ייעוץ מקצועי

שמרית211

New member
ייעוץ מקצועי

שבת שלום,
רציתי לשאול אם מי מכם ניסה ייעוץ מקצועי במהלך הקריירה? (אם זה באמת יכול להועיל)

אני דוקטורנטית לתואר שלישי, במקביל עובדת בחברת הייטק בחצי משרה (במחקר) אבל לא יודעת במה ארצה לעסוק בסיום לימודי.

אני פחות מתחברת למחקר אקדמי (הסיבה שהמשכתי לתואר שלישי היא בגלל שקיבלתי מלגת נשיא). אני כן יכולה לראות את עצמי מלמדת אבל אחוז המשרות הקיימות במכללות הן אפסיות. אני מחפשת תפקידים יחסית דינאמיים, שיש התנהלות עם אנשים. חשבתי על 2 תחומים ממש שונים: הוראה בביהס תיכון, או לקחת קורסים בתחומים כמו שיווק דיגיטלי

jellymean

New member
יעוץ סטטיסטי יעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה....

"אני דוקטורנטית לתואר שלישי, אבל לא יודעת במה ארצה לעסוק בסיום לימודי".......

הילד בן שלושים, יש לו חום גבוה
הוא מובטל מעבודה ואהבה
כן, הוא בן שלושים אבל עדיין לא יודע
מה יעשה כשיגמור את הצבא.

שמרית211

New member
למה דווקא סטטיסטי אם אפשר לשאול?

זה יותר עניין של עניין וכאן מירב ההתלבטות (לא הייתה לי הזדמנות להתנסות בתחומים כנ׳ל) ואני חוששת להשקיע כספים בתעודת הוראה או קורס מקצועי ולגלות שאינני מתחברת

fellow1

New member
אל תלכי להוראה לדעתי

בהוראה את תתרמי המון אבל במחיר של סבל, את תהיי מוקפת באנשים לא מי יודע מה איכותיים וילדים והורים חארות יצעקו עליך ויזלזלו בך כל הזמן...
&nbsp
אני לא מכיר כלכך שיווק דיגיטלי, אבל מי שאחראים לשיווק הרגיל אצלנו בחברה ובחברה הקודמת שהייתי בה באמת עושים עבודה מאוד דינמית וכל הזמן נפגשים עם לקוחות בחו"ל. צריך קצת פלפל ולהיות אדם מאוד חברתי שמוכן להתווכח בנימוס ולעמוד על שלו.
&nbsp
אם יש לך את האופי, זה נראה כיף ומאתגר מאוד, לדעתי לכי על זה.

choo

Active member
מסיימת דוקטורט ורוצה ללמד בבית ספר? מה עם שאיפות מקצועיות?

&nbsp
אין לך שאיפות מקצועיות? מה את מעוניינת מהעבודה שתעסקי בה?
הוראה בתיכונים היא מקצוע שוחק מאוד (חלק ניכר מהזמן צריך להיות שוטר), הכנסה נוטה להיות נמוכה יחסית, והשעות הן לא באמת כאלו שוס - מלמדים כ-24 שעות בשבוע, יש שעות קבלה, תיכנון מערכי שיעור שלפחות בשנה הראשונה נוטים לעבור ביקורת, תיכנון שיעורי בית ומבחנים, בדיקת מבחנים [הדבר המייגע ביותר, מנסיוני, ושרובץ על הראש כשדוחים אותו], ישיבות ציונים פעם בשליש או חצי עם כל המורים, פגישות אישיות עם תלמידים ועם הורים של תלמידים, יום הורים 1-2 פעמים בשנה [לפחות זה לא היה בבית ספר הצבאי]). לפחות בקיץ יש כחודש וחצי של חופש מוחלט (המורים לרוב חוזרים לבית ספר לפני סוף החופש, כדי "להכין את השנה החדשה" - גם המורים המקצועיים).
&nbsp
בנוסף מלמדים את אותו חומר שוב ושוב, שנה אחרי שנה, ולמרות שכל תלמיד שונה ממשנהו, הבעיות איתם בפועל כן חוזרות על עצמן (לימדתי במשך שנתיים בבית ספר מקצועי צבאי ידוע לשמצה :0 ). גם אם מלמדים במספר שכבות גיל במקביל, זה מקטין את החזרתיות של אותה שנה, אבל לא בין שנה לשנה).
&nbsp
בטוחה שאת רוצה להיות מורה? דעי שחלק מהותי מהמורים החדשים פורשים אחרי שנים בודדות בגלל שחיקה ו/או חוסר התאמה למקצוע (או חוסר התאמה של המקצוע אליהם).
&nbsp
לגבי שיווק דיגיטלי - מה פה בדיוק אינטראקציה עם אנשים? שיווק, בניגוד למכירות, עוסק בעיקר בכתיבת חומרים פירסומיים ושיווקיים (זה יכלול אינטראקציה עם אנשים במקום העבודה שלך) ופירסומם ברשת (זה יכלול אינטראקציה אלקטרונית בעיקר עם אתרי חדשות ופירסום רלונטיים - שבמרביתם, אחרי יצירת הקשר הראשונית, האינטראקציה היא מינימלית).

