ייעוץ

miri333

New member
ייעוץ

שלום, סיימתי תואר ראשון בתקשורת וסוציולוגיה באוניברסיטת ת"א. יש לי מספר כיוונים להמשך לימודי/מקצועי ואודה לכם אם תעזרו לי לכוון את דרכי.בעיקרון הייתי רוצה ללכת על כיוון שיקנה לי תעסוקה (מאתגרת). הראשון- לימודי קרימינולוגיה באונ' העברית (תואר שני). השאלה פה מה אני יכולה לעשות עם זה מבחינה תעסוקתית. להשתלב במשטרה/שב"ס? השני- לימודי פרשנות באונ' בר אילן (תואר שני ושלישי). מה הסיכויים שלי להשתלב באקדמיה במידה והציונים שלי מעל 90? השלישי- לעשות קורס פלנינג ב"בצפר" של מקצועות הפרסום. האם הדבר יסייע בידי להשיג עבודה במשרד פרסום או שדרכי תהיה חסומה כעתה עקב חוסר ניסיון/קשרים? בתודה מראש.
 
המשך לימודים

1. קרימינולוגיה- לימודי קרימינולוגיה מיועדים להכשיר את התלמיד לעסוק במחקר והוראה, וחלקם מאפשרים לבחור בין מסלול מחקרי לבין מסלול יישומי המכין את התלמיד לעבודה מעשית בשטח - לתפקידי מניעה, חקירה, טיפול ושיקום. המוסדות הפועלים בתחומים אלה בארץ ומעסיקים קרימינולוגים הם: משטרת ישראל, משרד הרווחה, בתי משפט, שרות בתי הסוהר, ושרותי הרווחה במסגרות העירוניות. (יש לדעת שהמעסיקים מעדיפים, בדרך כלל, את בוגרי בי"ס לעבודה סוציאלית). 2.פרשנות- אין חוג בשם זה ואיני יודע למה כוונתך. 3. קורס פלניניג אינו מבטיח תעסוקה. מדובר בתחום בו יש עודף גדול של מחפשי עבודה על פני משרות מוצעות.
 

miri333

New member
הבהרה

ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה. התוכנית באונ' בר אילן נקראת "ביקורת התרבות" או "לימודי פרשנות" ומהווה מסלול משולב- תואר שני ושלישי. אם אינכם מכירים אותה אולי תוכלו להסביר לי באופן כללי על השתלבות באקדמיה (מחקר) בתחום מדעי החברה. עניין התקנים, דוקטורנטים, מתרגלים וכו'..
 
OK הבנתי על מה את שואלת

על זה: לימודי פרשנות - תואר שני. קיים מסלול א' עם תיזה בלבד. התוכנית מורכבת משלוש יחידות עיקריות: א. קורסי חובה כלליים: קורסים המתמקדים בהיסטוריה ובתיאוריה הכללית של תורת הפרשנות ופרשנות השיח. קורס "מבוא לפרשנות", במסגרתו לומדים את ההיסטוריה של התיאוריות המציעות הסבר למהות הפעולה הפרשנית, למן המאות השש עשרה שבע עשרה ועד לימינו. כמו כן לומדים על הבעיות הקלאסיות העומדות ביסודן של התיאוריות הפרשניות ובמרכזן בעיית יחסי קורא-טקסט-כותב. (קורס זה קיים במתכונתו הנדרשת וניתן לסירוגין במחלקות לפילוסופיה, ספרות משווה, ומשפטים). הקורס השני "פרשנות השיח" מפגיש את הסטודנט עם המדיום העיקרי שדרכו נעשית הפעולה הפרשנית - השפה. במסגרת קורס זה ילמד הסטודנט תיאוריות שונות המנסות לשרטט את המובן של המשמעות של הביטוי הלשוני, את תפקידם של הסימנים הלשוניים, את אופני השיח הלשוניים, השיח הכתוב על מכלול גווניו, השיח המדובר ומובני המשמעות שהם מעצבים. שני קורסים אלו אמורים ליצור את הבסיס המינימלי וההכרחי להבנת הפנומן של הפרשנות. ב. קורסים העוסקים בפרקטיקה הפרשנית. ג. קורסים בין תחומיים. השתלבות באקדמיה דורשת תואר שלישי כבסיס. דרושים הישגים גבוהים בלימודים אבל בהם לא די. עוד יותר חשוב במהלך הלימודים ליצור קשר קרוב עם סגל המחלקה בה את רוצה להשתלב כדי שתמצא לך משרה... לא פחות חשוב לבחור תחום התמחות שאין בו כבר מומחים המלמדים את הנושא. תחום יחודי שאין בו מרצים -מומחים מגדיל את הסכוי. בנוסף חשוב שכבר במהלך הלימודים תפרסמי מאמרים/מחקרים בשילוב עם מרצים אחרים. רשימת פרסומים היא מרכיב חשוב בהחלטה. עוד דבר, נסי להגיע למשרת עוזר מחקר/הוראה של מרצה כלשהו, בכלל איש בעל השפעה במחלקה שהופך להיות התומך שלך לקבלה לסגל יועיל מאד. בשלב ראשון תוכלי לקבל במקרה הטוב משרת מרצה זוטר. השנים הבאות הן קריטיות לקביעות או פיטורין . מתן תואר מרצה בכיר הוא למעשה מתן קביעות. תואר כזה ניתן על בסיס כמה קריטריונים שהעיקרי בהם- מספר פרסומים בעתונות המקצועית של התחום. על כן בפי הזוטרים שגורה האמרה:"פרסם או תעלם".
 
למעלה