ייעוץ

aodem

New member
ייעוץ../images/Emo63.gif

שלום לכולם .... ראשית חזק ואמץ למארגן הפורום - אחלה פורום כן ירבו ! שנית,ברצוני לשתף אתכם ולהתייעץ איתכם בנושא לימוד גיאוגרפיה באוניברסיטה.אני חייל בן 20.5 שעומד להשתחרר מהצבא בעוד חצי שנה.שמרבים לשאול אחד את השני מה הולכים ללמוד אחרי הצבא,אני משיב גיאוגרפיה מהסיבה הפשוטה שהמקצוע מאד מעניין אותי ומושך אותי..... אז מגיעה התגובה הכ"כ מעצבנת , אבל מה יש לעשות עם זה?!. לכן לשאלותיי.... 1.מה יש לעשות עם ג"ג אחרי לימודי תואר ראשון ושני? (כל אחד לחוד) 2.היכן מומלץ ללמוד .. באונ' ת"א או באונ' י-ם.(ראוי לציין שאני מאזור ת"א). בתודה ענקית בינדר ליעד

shagam11

New member
../images/Emo9.gifראשית, תודה רבה על המחמאות

הרבות. שנית, כיוון שנשאלו שאלות כאלה בעבר, אביא חלק מהתשובות: 1) סחטיין עלייך (ועל מרכז "השל")ו שי רגב / גיאוגרפיה ו 22:33 | 01/01/20 למה "לא תדע"? כי בימים שלי באונ' (בימי התואר השני, שהיו לא מזמן כ"כ, ובטח שבימי הראשון...) אף אחד (מרצה) לא הזכיר את הנושא. לכן, אני מופתע שאת שמעת/מודעת לו... ספרי, איפה את לומדת? איזה מסלול? מי המרצה/ים שהזכיר את הנושא?? אני סיימתי תואר 1 באונ' ת"א, שם גם התחלתי את השני, אבל הפסקתי/הפסיקו לי (מכיוון שלא סיימתי בתקופה של 5 שנים...), וא"כ חזרתי, לגמור את התואר ה- 2, באונ' חיפה. עובד באגף תכנון/מחלקת תכנון במשרד ממשלתי. לגבי הסיכוי של בוגרי תואר 1 להתקבל לעבודה? וואלה, תפילות טובות, ואמונה - תמיד יכולות לעזור, אבל לא פחות חשוב - ללמוד במסלולים הנכונים ולקחת את הקורסים/התמחויות הנכונות... ואם תשאלי אותי: "מה כדאי?", אז נורא נורא קשה לענות (המשק במשבר ע-נ-ק, אם לא ידעתם!), אבל לפי עניות דעתי (ובעיקר: "תחושת הבטן" שלי): הגיאוגרפים מתחרים היום, למעשה, על אותו פלח-שוק של האדריכלים (שמתיימרים להבין/לעסוק בתכנון, מכח האינרציה ההיסטורית...), של מתכנני הערים, של הכלכלנים ("כלכלנים אורבניים") ולאחרונה גם סוציולוגים... לפיכך יש לבחון ולחפש את "הייתרון היחסי" ואת הנישה שבה אין לנו מתחרים (או שהם מעטים יותר). מכאן עולים מספר תחומים: 1. קלימטולוגיה. פותח פתח ל- 2 תחומים/אפיקים עיקריים: איכות סביבה ותסקירי איכות סביבה וכן יעוץ לתכנון פיזי ("בניה ירוקה", בניה חוסכת אנרגיה ו-"בניה באזורי אקלים קיצוניים"). בתחום השני, שלדעתי הוא ממש בחיתוליו, בעיקר בארץ - צפוי אולי עתיד גדול, אבל הווה דל ועלוב, בעיקר בשל מודעות נמוכה מצד היזמים והקליינטים, אבל גם בשל עלויות גבוהות, שאינן מתאימות למשק במשבר. 2. גיאוגרפיה אנושית: למעשה, מדובר בתכנון סביבתי/עירוני. כאן עיקר התחרות - מול מתכנני ערים, סוציולוגים, כלכלנים ובעיקר אדריכלים בעלי אגו ויומרות. הייתרון של הגיאוגרפים הנו בנושא הראיה המרחבית/הרחבה ולמעשה - התפיסה/ראיה האינטרדיציפלינארית... הבעיה - הקושי להוכיח את הייתרון הנ"ל (הכח היום נתון בידי בוגרי הטכניון למיניהם, ובעיקר האדריכלים, שהינם בעלי המשרדים (ובצדק!). לכן, הדרך "לתהילה": להתחיל "מלמטה": התמדה, נחישות, תעוזה, סקרנות, רצון למידה ויכולת למידה וניתוח עצמי ותמידי - הם המתכון לעליה בסולם!. בהצלחה!!! 2)גיאוגרפיה היא הרבה מעבר למדידותו משוש30 / גיאוגרפיה ו 21:42 | 23/02/20 גיאוגרפיה היא כל דבר שקשור למרחב. לדוגמא גיאוגרפיה היסטורית בודקת את הקשר בין היסטוריה ותרבות לעיצוב המרחב והשפעה הדדית של אנשים על המרחב והמרחב על האנשים בראי ההיסטוריה. אני עושה עכשיו עבודה בגיאוגרפיה היסטורית על השפעת הפוליטיקה הכנסייתית על עיצוב הנוף של ארץ ישראל. גם בגיאוגרפיה פוליטית אפשר לבדוק סוגיות מרתקות למשל השפעת גדר ההפרדה על החיים של הפלשתינאים, או על יחסי ישראל-פלשתין או על יחסו של העולם לישראל...יש אינספור נוסעים שקושרים בין תרבות ואנשים לבין המרחב. מדידות, גילויי מקומות וכד' זה אמנם גיאוגרפיה אבל בעיקר גיאוגרפיה של "פעם" היום מסתכלים על הנושא הזה מזוית ראיה רחבה בהרבה ואם מותר להגיד, גם הרבה יותר מורכבת ומעניינת! לסיום, אוכל לומר לך, מנסיון אישי, שהלימודים לתואר הראשון (באוניברסיטת ת"א) היו חוויה בלתי נשכחת. רמת הלימודים גבוהה, כמו גם רמת המרצים ואם לקחת בחשבון את מקום מגוריך, אין כל סיבה נראית לעין להרחיק עד האוניברסיטה בירושלים. בהצלחה ידידי...

