלל שמתקבל ממסד נתונים ב-DOS להכנסה אל התוכנה, כאשר המלל מגיע כבר מסוגנן על פי הצורך (פונט, גודל, סגנון...) וכל מה שצריך זה להזרים אותו בעמודות ולשלב את הפרסומות במקומות המתאימים. לקוח אחר מעמד קטלוג ענק באמצעות אוטומציה מוחלטת של התוכנה אשר מעמדת אבורו את הפרק שהגיע מהלקוח (גם כאן ישנוו תהליך המרה מסויים). בסוף העימוד, האוטומטי (כותרות, מלל, תמונות, נתונים) מה שנשאר לגרפיקאי לעשות זה לטפל ב"קטן" בתוצאה. בקיצור, לדעתי InDesign טובה הרבה יותר מ-PageMaker בכל הקשור לעימוד וטיפול במלל. את שאר היתרונות כבר קראת בטח אצל ידידי.

yossi_maoz

New member
InDesign

היא תוכנת עימוד. זה אומר במילים פשוטות שהיא נועדה לטפל במסמכים ארוכים עתירי גרפיקה ומלל לדוגמא: מגזינים. מהתכונות הבולטות: -יבוא של מסמכי DOC ישירות לתוכנה -עבודה עם סגנונות לפסקה ולתו -UNDO כמעט בלתי מוגבל -יבוא ישיר של קבצי PSD לתוכנה -עבודה עם דפי אב בגרסה החדשה ישנם תוספות חשובות כגון כלי מובנה ליצירת טבלאות וליבוא טבלאות מקבצי אקסל וורד -תמיכה בשקיפות -יצירת אינדקס, תוכן עיניינים וקובץ ספר -יצוא ישירות ל-XML ו-PDF

אינדיזיין 2

אני אנסה לתרגם לעברית את מה שיוסי מעוז כתב בשיווקית... התוכנה פשוט מדליקה! אפשר להביא תמונות על רקע שקוף ישירות מפוטושופ, אפשר להוסיף לכל אובייקט צל רך ושקוף בלי לעבור לפוטושופ, אפשר לתת לתמונה או לאובייקט אטימות שונה ואפילו שיטות שילוב!!! היפה בכל העניין שזה גם מודפס בצורה טובה מאוד ואפילו במהירות סבירה ביותר. נכון שאין לה את כל הפונקציות הגרפיות של פריהנד, אבל בכל הקשור לשילוב מלל בכמויות יחד עם הרבה תמונות, אני ממש אוהב אותה... חוץ מזה, למשתמשי מקינטוש התוכנה הזאת חוסכת המרות קבצים מעצבנות. ניתן לייבא קצים ישירות מוורד ואקסל פיסי, בלי המרות ובלי בלבול מוח. וזה עובד טוב. בדוק! אפילו טבלאות עוברות חלק כולל הגרפיקה שלהן. בקיצור, מי שמתלבט, שיזמין מקרט גרסה פעילה לשישים יום וינסה אותה. מי שינסה יקנה )לדעתי(... טל

ע צופיה

New member
אלף תודות, זה בדיוק המידע שחיפשתי,

ועוד שאלות: 1.לפייג´מייקר מייבאים מודעות כתמונה מפרי-הנד. איך התאימות של אידיזיין עם פריהנד? אם רוצים לתקן מודעה למשל, צריך לחזור לפריהנד? 2. הפייגמייקר היה מותקן על מק ישן של הלקוח. את האינדיזיין אני ארצה להפעיל על הפי.סי. שאיתו אני עובדת. יש לכם איזה ידע איך זה יעבוד? מה עוד שצפוי שאקבל מודעות מגרפיקאי מק אחרים ואצטרך לשלב אותן בספר. אולי עדיף להתקין על המק הישן בכל זאת? 3. עובדים עם האינדיזיין בעיתונים/מקומונים? באיה מהם אם אתם מכירים? בים ראשון אזמין את התוכנה לנסיון. תודה לכם

liat liati

New member
כל מודעה ניתן לשמור בפורמט

של פיסי. או ליצא כקובץ שבנוי לעבוד גם עם מק וגם עם פיסי. למשל פריהנד 8 ומעלה, אם עשו קונברט לטקסט, אין בעיה לפתוח את אותו קובץ גם במק וגם בפיסי. פורמט eps גם הוא בנוי לעבוד על 2 המחשבים, ויש עוד המון פורמטים. תבדקי איזה פורמטים יעלו לך על הפיסי ותבקשי תמיד שייצאו לך קובץ שיתאים לך. אחרי הכל הפיסי החדשים יותר מהירים ויותר יעילים לעבודה, על אף הסביבה הידידותית יותר של המק. ואת עוד מדברת על מק ישן... בהצלחה!

