ייעוץ

I new man

New member
ייעוץ

שלום. אני משער לעצמי שעוד הרבה כמוני שמתכוונים להתחיל את לימודיהם האקדמיים מתלבטים מה ללמוד, באיזה תחום, מה יתן להם יותר אחרי זה... ועוד. אני גם תמיד יש לי רצון ללמוד מגוון תחומים אבל כדי להיות ריאלי התמקדתי על שתי תחומים עיקריים (כמובן שגם בהם עדיין אין החלטה סופית): 1. מדעים מדוייקים (=כימיה, פיזיקה, כדור הארץ) 2. הנדסת תוכנה / מחשבים ענין מציאת העבודה וההכנסה שתהיה בה לפי המקצוע שאבחר הוא שיקול די חשוב (צפי לעתיד בעוד 5 שנים (כתואר ראשון)), אך כמובן אשמח לשמוע מהמומחים כאן עוד שיקולים שיש לקחת באחד מהמקצועות שהזכרתי. תודה.

לימודים משולבים יכולים לפתור התלבטות רצינית

זאת הסיבה שהמוסדות האקדמיים עובדים ללא הפסקה על פיתוח מסלולים דו חוגיים על מנת להצליח לרכז ולשלב בלימודי התואר כמה תחומים, כי לא קל אך אפשרי היום להשתלב בעולם תעסוקתי לבוגרי ההנדסה. ישנם תארים דו חוגיים בהנדסה, מנהל עסקים, פיזיקה ועוד. מציעה לך ללכת על כיוון הזה, הוא יאפשר לך לשלב תחומים שאתה אוהב וסביר להניח תהנה ללמוד אותם. אם לא, ממליצה לך להיכנס לתחום ההנדסה ולא לשבור את הראש יותר מדיי, כיוון שהוא הכי מבוקש ובטוח היום מבחינת מציאת העבודה. בהצלחה

I new man

New member
תודה. ועוד שאלה קטנה

האם להיות בוגר הנדסה זה יכול לפתוח לי אפשרויות בחו"ל מבחינת ביקוש ושכר. (במיוחד אם אני לומד במקום כמו הטכניון שיש לו שם, ומקווה גם להוציא ציונם מעולים..) יש לי מחשבה שאני לא אשאר כל הזמן בארץ.

קשה לי להגיד

בנוגע לחו"ל קשה לי להבטיח לך הצלחה כי למדת הנדס.. כי אני לא כל כך מכירה קריטריוני קבלה לעבודה, אבל יכולה לומר לך בוודאות שם של טכניון מכירים בחו"ל, כמו אנגליה, גרמניה, ארצה"ב.

למעלה