ייעוץ..

Sivan 85

New member
ייעוץ..../images/Emo9.gif

שמי סיון אני בת 25. סיימתי תואר ראשון בתקשורת לפני כחודש וחצי ואני מתלבטת לאן להמשיך מכאן. התחום עצמו מאוד מעניין אותי אבל יותר מבחינת המחקר ולא עבודה בתחום... האהבה האמיתית שלי היא לתרבות מזרח אסיה עם דגש על יפן וגם את העבודה הסמינריונית שלי עשיתי בנושא. אני מאוד רוצה ללכת ללמוד תואר שני במגמת תרבות מזרח אסיה באוניברסיטת חיפה אבל הקולות מסביב משמיעים דעות לא ממש תומכות. אני מאוד רוצה קריירה אקדמאית, אני נהנית לחקור, קיבלתי המלצות חמות מאוד מהמנחה שלי לסמינריון ואת התואר השני אני רוצה לעשות עם המסלול הישיר לתזה. אני יודעת שאין בתחום עבודה, אבל אני מאמינה שאם באמת אוהבים משהו ורוצים אותו אפשר לעשות הכל... המשפחה וכמה מהחברים מייעצים לי ללמוד משהו יותר "פרקטי" ואני בטוחה שהשאלה האם לעשות מה שרוצים או מה שצריך עולה פה הרבה אבל אשמח לשמוע את דעתכם. אני גם מאוד רוצה בסיום התואר ללמוד בבית הספר לתיירות של אוניברסיטת חיפה ולהוציא תעודת מדריך טיולים (שוב, עם דגש על יפן והסביבה.) הניסיון התעסוקתי לרב חשוב הרבה יותר מהתואר שלומדים אבל אין הרבה מקומות בהם אפשר לרכוש ניסיון תעסוקתי בתחום הזה... כפי שאמרתי, אשמח לשמוע דעות נוספות... תודה.

תשובה לפי מה שהבנתי מכתיבתך, את רוצה לפנות לתחום של לימודי מזרח אסיה-לא הבנתי מדוע ומה הדעות הלא ממש תומכות ששמעת בקשר לתואר השני בתחום. אם תפני לתואר שני-שלישי, סיכוי טוב שתקבלי מלגת מחייה ולאחר מכן תוכלי להשתלב בהוראת התחום במוסדות אקדמאיים וכמובן במחקר.

restart2

New member
קבלת החלטה

היי סיון ההתלבטות היא לגטימית ונפלאה- לפי הפנייה שלך נראה שקבלת את התשובה- הקשיבי לעצמך- "אני מאוד רוצה ללכת ללמוד תואר שני במגמת תרבות מזרח אסיה .." "אני מאוד רוצה קריירה אקדמאית, אני נהנית לחקור,.. "מאמינה שאם באמת אוהבים משהו ורוצים אותו אפשר לעשות הכל.. "רוצה בסיום התואר ללמוד בבית הספר לתיירות של אוניברסיטת חיפה ולהוציא תעודת מדריך טיולים .. הקרובים והאוהבים שלך מייעצים לך מתוך עולם האמונות שלהם, אין להם יכולת להבין ולראות את התשוקה שלך מעבר לאמונה ולמחשבה של עצמם-. מה קודם למה? אהבה לתחום או יכולת השתכרות.. שימי לב לאמנים מצליחים ,לכול מקצוע יש המצליחים יותר ויש המתוסכלים ויש.. יש ויש בכול תחום אהבה,תחושת שליחות תשוקה...הם היוצרים מעגל של שפע. לכי עם הלב ותנסקי. בהצלחה ענקית אירית שעל מאמנת אישית ועסקית

Sivan 85

New member
וואו.. המון תודה לשניכם!

באמת שאי אפשר לתאר עד כמה מילים יכולות לעודד ולתמוך... המון תודה על התשובות המחכימות שגרמו לי רק להיות בטוחה יותר שאסור לי לוותר על השאיפות והחלומות שלי. בכל פעם שאני רק חושבת על הלימודים אני מתמלאת שמחה והתרגשות כשאני חושבת על המסלול ובחרתי ולעומת זאת כאב וחוסר נעימות משתלטים עליי כשאני חושבת על האופציה השנייה של "הקריירה הפרקטית" אז אני אניח לגוף ולנפש שלי לעשות מה שטוב להם ואלך עם החוש הטבעי שלי. שוב המון תודה, זה אומנם קיטשי אבל באמת חיים רק פעם אחת!
אני מקווה לראות אותכם יום אחד באחד הטיולים שאני אדריך ליפן

סיוון,אולי לא שמת לב,אך תוכניותייך הלימודיות

משתלבות מצויין בתוכניות ההמשך שלך לעסוק בהדרכת טיולים - זה תחום פרקטי מאין כמוהו.השילוב הוא מצויין,כי הוא ייצור לגבייך ייחודיות של ידע מקיף ועמוק לגבי אותם טיולים שתארגני.לכי עם ליבך,כי הוא גם רוחני וגם מעשי.בהצלחה.

mosdan

New member
מחזקת אותך!

הי סיוון כמו שאירית כתבה גם אני שומעת שאת כבר קיבלת את ההחלטה על פי ההתלהבות בכתיבתך, התשוקה והאמונה שלך, אני מאמינה כי תצליחי להפוך את האהבה שלך למקור הכנסה או איך שמכנים הקרובים לך למשהו יותר "פרקטי". את יודעת יש אמונה רווחת שאירית הזכירה אותה בכתיבתה שיש משהו שקודם למשהו או בה על חשבונו "אהבה לתחום או יכולת השתכרות" אני מאמינה שאם יש לנו אהבה לתחום האו הופך לגם - אנחנו מאד יצירתיים שם ומלאיי מוטיבציה לייצור מהאהבה הזאת מקור השתכרות בהצלחה רבה יקירתי אריאלה

לידול

New member
קרקע

הסיכוי שלך לקבל משרה באקדמיה נמוך מאוד. רוב מוחלט של הדוקטורנטים לא משיגים משרת פרופסור. ידיעת שפה כמו יפנית יכולה לעזור לך בקריירה כמו אשת שיווק ביפן, או תפקידים דומים. את יכולה למצוא עבודה רגילה בשיווק בחברת הייטק, ובמקביל ללמוד יפנית, בתקווה להשתלב בהמשך הקריירה בחברה אחרת כמשווקת ביפן. ככה את גם בונה קריירה וגם עושה מה שאת אוהבת. יהיה לך ניסיון גם בשיווק וגם ידיעת השפה היפנית. תבדקי במודעות דרושים באתרים כמו alljobs, מה מחפשים יותר דוברי סינית או דוברי יפנית. תמיד לבדוק ולעשות סקר שוק לפני שמשקיעים הרבה שנים ולומדים. לא כדאי להיות רחפנים, המשפחה שלך רוצה בטובתך ויש להם הרבה ניסיון חיים. אני מכירה הרבה אנשים שהלכו אחרי החלומות שלהם והתעוררו בגיל 30 בלי עבודה מכניסה. תחשבי ותתכנני מראש, שלא תיפלי. נ.ב. לפני שאת משקיעה ומוציאה תעודת מדריך טיולים לאזור יפן, תבדקי שלפי חוקי יפן מותר לאנשים מחוץ למדינה להדריך שם תיירים.

לידול

New member
היי

בדקתי קצת באולג'ובס בשבילך. אין הרבה ביקוש לאף אחד מהם, אבל יש יותר ביקוש לדוברי סינית.

למעלה