ייעוץ

לירזי18

New member
ייעוץ

ערב טוב, אני מעוניינת להתחיל ללמוד באוק' 2011 באוניברסיטת בר אילן. ראיתי שיש מסלול באוניברסיטה הנ"ל - "החוג המשולב למדעי החברה- מסלול פרט- פסיכולוגיה, קרימינולוגיה וסוציולוגיה". קראתי באתר על החוג הנ"ל, אך עדיין נותרתי עם סימני שאלה. לאחר שאני מסיימת ללמוד במסלול זה, באיזה מקצוע יהיה לי תואר ראשון? האם אני יכולה לעבוד היכן שהוא בתום ה-3 שנים? ואם כן, היכן? באילו מקצועות אני יכולה להשתלב עם סיום הלימודים בחוג זה? תודה רבה, לירז.

תשובה התואר הראשון שלך יקרא תואר ראשון בחוג המשולב למדעי החברה. התואר אינו מכשיר למקצוע, בדומה למרבית התארים באוניברסיטה. את יכולה להשתלב במקומות הדורשים באופן כללי תואר ראשון אקדמאי.

לירזי18

New member
עוד שאלה

ואיך אני יכולה להמשיך ממנו לתואר שני? אני רוצה הכשרה למקצוע. לאילו תחומים אני יכולה להתפתח?

לתואר שני את צריכה השלמות לאחר שתסיימי את התואר הראשון, אם תרצי להמשיך לתואר שני, תזדקקי לשנה או יותר של השלמות, תלוי באיזה תחום יהיה התואר השני. לאיזה מקצוע את רוצה הכשרה? בכל מקרה, תצטרכי ללמוד מקצוע מהתחלה.

karinne

New member
תשובה ללירז

לאחר סיום התואר, יהיה לך תואר ראשון במדעי החברה. תואר זה אינו מקנה מקצוע. יתכן ותוכלי לעבוד בתחום של משאבי אנוש או תחומים שדורשים אקדמאים. מנסיון אישי, לימוד התואר הוא לדעתי בזבוז של זמן וכסף. כמעט בוודאות אומר לך - שתצטרכי לעשות הסבה כלשהי בסיומו. רצוי ואף הכרחי ללמוד תואר שנותן בסופו מקצוע. תחום מחקר כמו מדעי החברה אפשר ללמוד לתואר שני, כאשר כבר יש מקצוע ביד. שוב, תלמדי מקצוע (בתחום מדעי החברה), כגון - עבודה סוציאלית, חינוך, מידענות (קיים רק בבר אילן), רנטגנאות (בבר אילן זהו שילוב של מדעי החברה + מדעי החיים), לוגיסטיקה וכד'. כל היתר - מיותר, מיותר ושוב מיותר. אין חכם כבעל נסיון. בהצלחה!!

למעלה