yossi_maoz

New member
תשובות

1- מפריהנד שומרים את המודעה כ-EPS ומייבאים בפקודת PLACE לאינדיזיין. אם תצטרכי לתקן את המודעה תצטרכי לעשות זאת בפריהנד ולדאוג שתשמר עם אותו שם ובאותו מיקום. המודעה תתעכן אוטומטית באינדיזיין. אגב, דבר מעניין, אפשר לעשות פעולת COPY ו-PASTE לאלמנטים ווקטוריים מפריהנד 9 לאינדיזיין(אם כי רצוי לא לעשות זאת לאלמנטים מורכבים מדי). 2- תעבוד מצוין על פי סי. בקשי מאנשי המק להכין לך את הקבצים המיובאים כ-EPS או PDF באיכות דפוס. אפשר להתקין את אינדיזיין על מק, אבל קחי בחשבון שהתוכנה היא "נרקומנית" של משאבים ועשויה לעבוד מאוד לאט אם המק הישן שלך הוא מלפני דור ה-G3. 3-כן. הידעת שאת "פי סי מגזין" עושים באינדיזיין בסטודיו תמר אלידע (ועוד על מק... )

yossi_maoz

New member
עקרונית

כדי "לייצא" קובץ לבית דפוס בצורה שתהיה אמינה רצוי לעשות זאת או כקובץ פוסטסקריפט או כקובץ PDF. על מנת ליצור קובץ פוסטסקריפט עליך להיות מצויידת בדרייבר פוסטסקריפט ובקובץ PPD המתאים למדפסת אליה את יוצרת את הקובץ. לאחר שוידאת את הנ"ל, פשוט השתמשי בפקודת הדפסה לקובץ. לגבי הגדרות מדויקות יותר רצוי להתייעץ עם אנשי קדם הדפוס איתם את עובדת. על מנת לצור קבצי PDF רצוי להצטייד בתוכנת דיסטילר. התוכנה ממירה קבצי פוסטסקריפט קיימים לקבצי PDF פשוט על ידי גרירתם על חלון התוכנה. הערה חשובה- אפשר "לכוון" את דיסטילר ליצירת PDF באיכות מותאמת על ידי המשתמש. אם אין לך מושג מה את עושה ניתן פשוט לבחור ב-PRESS OPTIMIZED בחלון JOB OPTIONS.

ע צופיה

New member
מדובר הפעם בדפוס דיגיטלי, הם לא

רוצים לקבל קובץ סגור או pdf (שזה היה מקל עלי) אלא קובץ תמונה (עובדים עם קוראל דרו נדמה לי).

ע צופיה

New member
יוסי, מדבריך עולה התאמה טובה

של אין-דיזיין לעבודה בפי.סי, הבנתי נכון? עדיף על עבודה בה במק? (אני עובדת בפי.סי, כך שמבחינתי זה יהיה יתרון). האם ידוע לך על מקומות עבודה שמשתמשים בה? בינתיים גיליתי (חוכמה גדולה..) שקרט משווקת אותה, אבל זה לא כמו לשמוע ממשתמשים בפועל. תודה בינתיים

yossi_maoz

New member
התוכנה עובדת

אותו הדבר על מק ועל פיסי. (בעיני יש יתרון מסוים לעבודה בפיסי בגלל שבדרך כלל לא צריך להחליף פונטים כשמייבאים קבצי וורד אבל זה די זניח). ניתן לקבל מקרט סידי עם גרסה להתרשמות כלומר פעילה לחלוטין ל-60יום. כך ניתן לבדוק וללמוד אותה בלי שום התחייבויות.

yossi_maoz

New member
הם צריכים למקם

את זה בקורל דראו? מה ההגיון? חוץ מזה "דפוס דיגיטלי" זה שם מאוד רחב- איזה מכונה: אינדיגו? זייקון? זירוקס? קנון CLC?

למעלה