שמרית211

New member
תודה רבה על התגובה, תשובה

אם הייתה לי אפשרות הייתי שמחה ללמד במכללה, אבל ככל שאני מעמיקה בלימודיי האקדמאיים אני מבינה עד כמה סיכויי קטנים למצוא משרה בתחום. במידה ויתמזל מזלי וכן אצליח למצוא משרה -הרי שהיא תהיה משרה חלקית (יש לנו ילד שעלינו לפרנס). פרט למחקר לא עסקתי באף תחום בהייטק, רק מתוך היכרות עם עצמי אני יודעת שעליי לחפש משרה שאופי העבודה בה הוא דינאמי ויש התנהלות מסוימת עם אנשים.

selalerer

New member
אני מקווה שברור לך שאת דנה את עצמך להכנסה נמוכה כל החיים

fellow1

New member
את תתאימי בול למכירות לדעתי

אנשי המכירות אצלנו כל הזמן נפגשים עם לקוחות ואיתנו המפתחים.

יש בעבודה הזאת יתרון גדול לאנשים עם שכל שיודעים ללמוד כי ככל שהם יבינו יותר במוצר הם ידעו לבקש מאיתנו את הפיצרים טוב יותר ולהסביר את הדברים נכון יותר ללקוחות.

את תעבדי קשה תרוויחי הרבה כסף ותיהיה לך הרבה אחריות (כל החברה חייה או מתה על אנשי המכירות שלה) ותציגי מידע כמו בסמינרים או בשיעור אז יש דימיון להוראה.

זו הדיעה שלי כמובן, אבל אם את מספיק חכמה לדוקטורט ואת טובה ואוהבת יחסי אנוש זה נו בריינר.

user32

Well-known member
מנהל
מכירות זה אופי מאוד מאוד מסויים

מעט האנשים שמסוגלים להתמיד ולהצליח בזה. מי שעבד כנציג מכירות בדוכן בקניון או מהנודניקים שמתקשרים אליך לעשות ביטוח או לקחת הלוואה - זה הטיפוס. מעולם לא נתקלתי באיש מכירות עם דוקטורט אבל תמיד יכולים להיות הפתעות.
וכן, מכירות בהיי-טק ופגישות עם לקוחות בחו"ל זה בערך אותה עבודה של מוכר מנויים בסלקום. אתה "מתחיל" עם אנשים בלינקדאין שאתה לא מכיר, משיג את המספר, מתקשר, מקבל ניתוקים, ממשיך להתעקש עד שמצליח לקבוע פגישה וממשיך משם. לא קל בכלל.

choo

Active member
השאלה היא למה לוותר מראש?

