ייעוץ

אפפ

New member
ייעוץ

שלום כבר העליתי את הנושא פה פעם,אבל מכיוון שאני עכשיו שוקלת את זה יותר ברצינות אשמח אם תעזרו לי. מצאתי עבודה כאופר בלונדון אצל משפחה יהודייה, דיברתי עם האמא בטלפון ווכו... כעיקרון, זה נשמע לי דיי בסדר היא אמרה שהיא משלמת 100 פאונד לשבוע... עכשיו, אני יודעת שזה צורך הסתגלות וזה בכל זאת לא קל אבל הם גרים בקהילה יהודית ואני מקווה שיהיה לי בסדר האם יש לכם טיפים או דבריםש אני צריכה לדעת? למרות שאני ממש צעירה, אני חושבתש אני אוכל להתמודד עם זה ובכלל, זו יכולה להיות חוויה מאתגרת. תודה

dan11112006

New member
דעתי.....

כל עוד את צעירה את לא צריכה לפחד משום שינוי, עבודה קלה בגיל צעיר זה שכר בהתאם אל תצפי למצוא עבודה קלה עם כסף טוב, דרך אגב אין שום רע בעבודה קשה היא מספקת ומאתגרת! כמה שעות ביום את עובדת???? כמה פעמים בשבוע??? 100 פאונד לשבוע נשמע לי כמו עבדות.... בת כמה את?? כל עוד את בקהילה יהודית את לא צריכה לדאוג תרגישי ממש כמו בבית! ואל תשכחי לשים כסף בצד בארץ השווי שלו גבוה בהרבה.

אפפ

New member
קודם כל

לפי מה ששאלתי מה שמשלמים בלונדון זה 60-90 פאונד וכמה זה בכלל 100 פאונד? וכמו שאמרת, בארץ זה יותר ערך משם זה 6 שעות. 2 בבוקר ו4 אחרי צהרים והיא אמרה שאם אני אמצא עבודה בין לבין זה בסדר היא דיי גמישה ונוחה ובכלל נשמעת חמודה האוכל על חשבונם ויש לי חדר לבד העבודה היא משני עד חמישי ואני מוזמנת להיות איתם בשבתות זה נשמע לי נחמד, ובמיוחד שזה בקהילה יהודית מקווה שיהיה לי נחמד

Nobilis

New member
תשובה

א) 100 פאונד לשבוע זה מתחת לשכר המינימום, אם כי אם את מתחת לגיל 18 ההפרש לא גדול. זה קצת יותר מ-800 ש"ח, שזה ממש לא הרבה במונחים של לונדון. תוכלי להסתדר, אבל זה לא משהו שתוכלי לחסוך ממנו, או לצאת לבלות כל יום. ב) על איזה סטטוס את מגיעה ללונדון? כתיירת על דרכון ישראלי? אם אכן כך (ואם לא כך - תקני אותי, כמובן), חשוב שתביני שאת הולכת לעבוד באורח לא חוקי. אני לא אתחיל להטיף לך מוסר, אבל לפחות תהיי מודעת לכמה נקודות מעשיות: 1. יתכן ויהיה לך קשה למצוא עבודה נוספת. אחרי הכל, מי שיעסיק אותך יעבור על החוק. 2. אם חלילה תהיה לך תאונת עבודה (נניח, תיפלי במדרגות ותשברי רגל) את עלולה להיות בבעיה מבחינה ביטוחית. 3. אם תיתפסי (לא סביר, אבל) את עלולה לשבת במעצר, לחוות גירוש מבריטניה, ולקבל סימון כעבריינית הגירה (מה שיקשה עליך בקבלת ויזות בעתיד).

Hun1

New member
התשובה לא רק מעודדת אלא מאוד נכונה

חבל שבחרת להגיב בתגובה כזו, תשובתו של נוביליס לא באה להפחיד אותך, נקרא שאת רוצה לעבוד, ואין ספק שעם ילדים לא חסר תעסוקה. רק שתדעי שהדשא של אנגליה הוא אמנם ירוק יותר, אך לא אומר שהוא טעים והכי טוב. כל אחד מקבל את התרבות והחיים פה בצורה שונה. מתוך נסיון הכל הכל תעשי לפי הספר. הם לא סולחים בקלות או בכלל למי שעובד פה באופן לא חוקי. מכיוון שלא נתת תשובה האם כך העניין אז אני לא יכולה להניח יותר מדי הנחות, אחרת זה לא פייר כלפייך. את מוזמנת לשאול עוד שאלות.

אפפ

New member
האמת היא שעכשיו זה כבר לא נראה

כמו שזה היה בהתחלה וחוץ מזה, בדיוק אתמול קיבלתי טלפון על עבודה בארץ אז ככה שזה אוליי עדיף ברור שמה שאמרת נכון, ובגלל זה זה מאוד מרתיע אותי מה שאמרת וכשחשבתי על זה בכובד ראש מסתבר כי יש עוד דברים שיש לשקול אותם....

למעלה