danymeyer

New member
להפך תתרחק קצת מהבית ותדרים...

אהלן... אני סטודנט לג"ג בבן גוריון.. תשמע... שווה!!!! תתרחק קצת מהבית וההורים... ותדרים!!

גם בבר אילן

יש מחלקה לגיאוגרפיה. ובקשר לשאלה המעצבנת באמת.. אני לומדת כי זה הכי מעניין אותי ומשלב כל כך הרבה תחומים וש.... הקנאים שהולכים ללמוד משהו כי הוא ממש נחשב כעתיד בטוח. הדבר היחיד שבטוח, שאם תלמד גיאוגרפיה, תהנה.בהצלחה ולגבי שאלות ספציפיות על המחלקה שלי, אפשר במסרים.

danymeyer

New member
איזו שנה..?

... יהיה דווקא מעניין להשוות קצת את החומר הלימודי .. מעניין איזה הבדלים יש ביין בר אילן לבן גורין... לפי מה ששמעתי המחלקה אצלכם לא משהו...
אשמח אם תעבירי לי את רשימות הקורסים שלכם.. ולהפך...

שנה..

ראשונה של תואר שני. ובעניין רשימת הקורסים.. אם אתה כבר באינטרנט, למה שלא תבדוק את אתר המחלקה בעצמך?

danymeyer

New member
בכיף...

רק תתני לי את כתובת האתר של בר אילן ... והקישור לג"ג... דרך אגב על מה המסטר שלך... (אני התחלתי גם עבודת מסטר... אבל זה סיפור ארוך..)

גם אצלי..

זה סיפור ארוך, אבל בעקרון אני בענייני גיאוגרפיה היסטורית. בעיקר היסטוריה חדשה, כלומר ציונות, ראשית מדינה וכו..

סחטיין..

אני בדיוק עשיתי קורס בנושא תולדות המחשבה הגיאוגרפית - קורס חובה אצלינו ... בהתחלה די התבעסתי שאני חייב לעשות אותו אבל בסיכומו של דבר מאוד נהנתי ממנו רצ"ב חור הקורס...לשימושך...ובכלל... לא כול הסיכומים גמורים בכול זאת יש לי עוד שבועיים למבחנים.

למעלה