ייעוץ, עזרה ועוד..

סמוי1

New member
ייעוץ, עזרה ועוד..

אני מקווה שיש לכם זמן וכוח כי זה הולך להיות קצת ארוך. אז נתחיל מההתחלה- יש מישהי שאני "מכיר" כבר כמעט 6 שנים. למה "מכיר"? כי היינו באותה הסביבה אפשר לקרוא לזה אבל לא ממש היה ביננו קשר. התחלנו להכיר ולדבר לפני שנתיים בערך. בהתחלה היינו "סתם" ידידים. מדברים מדי פעם, שלום שלום לא יותר מזה. אחרי חצי שנה בערך התחלנו להתקרב יותר. ונהיינו ידידים קרובים דיברנו המון ובילנו הרבה ביחד אבל רק בקטע של ידידים. המישהי הזאתי מאוד ידידותית. יש לה הרבה ידידים.. בהתחלה לא היה איכפת לי אבל אח"כ לאט לאט שמתי לב שכל פעם שאני רואה אותה עם מישהו- בין אם זה ידיד טוב שמחבק אותה או אפילו סתם מדברת עם מישהו, משהו היה אוכל אותי מבפנים אם אפשר לקרוא לזה ככה. וכמו שאמרתי יש לה הרבה ידידים אז זה קרה לעיתים קרובות. בתקופה האחרונה היינו ממש קרובים וגם שנינו שמנו לב שהתחיל להתפתח ביננו משהו שהוא יותר מידידות. בהתחלה לא עשינו עם זה כלום כנראה בגלל הבושה כי היינו ידידים וקשה לעשות את ההפרדה הזאתי בין ידידות ליותר מזה. ומפה לשם אחרי כמה זמן שראינו שזה ממשיך אזרנו אומץ ולקחנו את זה צעד קדימה ועכשיו אנחנו יוצאים כבר תקופה. הבעיה היא כמו שאמרתי שיש לה הרבה ידידים והם עדיין כזה מחבקים אותה, נשיקה בלחי וכו'.. וזה עדיין מפריע לי. כנראה שאני קנאי, מאוד. לא יכול לראות אותה ככה עם מישהו אחר. איך אפשר לתקן את הצורת מחשבה שלי? כי נורמלי זה לא. קצת קנאות זה בסדר אבל זה בהגזמה ואני לא רוצה להיות ככה כי בסוף זה יפגע בקשר שלנו. אולי זה נובע מזה שכנראה אני לא סומך עליה ב100%. תמיד יש בי חשש שהיא תבגוד (אולי זה נובע מהעובדה שהיא בגדה בחבר הקודם שלה, אומנם לא בגדה בו בזה שהיא שכבה עם מישהו אחר. הם "סה"כ" התנשקו, אבל מבחינתי זו בגידה). אני חושב שמבחינתה העניין של הידידים הקרובים (לפעמים יותר מדי לטעמי) זה נורמלי והיא מספרת לי הכל (אני מקווה שהכל) ומתנהגת אותו דבר לידי ולא לידי כשהיא איתם ואם אני מעיר לה שזה מפריע לי שהיא והידיד הזה היו קצת יותר מדי קרובים היא מופתעת שחשבתי עליהם בצורה כזאתי "מה?? זה משה!" כאילו אין בינהם מתח כלשהו ומשיכה (אולי מבחינתה באמת אין אבל מבחינת הגבר אני בטוח שיש, היא נראת לא רע בכלל בלשון המעטה). התמימות שלה הורגת אותי לפעמים.. אני חושב לעצמי "איך היא לא שמה לב לזה?" או שהיא באמת שמה לב אבל היא עושה את זה בכוונה כדי לגרום לי לקנא. בכל אופן, כל הקטע הזה לא עושה טוב לקשר ולפעמים אני מתנהג אליה בצורה מגעילה אחרי שאני רואה אותה ככה עם איזה ידיד.. הקנאה הופכת כנראה למעין כעס או אפילו שנאה רגעית כלפיה "איזה שר****" אני חושב לעצמי. ונשים כאלה מגעילות אותי. למרות שאני יודע שהיא לא כזו. וכשזה קורה לפעמים היא גם כועסת ואז מתפתח ויכוחון קטן או שהיא מסתכלת עליי עם הפרצוף החמוד שלה ומחבקת ומנשקת ואיך אפשר להמשיך לכעוס עליה אח"כ? בקיצור (או שלא..
), מה שאני רוצה לשאול זה אם יש לכם עצות איך אפשר אולי להתגבר על הקנאות המגעילה הזו שלי ולהיות בראש שקט כשהיא הולכת לידידים גם שאני רואה שהיא מתלהבת מהם ומדברת עליהם הרבה איתי כאילו אני איזה חברה שלה שהיא מספרת לי עליו ואיזה חמוד הוא והיא חושבת עליהם רק בקטע של ידידים ולא יותר מזה אבל בכל זאת... (וגם מעצבן אותי שאיתי היא מדברת חופשי עליהם ואני לא מעיר לה אבל שאני מזכיר מישהי היא ישר מתעצבנת ומחליפה נושא. איך אפשר להסביר לה שזה הולך לשני הכיוונים?)ואיך אפשר אולי לבנות יותר אמון בקשר הזה? כי אני באמת רוצה שהוא יצליח. וכמובן גם עצות נוספות, סיפורים אישיים וכו' יתקבלו בברכה. תודה מראש וסליחה על המגילה

