ייעוץ - רכישת קטנוע

vacca13

New member
ייעוץ - רכישת קטנוע

שלום לחברי הפורום,
עשיתי רישיון A2 ואני רוצה לקנות קטנוע - הדרישות ממנו הן:
1. שיהיה כמה שיותר זול ואמין - אולי עדיף יד2?
2. נסיעות בעיקר בתוך חיפה [אזור האוני'] ומעט לנהריה

אשמח להמלצות,
תודה רבה

אם פי 3

New member
לעשות A1...

העליות של הכרמל קצת גדולות על 125.
הוא יורד למהירויות של סביב 60 קמ"ש בעליות, וזה איטי ביחס לתנועה, וחוויה מפוקפקת למדי.
דווקא הנסיעה לנהריה, פחות בעייתית (אם אתה לא עולה על 22).

עדיף קטנוע 200-250 סמ"ק.

לאוניברסיטה אתה יכול להכנס חופשי עם קטנוע, לא צריך אישור כניסה, ויש חניה מסודרת לדו"ג. לפעמים קצת עמוסה, אבל אפשר להסתדר.

פרארי1

New member
מעבר למה שאמרה אם פי 3

שדיברה מנסיונה האישי עם העליות של חיפה, אני אציע שאם את בכל זאת נשארת עם רשיון A2, לכי על אחד מהדגמים מקוררי המים, שהם חזקים יותר ויענו טוב יותר על הדרישות, במסגרת המגבלות (בגדול, מסכים שעדיף כלי 200-250).
דגמים רלוונטיים הם קימקו ניו דינק, סאן יאנג ג'וירייד או HD, או אחד מהיותר ומפוארים בקטגוריה כמו הג'וימקס, XEVO, הונדה SWING, ימאהה XMAX.

אם תגדירי תקציב, יהיה אפשר לבדוק מה מתאים למסגרת.
כלכלית, הקניה הכי חכמה היא משומש-חדש, קטנוע בן שנה גג, עם קילומטרז' נמוך, שכבר ספג את ירידת הערך הראשונית הגדולה.

vacca13

New member
תקציב

בהנחה שלא אעשה בשנים הקרובות רישיון ל-A1, והתקציב הוא כ-10,000 ש"ח, מקסימום.
מה זה קילומטרז' נמוך לקטנוע משומש-חדש?
קראתי במאמרים שכדאי גם לבדוק שאין סימנים לתאונה וכל מני דברים טכניים שאין לי לצערי ידע עליהם, ובכל זאת הייתי שמחה לקנות משהו בלי שיעבדו עליי...

שוב תודה

פרארי1

New member
תקציב מכובד

קילומטרז' של אלפים בודדים נחשב למשומש-חדש.
מומלץ בכל קניה, בטח כשלא מבינים, לקחת לבדיקה במוסך שאינו המוסך הקבוע של המוכר ואם יש לך אפשרות, גם לקחת איתך מישהו שכן מתמצא קצת בעניינים.
גם אם לא תמצאי בתקציב קטנוע בן פחות משנה, עדיין אין סיבה לפחד אם את לוקחת לבדיקה והקטנוע עובר אותה בצורה טובה.
כמובן שלא לוקחים כל כלי שרואים בלוחות, עלות הבדיקה היא כמה מאות שקלים ולכן, כדי לסנן מראש מה בכלל כדאי לבדוק, מומלץ להתייעץ עם מישהו שמבין.

babuni

New member
נצל"ש

שלום, זקוק לעזרה ממבינים בבקשה.
אני בקרוב מתחיל קורס חובשים במד"א וזקוק לקטנוע להגעה מבית דגן לפתח תקווה, פעמיים בשבוע,
עקב מצב כלכלי לא מזהיר במיוחד אני נאלץ להסתפק ב-50cc ,
הקטנוע יבצע רק את הנסיעות הנ"ל ובתום הקורס (8 חוד') אמכור אותו
יש חיה כאזו מתקציב מצחיק של 2000 שח ?? (לא נעים אפילו לשאול) שיעשה את העבודה?
אין לי בעיה עם זה שיהיה איטי , מלבד שיעשה את העבודה.
אשמח לתשובות אם יש כלי כזה ואם לא אז המלצות אחרות .
תודה רבה .

פרארי1

New member
כל כלי תקין יעשה את העבודה

יש סיפורים על אנשים שעשו אילת קריית שמונה בהרכבה על טייפון.

אין טעם להיכנס כאן להסברים שזה לא מומלץ, לא בטיחותי וכולי, כי די ברור משאלתך שאתה מודע לזה.
ייתכן שתוכל למצוא גם 125 בתקציב הזה, אבל בכל מקרה יהיה מדובר בכלי ישן מאד ומומלץ לבדוק בשבע עיניים שהוא אכן תקין.
לך על הכלי בצב הכי טוב שאתה מוצא ונכנס לתקציב, פחות חשוב הדגם הספציפי.

למעלה