ייעוץ

ייעוץ

היי :) אני מתעתדת ללמוד באוקטובר הקרוב באוניברסיטה.. ואני קצת מתלבטת. למרות שאני אדם מאד מאד הומאני, וחשבתי שאלך ללמוד משהו הומאני אני דווקא רוצה ללמוד משהו ריאלי - אני חושבת על ביולוגיה. אני חושבת שאוכל להסתדר למרות שאני יותר הומאנית אם אני אשקיע הרבה. אני בעיקרון רציתי ללמוד מדעי הרפואה, אבל זה תואר שאפשר לקחת אותו רק בשילוב עם מדעי החיים באוניברסיטה שבה אני רוצה ללמוד. בגלל שאני הומאנית, חשבתי לקחת את המסלול של ביולוגיה ופילוסופיה.. כי ככה יהיה לי משני העולמות והפילוסופיה תשלים לי איזשהו חסר שאני חושבת שיהיה לי, אבל שוב - מה שבאמת מעניין אותי זה מדעי הרפואה. אני לא יודעת מה לעשות לקחת אולי ביולוגיה עם פילוסופיה ואז להמשיך תואר שני למדעי הרפואה? אני ממש אובדת עצות תודה! :)

תשובה

הי, מדעי החיים וביולוגיה זה פחות או יותר אותו דבר. אמרת שמעניין אותך גם ביולוגיה (מדעי החיים) וגם מדעי הרפואה. אם כך - מדוע לא תלכי ללמוד באוניברסיטה המציעה את שני המסלולים יחד? נשמע פתרון אידיאלי בשבילך. אגב, לפי תפישתי ונסיוני, אדם לא חייב להיות או הומני או ריאלי. בהחלט יכול להיות שניהם. זו חלוקה גסה מדי, שאינה משקפת את הייחודיות בכל אדם. מה דעתך?

אבל זו לא הייתה השאלה שלי...

שאלתי אם עדיף לי ללמוד מדעי החיים ומדעי הרפואה או ביולוגיה עם פילוסופיה. והסברתי שאני אדם הומאני לפי מה שאני חושבת, ושאם אלך ללמוד את המסלול הראשון, אולי הקטע ההומאני יהיה חסר לי. תודה

הבנתי...

עכשיו ברור לי יותר. סליחה על אי ההבנה...
גם ביולוגיה/מדעי החיים וגם מדעי הרפואה הינם מקצועות הדורשים לרוב תארים מתקדמים,(שני ושלישי) כיוון שעיקר התעסוקה בהם הוא מחקר. בוגרי תואר ראשון יכולים להשתלב במעבדות מחקר ובמעבדות דיאגנוסטיות בבתי חולים, בבתי חרושת לתרופות, בקופות חולים ובתפקידי ניהול וארגונים בהם נדרש רקע וידע קדם-רפואי. אם כוונתך להמשיך לתואר שני, אך חשוב לך גם להנות בתואר הראשון ולשלב מסלול הומאני, נראה ששילוב מסלול כמו פילוסופיה עם ביולוגיה הוא פתרון טוב. השאלה היא מהי מטרתך? במה תרצי לעסוק בסופו של דבר? לאן את מכוונת?

למעלה