גנגי

New member
אחחחח... קינאה זה רע. מאוד רע.

קינאה היא האויב הכי גדול של האהבה. היא הורסת, היא מחרבת. היא גורמת לאנשים להתנהג באלימות, בחוסר שליטה. אני לא יודעת אם זה עניין אישיותי אצלך או משהו שניתן ללמידה. אני רק יודעת שזה שאתה מודע לזה שזה לא בסדר זה כבר חצי-טוב. אולי תעשה תרגילי שליטה עצמית ותבין שגם אם יש לך חברה - ואפילו אם תתחתנו - מותר לה (ואפילו רצוי, בשביל שניכם) לשמור על החברים שלה ועל הידידים שלה ולהפגין כלפיהם חיבה גופנית ורגשית. זאת לא בגידה ולא קרוב לזה. אלה חיים נורמליים, זה הכול. ואם תמנע ממנה את זה אין שום סיכוי שבעולם שהיא תרצה להיות איתך. אנשים שרוצים קשר טוב ובריא לטווח ארוך חייבים לא לכבול זה את זה אלא לתת זה לזה מרחב מחייה ולדעת לתת אמון בבן זוגם. אחרת אין שום טעם.

maybesure

New member
מה זו קנאה?

לא קיימת בחיים שלי. מחוץ לתחום לחלוטין. רגש אלים לא פחות משנאה. אפשר לשלוט בזה? מן הסתם כן, בעזרת ריסון, אמון שקט נפשי ואימון. בהצלחה.

צימעס

New member
נסה לברר את הקנאה שלך עד הסוף

שאלה ראשונה: למה אתה בכלל מרגיש שיש לך זכות כזאת עליה? אני מתכונת לזכות לדעת איך היא מתנהגת עם החברים שלה כשאתה לא שם. זה ענין שלה ולא שלך. קימת ונורמלית תחושה של קנאה שקשורה ברכושנות: "אם יש לו יותר, כנראה לי יש/יהיה פחות". אפשר לראות את זה הרבה אצל ילדים. הענין עם הקנאה הרכושנית הזו שהיא לא הגיונית, מבוססת על חשש (בדרך כלל לא מבוסס) שאתה עומד להפסיד משהו, ועל רצון שליטה על אנשים. שאלה שניה: ממה אתה מפחד? מה אתה תפסיד? ומצד שני - מה היא תפסיד? שאלה שלישית: יש לך חברים משלך? חברות? עיסוקים?

סמוי1

New member
תשובות..

1. אני לא חושב שאני מרגיש שיש לי זכות עליה, שהיא שייכת לי. פשוט אני חושב שהחיבה שלה לידידים היא מוגזמת. וזה מפריע לי. 2. ממה אני מפחד? כנראה פחד מבגידה שלה. ההפסד מבחינת שנינו יהיה כנראה סיום הקשר הזה. 3. יש לי חברים, ידידות ועיסוקים משלי. זה לא שאנחנו כל היום אחד עם השניה. לכל אחד יש גם את הדברים שלו.

האגס 1

New member
מה זאת אומרת "מגזימה"?

