ייעוץ

ייעוץ../images/Emo35.gif

האם משהוא יכול לשתף אותי בנסיונו...אנחנו על פרשת דרכים עם בני שאמור לעלות לחטיבת ביניים בשנה הקרובה..הוא מאד מאד רוצה להשתלב בכיתה רגילה עם כל החברים שלו...במרפאת הטוראט בה הוא מטופל בשערי צדק, ממליצים על בית ספר מיוחד, כמו בני-חיל בירושלים ששם יש נםיון רב עם ילדי טוראט. בסך-הכל עם הטיפול התרופתי שמקבל הוא משתלב חברתית ופחות אר יותר לימודית,אך עם הרבה עזרה.מחכה לתגובתכם...

הלנה

New member
יעל שלום

קשה ליעץ או להמליץ בלי לדעת יותר פרטים (וגם אז... אנחנו הרי לא מומחים ויכולים לדבר רק מנסיון שלנו עם ילדינו). האם הבן שלך לקוי למידה? האם יש לו קשיי התנהגות קשים? מה הסיבה שאת בכלל שוקלת להעביר אותו לבית ספר מיוחד? אצלנו למשל בכלל לא עלתה המחשבה או האופציה כי אף פעם לא היה צורך. בני אמנם לקוי למידה (כמו עוד הרבה ילדים שאין להם טוראט), אבל הוא מקבל עזרה, יש לו ציונים די טובים והוא משתלב היטב בכיתה רגילה. אין לו בעיות התנהגות בבית הספר, כך שגם בכיוון הזה לא היתה אף פעם בעיה. בקשר לבית הספר שציינת...אני לא מכירה... אבל רצוי להתייעץ עם מיקי אברמוביץ (העונה לכינוי mickya). בהצלחה!

גם בני עולה לחטיבת הביניים...

אם אין בעיות לבנך להשתלב, אין שום סיבה לנתק אותו מחבריו וממסגרת רגילה. גם אם יש קשיים, רצוי להתמודד איתם, מאשר לקטלג את בנך כ"מיוחד". אני ממליץ לך להקשיב לרחשי ליבו של בנך, הוא יודע מה טוב בשבילו. בהצלחה

mazy

New member
דני, הרשה לי לחלוק...

על דבריך. המלצת ליעל להקשיב לרחשי הלב של בנה, כי הוא יודע מה טוב בשבילו. אני חושבת שבמקרה כזה רחשי הלב לא ממש ישרתו את העניין. הצוות החינוכי שעובד עם הילד ומכיר אותו יכול לראות את המכלול ולהתייחס ליכולות של הילד, לקשייו, להסתגלותו וכו'. אם רחשי ליבו של הילד אינם תואמים את יכולותיו וקשייו בפועל???

mazy

New member
חינוך רגיל או חינוך מיוחד../images/Emo27.gif

אני מזי, אם לבן (13) לוקה בטוראט, שהשנה היא לו שנתו הראשונה בחטיבת הביניים. גם אנחנו מטופלים במרפאה הרב תחומית בשערי צדק. אינני מכירה את בנך מקרוב ואת הטיפול אותו הוא מקבל בשערי צדק, אבל אצלנו לא זכורה לי התערבות של הצוות הרפואי בתחום החינוכי, אולי בגלל שאצלנו לא עמדה על הפרק ההתלבטות בין חינוך רגיל למיוחד. זה מאד אינדיוידואלי ומשתנה מילד לילד.אינני פוסלת את המלצות הצוות הרפואי כלל ועיקר, אך כמורה בבי"ס יסודי, שנמצאת משני צידי המתרס אני יכולה לומר, שההמלצה הטובה והמקצועית ביותר בדבר יכולותיו של הילד ושילובו בחברת הילדים, היא המלצתו של הצוות החינוכי. בראש וראשונה המחנכת שלו, שפוגשת אותו מידי יום, ולבטח גם יועצת ביה"ס ומורת השילוב או המורה להוראה מתקנת, אם הוא זוכה להוראה מתקנת במסגרת ביה"ס. בהצלחה, מזי.

למעלה