ייעוץ פסיכולוגי

avitom

New member
ייעוץ פסיכולוגי

יש לי ילד בן 4.5 חסר גבולות , נוטה לתסכול ולאלימות כאשר משהו אינו לפי מה שתכנן מרביץ ונושך בגן, יש לציין שיש לו אח תינוק אליו מתייחס יוצא מן הכלל אולי אפילו יותר מדי טוב. סף תסכול מתחת לאפס נסיונות ההתמודדות שלנו עלו בתוהו אנו בתהליכים של נסיון להשיג איבחון בתקווה שיאשרו לנו אני ובן זוגי שוקליםייעוץ משפחתי על מנת ללמוד איך להתמודד עם הילד ואיך לעזור לו כי נראה לי שקשה להיות הוא (כל כך הרבה תיסכולים וכעסים וכמובן התמודדות עם הנסיונות של ההורים שלו והתמודדות עם הסביבה בכלל ) השאלות שלי הן: האם כדי ללכת לייעוץ משפחתי ואו אחר לפני האיבחון לאן כדי לםפנות האם ידוע לך האם קופות החולים ומכבי בפרט עוזרות בכך ואם כן מה התהליך וכל זה בתקציב נמוך מאחר ואם לא היו שיקולי תקציב היינו מן הסתם הולכים לפסיכולוג ואיך כדי להתמודד עם הילד תודה רבה ומצטערת על אורך המייל

גרא.

New member
avitom,על פניו תאור ההתנהגות של בנך

משקף מצב זמני בדרך כלל של ילד שאינו בוגר רגשית לגילו,מתקשה מאד להתאפק, מגיב בתוקפנות (הכרחית) לכל תסכול הקל שבקלים,וכפי שתארת,פורץ גבולות ללא התחשבות במאומה.במרבית המקרים, זו תוצאה של שגיאות חינוכיות,אם כי עלולות להיות גם סבות נוספות,ולשם כך נועד האבחון הפסיכולוגי.אין קשר בין היעוץ המשפחתי,והדרכתכם כיצד ללמד את בנכם לחיות בתוך גבולות,לבין האבחון הפסיכולוגי.למרות שיש קשר בין סגנון החינוך, לבין הדרך בה אפשר להקנות לילד גבולות.לגבי הילד, כדאי לפנות לאבחון לתחנה להתפתחות הילד שליד מקום מגוריכם.לגבי ייעוץ והדרכה משפחתית,אפשר כנראה לקבל אותו דרך התחנה להתפתחות הילד, אחרי שהוא יבדק שם. אבל גם בקופת החולים שלכם.מרבית קופות החולים מסבסדות מ-10 פגישות ראשונות, ועד 60 לכל משך הטיפול.כלומר ההשתתפות העצמית בטיפול נעה בין 140-160 ש"ח, תלוי במטפל. כשהקופה משלמת לפסיכולוג את ההפרש.

למעלה