ייעוץ משפטי

ייעוץ משפטי

רציתי להעלות הצעה לעזרה- תאמרו לי האם אתם זקוקים לכך: אני יכולה לתת שירות של מתן מענה לשאלות משפטיות, בתחום נזקי גוף ורשלנות רפואית, לאנשים המשתתפים בפורום. בתדירות של פעם בשבועיים. אני עו"ד במקצועי עם ניסיון של 8 שנים בתביעות של רשלנות רפואית. במסגרת עבודתי טיפלתי במספר רב של תביעות של חולי CF. כיום אני עצמאית ומייצגת את משפחות התובעים כנגד המערכת הרפואית. אשמח להושיט עזרה שירה מאק-ריזמוביץ, עו"ד

i n b a r i t

New member
האם את מסייעת גם ביעוץ מול ביטוח

מול ביטוח לאומי? ליווי של חולה לפני וועדות רפואיות וערעורים? תודה

cafesito

New member
יוזמה ברוכה, כללים לפניה לשירה.

אין לכלול בהודעות מספרי טלפון או פרטים מזהים כמו שם פרטי ושם משפחה. פרטים מזהים ודיונים שאינם נוגעים לכלל הפורום יעשו במסרים. שאלות ראשוניות ושאלות כלליות שיכולות לעניין את כולם רצויות. אשמח אם רשלנות רפואית תעלה נקודות לדיון שיכולות להיות רלוונטיות לכלל החולים.

orii

New member
ניסיון בתביעות של חולי CF

שלום שירה, אשמח אם תוכלי לפרט את הניסיון שלך בתביעות הקשורות ל CF. בתודה, אורי

תביעות רשלנות ב- CF

שלום לכם, לבקשתכם אני אפרט באופן כללי ביותר את הרקע לתביעות אפשרויות לחולי CF - על בסיס המקרים בהם טיפלתי. לפני כן אני אציין שבתביעות של רשלנות רפואית יש חשיבות מאד גדולה לסיפור האישי של כל אחד ואחד- היות והדבר שונה מאחד לשני ומשפיע ישירות על סוגיית האחריות והוכחת הרשלנות. התיקים הקשורים ל- CF בהם טיפלתי עד כה עסקו בסוגיית "הולדה בעוולה"- כלומר בעצם השאלה אם ניתן וצריך היה למנוע את לידתו של ילד חולה CF. (ואני לא נכנסת לשאלה המוסרית האם חולה CF עונה לקריטריונים של "טוב מותי מחיי"). ולאחר שהוכחה הרשלנות- נקבע פיצוי כספי כל הנזק שנגרם להורים ולילד החולה במחלה זו על בסיס הצרכים שלו, כאב וסבל שנגרם מהמחלה והנזק הכספי שנגרם לו ולבני משפחתו. מניסיוני למדתי, וכך אני יכולה גם ללמוד מכם, שלחיות עם מחלת ה- CF (עם המוטציות השונות) יוצרת קשיים לא פשוטים וקיימות הוצאות כספיות לא מעטות. אני בכוונה לא נכנסת לסוגיית הפיצוי שכן היא נושא נפרד ומתעוררת רק לאחר שבודקים לעומק את שאלת האחריות. קיימות מספר אפשרויות לרשלנות רפואית שהביאה להולדת ילד החולה ב- CF: טעות בבדיקות הנשאות של ההורים, טעות בבדיקת הנשאות בבדיקת מי שפיר של העובר, ואפילו מספר תיקים בהם הרשלנות היתה בעצם העובדה שלא הציעו להורים לבצע בדיקת נשאות כלל וכלל בתקופה בה היתה הנחיה רפואית להציע זאת לכל אישה בהריון. יש כמובן חשיבות רבה לשאלה מתי היה ההריון ומה היו הנהלים והנוהג בתקופת ההריון. אשמח לעזור בשאלות קונקרטיות ובמידה והשאלות אישיות- ניתן להפנות במסר אישי. חג חנוכה שמח ובריא, שירה

bonbon80

New member
האם אפשר לטעון לרשלנות רפואית

במקרה של אבחון לקוי או כאשר לא אובחן CF כי רופא רצה להמשיך לטפל בתינוק ולא חשד בCF? האם בגלל שלא אבחנו לקה התינוק גם הסכרת למרות שההורים ביקשו לבדוק CF ש חשד לרשלנות?

אבחון לקוי

אני אנסה לענות בצורה כוללת ולאחר מכן באופן ספציפי: על מנת להוכיח רשלנות רפואית יש לעבור 3 שלבים: הוכחת הרשלנות, הוכחת הנזק, והוכחת קיומו של קשר סיבתי בין הרשלנות ובין הנזק. מרבית הנזק שנגרם לחולה במחלה גנטית היא עצם העובדת מחלתו. יש לבחון באופן ספציפי מהו הנזק שנגרם כתוצאה מטיפול לקוי לאחר הלידה או חוסר אבחון, או איחור באבחון. על המקרה הספציפי שלך אני אוכל לשוחח איתך ישירות כדי לבחון מהו הטיפול הרשלני ולבחון את הנזק שנגרם כתוצאה מהטיפול. הדברים אותם אני כותבת בפורום זה אינם תחליף לייעוץ משפטי המתייחס באופן ספציפי לכל אחד ואחד. שירה מאק-ריזמוביץ, עו"ד

orii

New member
תודה על התשובה המפורטת

אשמח לדעת בכמה תיקים של CF טיפלת. כמה מהם הגיעו לבית משפט? ובכמה הגיעו לפשרה? בתודה, אורי

orii

New member
ועוד הערה קטנה

אני מבקש ממך לגלות רגישות, אם את אומרת שאת לא רוצה להכנס שלאלות סביב הולדה בעוולה אז פשוט אל תעשי זאת. אני חושב שלזרוק ככה מונחים משפטיים שיכולים לפגוע במשתתפי הפורום זו בעיה רצינית.

