ייעוץ עבור אחייני

WhiteBear

New member
ייעוץ עבור אחייני

שלום חברים, אני מעוניין בייעוץ עבור אחייני. אני כרגקע באה"ב מבקר את אחי, שיש לו ילד המאופיין באוטיזם (בן 4 עם כשלים קשים בדיבור, שפה ובעיקר תיקשורת אנושית) אחרי חיפושים רבים, מצאו אחי ואישתו שיש קשר חזק בין מצבו של הילד לבין התזונה שלו, ובאופן יותר מיידי, קשר ישיר לאלרגיות רבות שיש לילד, עודף טקסונים (וניורו טקסונים) במערכות הגוף וגם חסרים של מספר חומרים. מטרת השאלה שלי היא כפולה: 1) האם אתם מכירים איזורים "נקיים" המיועדים לחולי MCS - דהיינו מקום בישראלי המיועד לאנשים בעלי רגישות כימיקלים. היות שאם אין מקום כזה בארץ הם פשוט לא יוכלו לבוא לבקר ! 2) הילד מראה תכונה מעניינת, בבקרים, מצב קשר העין שלו משתפר הרבה, ואז הוא אוכל וקשר העין שוב יורד. ורק לקראת סוף היום קשר העין מתחיל להתקיים שוב (אנו מאמינים שעם קשר לכך שאנו לוקחים אותו להסתובב הרבה בים במהלך היום). מדובר בהורים שעוברים מאמצים רבים לטפל בילדם. קשר העין של יותם (זה שם הילד), מעיד אצלו על כמות התיקשורת שהוא מצליח לקיים עם אנשים, מהש אנו מאמינים שקשור ישירות ל"מידת האוטיסטיות" שלו ברגע נתון. שאלתי היא: מה קורה לאדם, מבחינה ניורוכימית, בראייה מעריבית או סינית, שיכול להיות קשור לשיפור של יותם בקשר העין ?? תודה רבה ! טל.

טל נשמה, האם הילד מטופל באופן קבוע

ומסודר אצל מטפל הוליסטי? הרעיון בריפוי הוא ליצור חוסן גופני ולא להכניס את הילד לבועה שרק תקצין את הבעיה. לפעמים, תפסת מרובה - לא תפסת!! כשמנסים לגונן ולעזור, מעבר לנקודה מסויימת זה משיג את האפקט ההפוך. חשוב מאוד לעשות את הדברים בתוך זרימה וגמישות. בשיטת בייטס לשיפור הראיה, יש תרגיל שאומר: מקד מבט על משהו, מיד כשאתה מתעורר. בדרך כלל, זהו הזמן בו תראה הכי ברור. הבן של אחיך צריך אולי ליווי הוליסטי שיקב אחר תזונתו ובריאותו. כרגע, כשהוריו כל כך עמלים להגן עליו כל הזמן, נראה שהוא לא יודע להפריד בין מה שלו ומה לא. ואולי המחלות מאפשרות לו לנוח מהעבודה שעושים איתו מבחוץ. ראה, בבוקר כשהוא קם,הוא אחרי שעות של שקט בתוך עצמו. השקט הזה מאפשר לו ליצור תקשורת. אח"כ, מתחילה פעלתנות שהיא אולי too much בשבילו. ואז יש לו את המסכים שלו והוא מוריד אותם. הים (אתה עשית את הקשר) שוב, יש בו משהו שמביא אדם פנימה לעצמו. השקט, המים שקולטים עודפי אנרגיה, המרחב - כל אלו שוב מחזירים אותו לתחושת עצמו. יצאה לי קצת מבולבלת התשובה אבל אני מקווה שהרעיון עבר...

andre la mousia

New member
קצת מזכיר את הסיפור של הריטלין

מצד אחד, אתה לא רוצה לחיות על סמים, ומצד שני אתה רוצה להגיע למינימום שאנשים קוראים לו "לתפקד". אולי זו שאלה של מינון: אולי צריך להפחית חלק מהטרוף שמסביב (אלרגנים/תדירויות לא נעימות/רגשות מעוותים/) כדי שיהיה אפשר לנוּח, ולאסוף קצת כוח. ולמחרת לצאת מהבועה, ולהתחיל לחיות ולהתמודד. כמעט אף אחד לא מתחיל ללמוד מדיטציה בשוק הכרמל, נכון?

andre la mousia

New member
בעצם, מה זה בועה?

בשביל אנשים שגרים בעזוּז, לדוגמא, עובדים בחקלאות, חיים בתוך חברה אנושית, אלה חיים מלאים עשירים בפעילות ותחושות והתמודדות. רוצה לומר, האם, בשביל ילד בן ארבע, שכופים עליו פרסומות רועשות, זיהומים כימיים תוקפניים, צפירות ומכוניות דוהרות, ואולי גם הורים לא מאוזנים בצורה מתפרצת - לצאת למקום כמו שאת גרה בו, זה להכנס לבועה? אולי תגידי, "תלוי איך עושים את זה". אולי זה תלוי. אבל זה חלק מהמשוואה הנ"ל.

יש בתפוז-פורום אוטיזם ואספרגר

הפורום מצוין ומנוהל ע"י תלמה פינץ אם לילדים עם תסמונת ומומחית לנושא. אני מאד ממליצה להפנות לשם שאלות ולהתייעץ עם הורים. יש להם ידע וניסיון שהם חולקים אותו ברצון. בברכה עירית

למעלה