אם הקשר ביניכם בנוי טוב, ואם תשתית האהבה שלכם יציבה - אין שום סיבה שהיא תבגוד או שהקשר ביניכם יתרופף מאיזושהי סיבה. אם אתה מפחד מבגידה שלה ובגלל זה אתה מפגין כלפיה קנאה - זו נבואה שמגשימה את עצמה. בסוף היא תתעייף מזה, ואם היא תמצא שיתן לה אהבה בלי קנאה ותבגוד בך - זה יהיה רק בגלל זה.

אטיוד5

Active member
שמע, אין הרבה מה לעשות

קנאה היא רגש נורמלי לגמרי. אז מה אם זה "לא יפה" או "רע"? אלו הרגשות שלך ואינך יכול להתכחש אליהם. הם קיימים. לפחות אתה מודע אליהם, גם זה כבר משהו. כי לפחות כשאתה מודע אתה יכול להיטיב להתמודד עם זה. אתה יכול להסב את תשומת לבה שהיא גם לא אוהבת כשאתה מספר לה עוד ועוד על החברים והחברות שלך. שאל אותה מדוע. אולי דרך זה היא תבין שההסתחבקות היתרה שלה (בעיניך, אני לא אומר שהיא באמת יתרה) עם ידידיה פוגעת בך.

צימעס

New member
אני לא בטוחה שאין מה לעשות

נדמה לי שקנאה מאוד דומה לפחד. היא לא רציונלית, לא מועילה, טבעית, קשה לביטול, משפיעה. העצה הכי טובה שאני מכירה לטיפול בפחד (
טקסט רוחניקי קלות) היא להסתכל לו בעיניים, לדבר אתו, ולהתידד. לברר ממה מפחדים בדיוק (הרבה פעמים זה מתמוסס), לדעת שמכל השאר לא מפחדים. לדבר על הפחד. לזכור שהוא רק שלך (בפרט: אין אף אחד שיכול לנקות לך את הסביבה מהגורמים לפחד). נדמה לי שגם פה - אל תדחיק. היה גלוי עם עצמך, ותסתכל על הקנאה שלך מקרוב. תזמין אותה לכוס תה, ותדברו. סביר שהיא תקטן ממפלצת אימתנית לגור-מפלץ שיכול לשחרר אותך.

אטיוד5

Active member
איך כוס תה תעזור?

הבן אדם פוחד לאבד את הבחורה שלו. זה בעצם שורש הקנאה. הרי אם הפחד הזה לא קיים אז הוא צריך דווקא לעלוז בשמחת ההסתחבקות של החברה שלו. איך כוס התה פותרת את הענין הזה? בדרך כלל פחד הוא לא ענין ראציונלי, אז מדוע דיבורים יכולים לעזור?

אטיוד5

Active member
נו כן, ...

לא חשבתי שיש בה מרכיבים או-הו-הו (אורגאנים-הומאופטיים-הוליסטיים.) והשאלה עדיין בעינה. לדבר, לנתח - זה משהו שמשתמש באמצעים קוגניטיבים. פחד הוא ענין שבדרך כלל לא נפתר בראציונליזציה, מכיון שהוא אי-ראציונלי מטבעו, מכתחילה.

צימעס

New member
כשזה דיון עם עצמך

ואתה חושב אחרת ממה שאתה רגיל - במקום לראות מצב, ולהתחיל לקנא/לפחד - התקעות חזקה ברגש לא פרודוקטיבי - אתה ממשיך להסתכל על זה, לחשוב על זה במילים גלויות. לדעתי המצב בו אתה אומר - לעצמך או לאחרים - דברים במילים ברורות, הוא התקדמות גדולה יחסית לתחושה חזקה של "אני לא מתקרב לאיזור הזה". [זה נכון גם לעוד מקרים של "התקעות"]

אטיוד5

Active member
לא הבנתי כלום

מה פירוש "לחשוב אחרת ממה שאתה רגיל"? בן_אדם חושב חושב תמיד כמו שהוא יודע לחשוב. אין לו כלי אחר מלבד מוחו שלו עצמו. והמוח הזה תמיד חושב 'תודבר, באותה צורה, כי ככה הוא בנוי. זה כמו שתבקשי ממכונית לטוס - אין כזה דבר.