cafesito

New member
אורי שלום, ההתייחסות למונח

הולדה בעוולה לא באה כדי לפגוע. אני מניח שהנושא עלה כדי למנוע שאלות הנוגעות למונח. בכל מקרה כולנו מאוד רגישים לנושאים סביב השאלה הקיומית ולכן אנחנו צריכים לנסות ולשים את הדברים בפרופורציה. אם אנשים יפחדו כל הזמן לפגוע ולכן ימנעו מלגעת בנושאים רגישים, נצא כולנו מפסידים.

מונחים משפטיים

אורי שלום, אני אכן מנסה, כמיטב יכולתי להימנע מלפתוח נושאים רגישים ולכן עשיתי שימוש במונחים המשפטיים כמו שהם, בלי לפתח את הנושא. אני מנסה לעזור ולא לפגוע. אין מנוס מהתייחסות לעובדה שמרבית תיקי הרשלנות הרפואית העוסקים באנשים החולים במחלות גנטיות מתמקדים בסוגיה של הולדה בעוולה ולא בנזקים שנגרמו לאחר הלידה- היות ומרבית הנזק והקושי עימו מתמודד חולה CF או חולה במחלה גנטית אחרת - הינו מעצם היותו חולה במחלה. אם כי יש חריגים בהם טיפול רשלני לאחר הלידה גרם לנזק נוסף או החמיר את הנזק הקיים. אין חוקיות לגבי סיום תיקי CF בפשרה או בביהמ"ש- חלקם מסתיימים בפשרה וחלקם בבימ"ש. הדבר תלוי בגורמים רבים שהם ספציפיים לכל תיק ותיק. הדברים אותם אני כותבת בפורום זה אינם תחליף לייעוץ משפטי המתייחס באופן ספציפי לכל אחד ואחד. שירה מאק-ריזמוביץ, עו"ד

orii

New member
מונחים משפטיים

שירה ו cafesito אין לי ספק שלא הייתה כוונה לפגוע. אני חושב (כמו שכתבתי במסר אישי לשירה) שזה לא היה במקום לזרוק את המונחים המשפטיים ללא הסברים בשלב כה ראשוני של הדיון. אפשר לדבר על הנושאים גם ללא הזכרת המונחים המשפטיים הללו. בגלל שהמונחים המשפטיים של כך טעונים, לא אנושיים ודורשים הסבר מפורט, זו הייתה לדעתי חוסר רגישות להעלות אותם באופן שזה נעשה. אני לא יודע אם הפורום הזה הוא המקום לדון במונחים אלו, אני מצפה שאם ימשיך הדיון הוא יעשה בהרבה יותר רגישות זהירות ופירוט. אורי

אני שבה ומתנצלת

בפניך ובפני כל מי שנפגע מהביטויים. לא היתה כל כוונה כזו. המטרה היתה להביא לידיעתכם מעט מהעולם המשפטי בו אני מצויה ושנוגע לעולם שלכם, ולעזור למי שצריך עזרה כזו. שירה

בכל זאת לגבי הפיצוי

מי ואיך נקבע גובה הפיצוי? איך יודעים להעריך כמה יעלה הטיפול בחולה שאולי רק אובחן?

קריטריונים לפיצוי

הבעיה של הערכת גובה הפיצוי קיימת בכל תיקי הרשלנות- כאשר המטרה היא להציג לביהמ"ש את הנזק המקסימלי שנגרם לתובע. בניגוד לתיקי תאונות הדרכים שם המחוקק יצר קריטריונים קבועים לקביעת גובה הפיצוי - בתיקי הרשלנות הרפואית אין קריטריונים כאלה ולכן הפיצוי שונה ממקרה למקרה. עבודתו של עורך הדין המטפל בתיק הינה להצליב בין כל המקרים הדומים שהגיעו לפסיקה או לפשרות. על עורך הדין להפנות את התובע למומחים שיקבעו ויעריכו את הצרכים של התובע בהווה ובעתיד ועל בסיס נתונים אלו יוצרים הערכה של הסכומים. כמובן שהעו"ד של התובע דורש סכומים גבוהים ואילו עורך הדין המייצג את הנתבעים מציג את הצרכים המינימליים וטוען שיש לפצות בסכומים נמוכים. הדברים אותם אני כותבת בפורום זה אינם תחליף לייעוץ משפטי המתייחס באופן ספציפי לכל אחד ואחד. שירה מאק-ריזמוביץ, עו"ד

למעלה