ייעוץ?!!?../images/Emo3.gif
שלום אנשים, אולי פה אוכל לקבל עצה טובה ותמיכה
. אני בת 42, באופן כללי מרוצה למדי מהתפקודים השונים בחיי.... הבעיה שאני רוצה להעלות פה היום קשורה בקושי שלי להיות אסרטיבית וללכת עם האמת שלי עד הסוף. קורה לי הרבה שיש לי החלטות מרשימות, אמיתות או עמדות מוצקות, וכשזה מגיע לכדי עמידה על שלי, הגנה על מה שאני חושבת שצודק.. אני מתקפלת ונכנעת. מסובך? אתן דוגמא מהיום- לפני כשבוע גיליתי שנעשה לי עוול וחומר שכתבתי לצורך מקצועי הועתק והופץ ע"י עמיתים מהעבודה. שבוע ימים לקח לי להתבשל עם העניין. התייעצתי עם כמה אנשים קרובים לודא שאני לא מדמיינת ואכן, ברור לחלוטין שהחומר הועתק. ישבתי ותכננתי איך אבוא ואגיד, אתבע את עלבוני, אדבר על פגיעה במוניטין שלי (ובו בזמן אזכיר להם כמה הייתי מצפה מהם למקצועיות ומקוריות...) החלטתי לדרוש את פרסום העובדה כי הדברים הועתקו ממני ועוד ועוד... שבוע עבר עד שהעזתי ליזום את השיחה. כצפוי, או שלא, בהתחלה היתה הכחשה גורפת מצד מי שדברתי איתה, היא טענה כי הם קבוצה של.... כתבו את זה על סמך הנסיון המקצועי שלהן. במהלך השיחה היא המשיכה להכחיש את ההעתקה ורק הודתה שהדברים דומים, אבל גם הם יכלו לכתוב אותו דבר. לקראת הסוף היא כנראה הבינה ששותפתה העתיקה את החומר, ואז שינתה גוון והתחילה לרחם על השותפה ומה שיכול לקרות לה כשהעניין יופץ... הסיום השיחה מצאתי את עצמי מתחננת (.!!!!) אליה שזה ישאר בינינו ושלא תספר לשותפה שלה, כדי שלא תפגע!! אמרתי לה שמבחינתי העניין סגור בינינו ואני לא רוצה שהדברים יעברו הלאה. הלכתי הביתה בהרגשה זוועתית, שבאתי כועסת על מנת לקבל התנצלות (שהגיעה לי בזכות, ולא בחסד!) ויצאתי ממנה מתנצלת ומשקשקת! על מה ולמה? למה אני מרגישה רע? למה אני לא מסוגלת להגיד את שלי ולהרגיש עם זה טוב? מה אכפת לי שמישהי אחרת תרגיש רע, במיוחד אם היא עשתה מעשה רע??? ובכלל- מה אתם אומרים? אשמח לתובנות ורעיונות. מודה לכם מראש
:-
שלום אנשים, אולי פה אוכל לקבל עצה טובה ותמיכה