צימעס

New member
אנסה להסביר

אני לא מצפה מבנאדם לחשוב עם מוח של מישהו אחר. אני מציעה לו גישה חדשה לאותו מקום. קצת כמו שאחרי שאתה לומד לפתור משוואות (דיף, כמובן
), אתה - עם אותו מוח - יכול לפתור משוואה, ולא רק לבהות בה בחוסר אונים. אתן לך דוגמה מתחום קרוב אלי יותר - פחד מהלידה. נניח שאשה רגילה מאוד לפחד מהלידה. ברגע שהיא חושבת על לידה היא חושבת על משהו ענק שירמוס אותה. עכשיו אני מציעה לה - בואי תסתכלי על הדבר הענק הזה, מה יש בו? והיא חושבת מחשבות חדשות - עם אותו מוח, באותו סגנון ייחודי לה, אבל מחשבה חדשה - מפרקת את הלידה לחלקים, ובודקת לגבי כל חלק האם הוא מפחיד אותה ולמה. אשה זו יכולה לגלות - סתם דוגמה - שהיא פוחדת רק מזה שאולי יקרה לה מה שקרה לאמא שלה בלידה. עכשיו היא יכולה לבדוק מה הסיכוי שזה יקרה, ואיך מונעים את זה או מסיעים לה במצב כזה. יש מישהו פה שכן מבין אותי? נטמג?

אטיוד5

Active member
כולם מבינים אותך, חוץ ממני

כלומר, אני מסרב להבין שניתן בדרכים ראציונליות לפתור בעיות בלתי ראציונליות. בדוגמא שלך, הפחד הוא שזה יכאב. שום פירוק וניתוח לא ישכנע אישה שפוחדת מהכאב הזה שזה לא יכאב. במקרה הזה, משום שזה באמת כואב. בדוגמא אחרת, בה ילד קטן פוחד ממפלצות (אע"פ שהוא יודע שהן לא קיימות), שום דרך להסתכל על הדברים בצורה אחרת לא ישכנע אותו שמפלצות הן דווקא חביבות.

צימעס

New member
זה לא להפוך בנאדם ליותר רציונלי

ממה שהוא באמת. הילד עם המפלצות, אם הוא מפחד שהמפלצות יצאו מהארון, אולי אפשר לתלות סדין על הארון או להגיד איזה לחש-קסם לפני השינה, ירגיע אותו. ו-לא. יולדות לא מפחדות רק מכאב. וגם אם כן - אפשר להתידד עם הכאב (שאפתח לכבודך שרשור בפורום מתאים?). אתה מכיר את ספר הילדים "דרקון? אין דבר כזה!"? אם לא, כשאתה עובר באיזו חנות ספרים או ספריה, עשה עליו סיבוב.

אטיוד5

Active member
כן, מכיר

זאת אומרת, ראיתי. זה המשך הסידרה של פרנקל, כן? רק רציתי לומר לך שעל הילדים שלי אף אחד מהספרים שלה לא עבד. כנראה הם לא נפלו רחוק מהעץ. עליהם לא עובדים עם בובמייסס. יש שם מפלצות,וזהו.

צימעס

New member
לאלא! גם אצלינו פרנקל לא לוקח.

בדיוק. יש שם מפלצת. אבל אם מתעקשים לא להסתכל עליה, היא גדלה וגדלה. (על זה הספר. לך קרא. שווה את הרבע שעה שתבזבז על זה)

dana2909

New member
אמון וקבלה

תראה מה אתה מספר לנו, אתה התחלת בתור סוג של ידיד, ולאט לאט התקרבתם וצמח משהו רציני. האם יכול להיות שאתה חושש שיבוא אחד הידידים ו"יחטוף" אותך משם? נשמע שבעיית האמון היא רק מצידך. חוסר הבטחון שלך בעצמך וחוסר האמון שלך בה יהרסו לך את הקשר. מה שלא יהיה, הדרך שלך של להכיר בחורה ולנסות לשנות אותה - בעייתית. אולי תתאמן על קבלה שלה כמו שהיא והקנאה תרד קצת. מעבר לזה, קצת קנאה זה לא בהכרח רע, זה מראה שאכפת לך, אבל קצת! כזו שאתה מסוגל מיד להוריד את הראש שלה מתוך אמון מוחלט בה, זה לא שהיא עשתה משהו שיוכיח שהיא לא זכאית לאמון הזה.

למעלה