ייעוץ

לירון א1

New member
ייעוץ

היי, שמי לירון, סיימתי תואר ראשון בחינוך מיוחד לגיל הרך בסמינר הקיבוצים. לאחר סיום התואר, החלטתי שאין אני רוצה לעסוק בתחום זה, והלכתי לעבוד באורנג'. מהר מאד הבנתי שעבודה מסוג זה (לחץ, לקוחות, שעות מרובות, מכירות) אינה בשבילי. כעת אני בסוג של צומת, ולא יודעת כיצד להמשיך מכאן; לחזור לחינוך (בכיוון הבלתי פורמלי - אבל שוב, אינני בטוחה ששם אני רוצה להיות)? לעשות הסבה מקצועית? חשבתי על מקצועות הריפוי; אך - ריפוי בעיסוק - מדובר בשנתיים השלמה על מנת לקבל תואר ראשון באוניברסיטה, כנ"ל לגבי עבודה סוציאלית, ריפוי באומנות/בע"ח/מוסיקה - מדובר בהרבה כסף, והרבה זמן (שלוש שנים) בנוסף תנאי הקבלה כוללים מספר לא מבוטל של שעות באותו התחום (כלומר עליי לקחת קורסים לפני), או שאולי עליי ללכת למבחנים תעסוקתיים (כגון מכון אדם)? האם זה יעזור?? בנוסף על כך אני מחפשת עבודה, ואין אני יודעת באיזה כיוון לחפש (עבודות משרדיות אינן מעניינות אותי)... קיצר - אני בברוך... אשמח לעזרה... תודה, לירון

אפשרויות נוספות

לירון היקרה, נשמע שאת בצומת החלטה חשובה. ראשית, טוב שהתנסית בעבודה משרדית ואת יודעת שאת זה את לא רוצה. לגבי חינוך לא פורמאלי, קיימות הרבה מסגרות ללימודי המשך או לימודי תעודה היכולים להתאים לך בזמן ובתקציב. למשל לימודי תרפיה באומנות או טיפול בסיוע בע"ח תוכלי למצוא במכללת לוינסקי, מכללת דוד ילין, סמינר הקיבוצים, וינגייט (רכיבה טיפולית), ב"ס אורנים. כולם מציעים תוכנית אשר נמשכת לרוב עד שנה, וכוללת יום אחד עד יומיים בשבוע. תוכלי תוך כדי לשלב עבודה ולממן את שנת הלימודים הזו. מאחר ואת כבר בעלת תואר ראשון, לימודים כאלה יהוו עבורך התמחות נהדרת. עצתי לך, לפני שאת נרשמת, נסי לברר עם עצמך מה את באמת רוצה. מה יגרום לך להנאה וסיפוק. אמרת שאינך רוצה לעסוק בתחום חינוך מיוחד לגיל הרך. מדוע? מה שם לא דיבר אליך? האם זה קהל היעד ?(ילדים). אולי מתאים לך לעבוד עם מבוגרים? האם הטיפול עצמו? אם כן, אולי לא כדאי לך לפנות לתחומי טיפול אחרים. חשוב שתהיי בהירה עם רצונותייך. לאחר שתדעי מה את רוצה, הדרך לבחור את מקום הלימודים תהיה קלה יותר. בהצלחה! גלית

למעלה