ייעוץ

kokakola1

New member
ייעוץ

אוקיי , אני בת 18.5 חיילת.. אני צריכה עזרה אני משרתת רחוק מהבית ועכשיו אני מבקשת בקשה קרוב.. הקטע הוא שכשאני בבסיס אני לא אוכלת כלום פשוט כלום וכשאני חוזרת הבייתה לפעמים אני בלי תיאבון בכלל או שאני אוכלת קצת שאמא שלי תראה... אני אומרת להורים שלי שאני אוכלת בבסיס למרות שאני לא נוגעת בכלום.. אני לא יכולה לקנות אוכל בשקם כי אני לא יכולה לחיות על זה כל הזמן אני לא מסוגלת לאכול חטיפים או כל דבר אחר שבעיניי משמין וזו בעייה כי כל דבר משמין אצלי אני מפחדת להשמין במיוחד בצבא.. אני לא רוצה להרזות יותר כי אני קוראת פה על הפרעות אכילה ואני פשוט פוחדת להיכנס לזה אבל אני מפחדת להשמין.. העניין הוא שכבר איזה שנתיים אני חייה ככה יש ימים שאני לא אוכלת בכלל אני מסתפקת בארוחה אחת ביופ שלא לדבר על זה שאני עובדת בעבודה פיזית (מלצרות) אני באמת לא רוצה להכנס לזה אני פוחדת אבל אני גם לא רוצה לאכול 3 ארוחות ביום זה גדול עליי אחרי כל ארוחה שאני אוכלת אני ישר חושבת עם להקיא או לא ואח"כ אני אומרת לעצמי בעצם זה הדבר היחידי שאכלתי כל היום לפחות זה.. אני באמת צריכה ייעוץ כי אני באמת לא יודעת מה לעשות.. ייעצו לי ללכת לקבן.. .הוא יכול לעזור לי? לטיפול אני צריכה ללכת? או שאני סתם פרנואידית? העניין הזה כבר איזה שנתיים עם האוכל אני מרגישה עייפה כל הזמן בחילות קר לי כל הזמן המחזור לפעמים מאחר לי בשבוע שבועיים ואני יודעת שזה בגלל האוכל..!! בבקשה תעזרו לי כי אני כבר נואשת

adi948

New member
קוקהקולה..

אני לא אשת מקצוע, ואין ביכולתי לאבחן אותך, המילים שלך זועקות בעיה חמורה מאד, והתחושה שלי שאת עוד לא ממש מבינה כמה מקום היא תופסת בך. את מתארת כאן דפוסי אכילה והתנהגות מאד לא בריאים, שבהחלט מאפיינים הפרעת אכילה. מתוך נסיוני האישי אני בהחלט ממליצה לך לפנות לקב"ן ולבקש טיפול. הקב"ן בהחלט יכול לעזור לך. והצבא מאפשר טיפולים שונים לחיילים וחיילות הסובלים מהפרעות אכילה. המצה הפיזי שאת מתארת מדאיג מאד, ואני באמת מקווה שתפני בהקדם לקב"ן, החיים שלך יקרים מדי בכדי שהפרעת האכילה הזאת תחריב אותם.
וברוכה הבאה אלינו
שמחה שמצאת לנכון לבוא, לכתוב ולהתייעץ איתנו כאן. [אני מצרפת בזאת גם כמה קישורים לנושא הטיפול בהפרעות אכילה בצבא:] 1) קבלת סיוע בצבא 2) דיון- הפרעות אכילה וצבא

ל י א ל ה

New member
אני מחזקת את דבריה של עדי

מהנסיון שלי הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לפנות לקב"ן. מקבלים עזרה מקצועית וטובה ברגע שמראים נכונות... ואת יכולה להסיר דאגה מליבך אם את חוששת שזה עלול לפגוע לך בשירות וכד'. הצבא התפתח מאז
שיהיה לך בהצלחה !

limf

New member
גם אני מחזקת את דבריה של עדי

[עדי היא מומחית הפורום לענייני צבא
], ולכן אין לי מה להוסיף בנושא. אגב, המשפחה שלך בתמונה? וכמובן, ברוכה הבאה אלינו

adi948

New member
לימפ מותק-

ההערה שלך, עשתה לי לצחוק דקות ארוכות עם עצמי מול המחשב.
אז תודה על זה. ובכלל על המחמאה האדירה הזאת.... כבר אמרתי למישהי פעם שאני מרגישה לפעמים כמו "יועצת הרמטכ"ל לענייני הפרעות אכילה"....

מצטרפת לתגובות של כולן

העובדה שאת בצבא לא אמורה למנוע טיפול. פני לקב"נית היא בטוח תמצא פתרונות לבעייה שלך.

קוקהקולה, ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

את כותבת שאת לא רוצה להכנס להפרעות אכילה. אני לא מאבחנת ולא יכולה לדעת מה מצבך דרך מסך ובלי להיות אשת מקצוע, אבל בעיני, מי שכבר שנתיים מעביר ימים או בצום או עם ארוחה אחת, ואחרי ארוחות חושב על הקאות, הוא כבר עם הפרעות אכילה... אני מצטרפת למה שנכתב לך, שברור שאת במצוקה גדולה, ושלא טוב לך, ושכדאי להשיג ייעוץ וטיפול בהקדם האפשריים. שמו לך את הקישורים שיש לנו כאן ואני מקווה שתסתייעי בהם ותפני מהר לטיפול וקבלת עזרה. אנחנו פה, תמיד.

למעלה