ייעוץ

mash do

New member
ייעוץ

1. איך מעודדים ילדה בת 7 להסתקרן וללמוד גם מרצונה החופשי והאם יש לכם המלצות לדרכי לימוד מהנות למיניהן? 2. כנ"ל לגבי בן 15 , ילד טוב ושקט, אך מתעסק רק בזוטות כל יום.

לאה_מ

New member
הולכים עם הנושאים שמעניינים אותם.

בטח יש דברים שהיא אוהבת - זה לא חייב להיות נושא לימודי שקשור לביה"ס, סתם פיתוח תחום עניין שיש לה. למשל, אם היא אוהבת את פו הדב, אפשר לחפש מידע על פו הדב, להכין מחברת יפה עם תמונות של פו הדב שהיא תחפש, שתשווה בין ציורים שונים (למשל, המקוריים של שפרד מול הציורים של אולפני דיסני), שתמציא סיפורים על פו הדב... סקרנות קיימת אצל רוב הילדים שאני מכירה. החכמה היא בדרך כלל לא לדכא אותה
לגבי בן ה-15 - מה זאת אומרת "זוטות"? באלו דברים הוא מתעסק?

mash do

New member
בן ה 15 מתעסק

בטלנובלות טיפשיות,מפורסמים וכל הקשור בעולם הבידור הרדוד והזול. אני לא יודע מה יהיה איתו בסוף... בנוגע לילדה, אני רוצה לעודד אותה להגיע לרמה כזו שהיא מרצונה תקרא ספרים להנאתה ותשאל שאלות, ולא תבזבז את זמנה מול הטלויזיה...

אל תדאג.

הוא לא יהפוך לבת (כנראה
). מפריע לך שהיא לא קוראת או שהיא יותר מדי שעות מול הטלויזיה? ומה רע בלבזבז את הזמן? יהיה לי מספיק זמן לרדוף אחרי הזמן.

פלגיה

New member
מה יהיה איתו בסוף?

די סביר שהוא יהיה מבוגר סביר. רוב בני החמש עשרה עסוקים בדברים "רדודים". אחר כך זה עובר להם. או שלא. לגבי בת ה- 7, ההמלצה הראשונה שלי היא להוציא את הטלוויזיה בכלל, או לצמצם את השימוש בה. במקביל יש ליצור תחליפים בדמות שיחות מאתגרות עם ההורים.. בכל נושא שהיא מתעניינת ושמדברים איתה - לשאול שאלה הדורשת טיפה יותר מחשבה. ואם היא שואלת - לענות לה ברצינות. קריאת ספרים להנאה נוצרת כאשר הבית הוא סביבה אוריינית, שיש בו ספרים ושההורים קוראים אותם להנאתם.

mash do

New member
וכשהבית לא כזה? ../images/Emo10.gif

זה קצת בעייתי להנחיל אורח חיים חדש בבית כשיש הורים שמנהלים אותו אחרת...

פלגיה

New member
נכון

אבל לגבי פיתוח סקרנות - אופי הבית הוא הקובע הגדול ביותר. שום דבר אחר לא ישכנע באותה המידה.

Kalla

New member
זה קצת בעיה לדרוש

מהילדים דברים שההורים לא נוהגים לעשות בעצמם.

צימעס

New member
אז תתחילו מלשנות את עצמכם

אם אתם מאמינים בכנות שהילדים יהיו אנשים טובים יותר אם הם יראו פחות טלויזיה, יקראו יותר, ויהיו להם תחביבים משמעותיים, אני משערת שלדעתכם גם אתם תרויחו מלהחיל את הנ"ל על עצמכם. תתחילו, לילדים זה קרה מעצמו.

לאה_מ

New member
אבל אם אתה לא תופס את עצמך כאדם

רדוד, גם אם קריאה היא לא אחד התחביבים שלך, ודאי יש לך אחרים. לא חייבים לקרוא כדי להעשיר את העולם (למרות שזה מאד רצוי
). אנשים עוסקים בהרבה מאד דברים מעשירים ומעניינים ומאד מעמיקים, שלא כרוכים באופן אינטנסיבי בקריאת ספרים. מאידך, אם ההורים מבלים הרבה זמן בצפיה בטלויזיה, אין פלא שגם הילדים כך.

SIKU

New member
גם מדברים "רדודים" לומדים

הבנים שלי מעריצים של מתאבקי הWWE. קשה להגיד שזה הCUP OF TEE שלי. גם בתור נערה לא הבנתי את פשר ההערצה הזאת. גם בתור הורים אנחנו די מזלזלים אבל. הלידים אוטוטו בני 14 כבר לפני שנה הורידו מהאיטרנט ספר על קורות חיו של אחד המתאבקים וקראו אותו (ברגיל הם מקטרים כשמכריחים אותם לקרוא). הם תרגמו מאנגלית את כל ההסטוריה של הליגה בחמש שנים האחרונות כדי להכניס לפורום. אחד מהם למד פוטו שופ כדי להצב כרזות ודמויות של המתאבקים והוא עושה עבודות מדהימות וגם מלמד את אחיו הקטנים. וגם תוכנת עריכה כדי לערוך קרבות. ככה שהתחביב ה"רדוד" הזה תרם לו הרבה.

למעלה