ייעוץ

relexx

New member
ייעוץ

שלום
קודם כל כל הכבוד על הפורום נפלא שלכם שמספק פינה חמה.
חברה טובה שלי מזה שנתיים סובלת מהפרעות אכילה, היא לא אנורקטית/בולמית אבל כל עולה סובב סביב אוכל ובריאות. בתחילה היא באמת הייתה בריאה יותר, אך המצב החל להדרדר וכיון היא לא אוכלת כמעט כלום כי מבחינתה כל אוכל שלא עונה לכללים שלה הוא רעל. מצבה הבריאותי מדרדר וגם הנפשי. דיברתי איתה עשרות פעמים על כך, גם ההורים שלה מנסים לשכנע אותה לקבל טיפול, אך אין. מה עושים לכל הרוחות? כל אחד אומר "לאט", "בסבלנות", אבל אחרי 2 אשפוזים בבית חולים אני חושב שכבר קצה הסבלנות.

שלום לך.

אני מעריכה אותך על הדאגה והאכפתיות.
נשמע שהחברה שלך באמת נמצאת במצב לא קל.
אני מתארת לעצמי שגם אם היא לא אומרת או מודה בזה,
היא סובלת סבל גדול מאוד. הפרעות אכילה הן סבל יומיומי.
נשמע שהמצב שלה מאוד על השולחן, שהמשפחה יודעת, ושגם היא קיבלה יותר מהזדמנות טיפולית אחת.
אני לא חושבת שצריך להרים ידיים אבל אני יודעת מנסיוני האישי מכל הכיוונים, שכשאדם בוגר לא רוצה להחלים מהפרעת אכילה, ולא מוכן להיות בתהליך החלמה, אף אחד אחר לא יכול לעשות את זה בשבילו ולא יכול להציל אותו.
אני מבינה את הכאב שלך לראות אותה, ובטוחה שגם המשפחה שלה כואבת מאוד. אבל כל עוד היא לא בוחרת, אי אפשר לעשות את הבחירה בשבילה...
לפעמים אדם צריך להגיע מאוד נמוך ולמקומות מאוד קשים כדי להחליט שהוא מוכן לוותר על החולי.

אם המצב מגיע למקום מאוד אקוטי, להורים שלה יש אפשרות לנסות ולהוציא צו אפוטרופוס עליה. זה לא תהליך קל והוא אפשרי רק במצבים מאוד חמורים פיזית אבל אם חס וחלילה לשם היא תגיע, זו אפשרות.

בנתיים, ממה שאת מתארת ובלי להכיר אותה אישית,
אני חושבת שלך אין כל כך הרבה מה לעשות כדי לדחוף אותה להחלמה.
אני כן חושבת שהיכולת שלך לתרום היא דרך זה שאת חברה שלה.
הפרעות אכילה זו מחלה שמנתקת אותך מאוד- מהחיים החברתיים ומהסובב אותך. וככל שאת יותר לבד, יש לך פחות מוטיבציה ויכולת לצאת מזה. כמו מעגל קסמים. החוטים החברתיים שאת שומרת לה עליהם חשובים מאוד לסיכוי שלה לבחור אחרת בעתיד.

דבר אחרון, הוא להציע לה לכתוב כאן. אני מאמינה גדולה מאוד בכח של הפורום לעזור למי שנמצאת בפנים, ולעורר בה מוטיביציה ורצון ואמונה שיכול להיות לה אחרת.
אם את לא רוצה לעשות את זה, כמובן שגם את יכולה להשאר באזור ולהמשיך לכתוב לנו.

הרבה בהצלחה

relexx

New member
המון המון המון תודה...

ושוב כל הכבוד על הפורום הנהדר הזה.
אגב-נבראתי זכר:)

למעלה