ייעוץ?

איליצון

New member
ייעוץ?

שלום :)
אני אמא לתינוקת מתוקה בת 4 שבועות. הנקה מלאה. מתפתחת יפה (עלתה ל4160 מ-3275, בשקילה לפני שבוע בגיל 3 שבועות, נינוחה בד"כ, כמות חיתולים מלוכלכים תקינה).
בזמן האחרון שמתי לב לזה שההנקות הרבה פעמים עם הפסקות. היא יודעת להיצמד יפה, אבל כשהיא מתחילה לינוק (בד"כ בהנקת בוקר) תוך כמה גמיאות היא משתנקת. אחר כך היא ממשיכה בהתלהבות יתר לעוד כמה גמיאות עם עוד השתנקויות (לפעמים עם התקשתות אחורה), או שהיא פשוט מפסיקה להיצמד ומוצצת את הפטמה (בגלל שיוצא חלב אני לא יודעת אם זה בכוונה כדי לעשות מינון יותר קטן או שהיא פשוט לא מצליחה להצמד שוב מאיזשהי סיבה).
לפעמים היא מפסיקה לינוק כדי לבכות, בינתיים אני רואה שלהרים לגיהוק מרגיע אותה. אני לא יודעת אם זה קשור...
בנוסף, אני לא מצליחה למצוא אף תנוחה נוחה, אני מנסה איכשהו להחזיק אותה במקום אחד רצוף אבל זה לא מצליח בגלל ההפסקות וההשתנקויות. השאלה היא מה גורם למה- אולי אם אמצא תנוחה טובה יותר היא לא תשתנק?אני מקפידה על ראש מול השד ומנסה כמה שאפשר שהיא תתפוס עם הפה את רוב הפטמה עם העטרה, אני יודעת שהיא יכולה לעשות את זה מאוד טוב...)
אני לא נותנת לה מהשד השני אחרי גיהוק, כי בד"כ היא לא מסיימת או שהיא נרדמת לפני או כשאני מחזיקה אותה לגיהוק (אני לא יודעת אם מנינוחות של שובע או בגלל שהיא מותשת). בהנקות בוקר, או כשיש הרבה השתנקויות היא לפעמים פולטת/מקיאה ואחר כך שוקעת בשינה. בין ההנקות היא רגועה. יונקת כל 2-3 שעות והלילה גם עשתה הפסקה גדולה יחסית (ישנה 5 שעות).
אני תוהה האם זה נורמלי? לפנות לייעוץ? (זה מדאיג אותי כי ההנקה מאוד חשובה לי ואני רוצה לבסס הרגלים טובים) האם יועצת הנקה תראה אותי מניקה? כי כל פעם יש איזה משהו קצת שונה, על בסיס מה שכתבתי.
בנוסף, אם מתאים פה ייעוץ- אשמח להמלצה על מרפאה הנקה או יועצת הנקה בגבעתיים.

תודה רבה ושנה טובה,
ענבל

היי ענבל

מה שאת מתארת יכול להתאים לשלל אפשריות, כי באמת שאי אפשר לדעת בוודאות
אלא לאחר פגישה של אחת על אחת, בה מתקבל כל המידע הנדרש מבחינת ההיסטוריה
של הריון, הלידה, ההנקה, משקלים כמובן גם מסתכלים על התנוחה ועוד.
בכל אופן, לפני שאת בוחרת לך ייעוץ הנקה- שבהחלט זו אופציה טובה מאוד
תנסי לעשות את הדבר הבא ותראי אם זה עוזר
תנסי להניק אותה בשכיבה, או בשכיבה על הצד (את והיא על הצד בטן לבטן)
- סביר שזה יעזור אבל לא במלואו - אבל כדאי לנסות
או כאשר את שוכבת ממש על הגב, אפשר כרית מתחת לראשך
שיהיה לך קל ונוח לראות אותה, והיא שוכבת עליך תו"כ יניקה כך שהיא צריכה כאילו
לינוק כנגד כוח המשיכה.
בנוסף- אם השד מלא מאוד בתחילת ההנקה, הוציאי מעט חלב - בשאיבה או "רק" בסחיטה
רק מעט- לא הרבה מקסימום של כ 20-30 סיסי שאלו הם הזרמים החזקים והמהירים
כאשר השד מאוד מלא.
את השד השני - אם היא לא יונקת ממנו, והוא מאוד מאוד מלא, גם שחררי ממנו מעט חלב
כדי שלא יהיה שם גודש עד הארוחה הבאה (קצת שוב. 20-30 סיסי)
במהלך הארוחה- הרימי אותה לגרעפס ואז החליטי לפי הרכות של השד האם לתת צד שני
או שוב להחזיר לאותו הצד
&nbsp
ספרי איך היה...

איליצון

New member
תודה רבה על התשובה המהירה

אני אנסה ואכתוב איך היה.
שכחתי לציין שבכל מקרה של הפסקה כזאת אבל גם תוך כדי השתיה, מטפטף חלב...אני די בטוחה שזה ישירות מהשד ולא מה שנשאר בפה שלה. בכל מקרה אני אנסה מה שכתבת.
תודה רבה :)

איליצון

New member
דיווחים

שלום :)
בינתיים הנקתי בשכיבה על הגב, חיברתי אותה ואז נשכבתי אחורה. הבדל עצום! לא התנתקה למשך זמן רב הרבה יותר, וגם אם השתעלה יכלה להמשיך. פעם אחת הופיעה התקשתות אחורה לאחר שיעול. מה שכן, בגלל שהאף צמוד לשד אני צריכה ללחוץ על מנת לשמור נתיב אוויר וזה קצת גורם לזרימה חזקה..

עוד בעיה-אני לא יודעת מתי היא מסיימת לאכול. השד עדיין מרגיש מלא לאחר שאני מרימה אותה לגיהוק (כל פעם שהיא מתנתקת) ואני מרימה אותה כמה פעמים... אני מניחה שהיא מסיימת כשהיא נרדמת על השד. אבל אז, כל פעם שהרמתי אותה לגיהוק היא נשארה ישנה רק על הידיים. ואכלה כל שעתיים בערך- אולי הייתה רעבה...

מה עוד אפשר לעשות?

שמחה שיש שיפור

אם את צריכה ללחוץ על השד, תנסי להוריד אותהה יותר "למטה" כך שהיא תינק
עם הראש מעט לאחור והסנטר בתוך השד (מקווה שהתיאור מובן)
אם השד מאוד מלא לאחר ההתנתקות הראשונה שלה, החזירי אותה לאותו הצד
עד שתרגישי שהוא מתרכך קצת יותר
או עד שהיא מסיימת.
אם היא יונקת כל שעתיים זה אכן כנראה אומר שהיא אכלה מספיק באותה הארוחה

למעלה