ייעוץ קרקע

ייעוץ קרקע

שלום לכולם, קראתי את כל אשר נאמר אודות ייעוץ קרקע ואפילו קראתי תגובות (דיי חיוביות) אודות 2 יועצים אשר הופנתי אליהם (ד"ר אביגור וד"ר בן דוד), רציתי לברר מס' נקודות ברשותכם: ==מדובר בשטח בן חצי דונם ביישוב גן-יבנה, מישורי ולא סלעים או מכשולים. 1. ד"ר אביגור נתן הצעת ע"ס 3200 ש"ח +מע"מ- לביצוע 1 קידוח +כתיבת חתך תת קרקע עד לעמוק שנקדח (לא צויין העומק) + מתן המלצה לביסוס שלד המבנה. 2. ד"ר בן דוד הפנה לקבל שירותים ממהנדסת שעובדת עימו אשר דורשת 2800 ש"ח על שירותיה + 2000 ש"ח (+-) נוספים לטובת הקידוח. במקרה זה יבוצעו 2 קידוחים לעומק של 12 מטרים. 3. רציתי לדעת האם הצעתו של ד"ר אביגור (הנמוכה מבין השתיים) סבירה. 4. מדוע יש הבדל במספר הקידוחים (2 מול 1) והאם זה אקוטי. 5. האם ישנו עומק קבוע מראש/מינימאלי לקידוח, שכן ד"ר אביגור לא ציין עומק כלל, האם יש מקום לברר זאת. 6. האם מישהו יכול לציע בעלי מקצוע נוספים לייעוץ קרקע לטובת קבלת הצעות מחיר.

בינא

Member
היזהרו מאביגור !!!

אני מנוע מלפרט אך הוא אינו מתאים בכלל לבניה למגורים. ההצעה השניה מומלצת כי 2 האנשים ישרים ובעלי מקצוע טובים והיא אינה יקרה יותר. ב-2 המקרים תשלמו עבור הקידוח לכן ההצעה השניה דווקא זולה יותר. כאחד שמכיר את מבנה הקרקעות בגן יבנה בכל השכונות, אני ממליץ לך לבצע את 2 הקידוחים ולא רק 1. אם אתה באיזור הטוב לבניה, לא יקדחו ל-12 מ' עומק... פרטים נוספים בדוא"ל לכתובת הרשומה למטה.

fireman

New member
אם אתה לא מוכן לפרט אל תשמיץ

ד"ר אביגור הוא איש מקצוע משכמו ומעלה....אחד הטובים בתחום.

בינא

Member
אתה לא יודע מה שאתה לא יודע

זו לא השמצה. זו אזהרה. פרטים ניתנו למתעניינים בדוא"ל. לא כל מה שנחשב הוא נכון ! לא כל מי שנחשב הוא באמת כזה.

אני שילמתי 2500 ש"ח עבור 2 קידוחים

(לא כולל מע"מ) במגרש של 400 מטר, בגוש דן. לא יודעת למה ההצעות שלך יקרות כל כך. תוך כדי הקידוחים הוא ניתח את הקרקע במדוייק (את זה ראינו אחר כך כאשר נחפר הבור למרתף בעיינים) והעביר דו"ח לקונסטרוקטורית. לצערי לא רשמתי את שמו והפרטים שלו (הוא מגבעתיים או רמת גן ואפילו לא דוקטור) כי זו היתה עבודה חד פעמית.

לפי איך שאני מבין את הצעת

המחיר של אביגור, המחיר שלו כולל את הקידוח. לפי התגובה של סוד וסודה נראה לי שהמחיר שקיבלתי גבוה מהמקובל בשוק. אולי בכל זאת שווה לנסות לבחון הצעות נוספות ... יש למישהו מספר של בעלי מקצוע נוספים?

eranshap

New member
תנסה את דורון אשל מהרצליה

העביר לנו ולקונסטרוקטור דו"ח מפורט ומדוייק ושמר את דוגמאות הקידוחים עד שסיימנו

ys2000

New member
ד"ר אביגור

ד"ר אביגור הוא כסת"חן מדופלם הוא אכן מבצע קידוח ומכין דו"ח אך למעשה האופי של כל הדוחות שלו הם מקסימלים הוא פשוט לא לוקח ריסק אם בכלל הוא מחשב משהו אני לא יודע. הדוחות שלו עלולים להציב אותכם עם הוצאות מיותרות של ביסוס: כלונסאות ארוכות, רחבות, משקל נמוך מאוד על כל כלונסאה. זה אומר הרבה בטון והרבה ברזל וזה המון כסף

בינא

Member
בנוסף לסדיקה במבנה שהיא לא באחריותו

אף פעם אלא באחריות הקונסטרוקטור המסכן שקיבל את המסקנות שלו ותכנן על-פיהן

avi5199

New member
דווקא רצוי ביסוס מקסימלי , במיוחד עכשיו כשיש

איום של רעידת אדמה קרובה. לדעתי עכשיו דווקא , כשאנחנו לפני רעידת אדמה בעוצמה של 7.5 בסולם ריכטר, (לפי פיקוד העורף שמעבירים בימים אלה הדרכות שכ מקומות העבודה והמוסדות) לא צריך לחסוך בביסוס.

fireman

New member
אז המדד לאיכות הוא מדד לחיסכון כסף בכיס

הבנתי את הנקודה שלך ושל בינא. i rest my case.

פנסטרה

New member
מתכנן טוב צריך להגיע לחוזק הנדרש במינימום כסף

זה א"ב של הנדסה. תגיד, מה יותר חזק שולחן עם 4 רגליים או עם 12? מי שיתכנן 3 או 10 רגליים הוא מהנדס גרוע. אנחנו עומדים גם בפני איומים באליסטיים של פצצות חודרות, אז אולי במקום ממ"ד יהיה לכל אחד מקלט עם 150 ס"מ בטון מזוין? כל ההנדסה זה הגדרות של חוזק נדרש ותכנון חסכוני שעונה על הדרישות שהוגדרו. ואני לא מתכוון להתייחס ליועץ הנ"ל שאיני מכירו וייתכן שהוא טוב ומקצועי.

fireman

New member
נכון מאוד

אבל באים שני גולשים....אף לא אחד מהם גיאולוג או סוקר קרקע במקצועו לעניות דעתי ובטוחים בצדקתם.... זה כמו שבנאדם שלא מבין כלום במכוניות יגיד על מכונאי שהוא הולך תמיד על המקסימום ומחליף את כל המנוע כשצריך בעצם לעשות החלפת שמנים....וזה כשהוא לא מבין כלום, לא בשמן ולא במנועים.... כשזה יקר לו בכיס באופן חד משמעי - זה לא טוב. כשזה זול - זה מצויין! (לבכות הם יבואו אחר כך) כאלה לקוחות יש אלפים.

ys2000

New member
יועץ קרקע אמור לחסוך לך כסף

אחרת הקונסטרוקטור יכול ללכת על מקסימום אפשרי. מאידך בא היועץ הנ"ל ונותן דו"ח ביסוס שאותו יכול לתת הקונסרוקטור על פי נסיונו האישי.

למעלה