&nbsp
סיכוייו של כל אחד קטנים יחסית (האמנם?) - ועדיין יש משרות ויש כאלו שמוצאים בזה עבודה. זו גם שאלה של גמישות גאוגרפית (המכללות ברובן לא נמצאות קרוב לבית של אף אחד).
&nbsp
לגבי משרה חלקית, לא הבנתי - את רוצה משרה חלקית, או שאתה לא רוצה משרה חלקית?
&nbsp
לגבי זה שלא עסקת ב"אף תחום בהייטק" - אף אחד לא עסק ב"אף תחום בהייטק" לפני שהוא התחיל לעבוד ב"הייטק". מי שלא מנסה - לא טועה. אבל מי שלא מנסה - גם לא מצליח למצוא מה מתאים לו. סתם דוגמא אנקדוטלית (לא מייצגת - אבל מביעה רעיון) - הכתי מישהי שעשתה תואר שני במדעי המחשב, עבדה בפיתוח תוכנה, המשיכה ללימודי דוקטורט, ובשלב מסויים החליטה לעבור לצד של המשקיעים ולעסוק בהשקעות בחברות הייטק. היא ניסתה והתנסתה, וההתנסויות הללו חשפו בפניה אפשרויות שמראש לא היו נראות סבירות (לה ולמי שהכירו אותה)
&nbsp
&nbsp
אגב, באילו תחומים שלושת התארים שלך? ומאילו מוסדות?

שמרית211

New member
תודה רבה על התגובה, תשובות

הכוונה שלי היא שפרט למחקר טכנולוגי לא התנסתי באפשרויות הקיימות בחברות הייטק. (ואני עובדת בחברה מאוד גדולה).
למדתי ניהול מ. מידע-זה לא שאני סולדת ממחקר, אך קשה לי לראות את עצמי עושה את זה 100% מהמזמן, כרגע אני עובדת בחצי משרה וזה מאוד נוח (יש לי גם אפשות עבודה מהבית) וחסרה לי מאוד תקשורת עם אנשים בעבודתי.

בתואר השני היו לי את החברים הקרובים שלמדו איתי כך שלא הרגשתי מחסור. בנוסף עבדתי במשרד ממשלתי גדול, וכל הזמן הייתי במגע עם אנשים.

אני מרגישה שאני לא מספיק מכירה את האפשרויות התעסוקתיות הקיימות בחברות הייטק, חשבתי על שיווק\ פרסום מאחר ואני חושבת שהתחום הזה הוא יחסית דינאמי באופי שלו וכולל מגע עם אנשים. (אבל שוב, יכול להיות שאני טועה)

למדתי באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בר אילן. (אני מקבלת מלגת נשיא לדוקטורטנטים מצטיינים).המאמר(שכתבתי על התזה) פורסם בכתב עת טכנולוגי יוקרתי בארה"ב.

אני חייב לציין שהשאלה שלך היא בין המוזרות ביותר שנתקלתי בהן
ואני בפורום הזה כבר הרבה זמן.
&nbsp
מעולם לא שמעתי על בוגרת תואר ד"ר בהצטיינות נשיא שעובדת במכירות. מעולם.
לרוב אנשי המכירות שאני מכיר אין אפילו תואר ראשון. יש להם חוצפה, שכל ומרפקים, המון שעות פנויות, ובמקרה של חברות הייטק בארץ, הם גם נוסעים לחו"ל בתדירות של כל שבועיים. את בנויה לזה ופנויה לזה?
&nbsp
כל שלושת התארים שלך הם בניהול מערכות מידע, כולל הדוקטורט, ואין לך כוונה לעסוק בזה? עשית את כל התארים האלו רק בשביל מלגה? כמה שנים השקעת בזה? בכל תפקיד ובכל מקצוע שהיית עובדת בו, סביר להניח שהיית מרוויחה יותר מהמלגה הזו, ובשנים שהשקעת בלימוד משהו שאין לך שום כוונה לעסוק בו, יכלת ללמוד משהו שכן יש לך כוונה לעסוק בו.
&nbsp
יש פה איזושהי סתירה קיצונית בין ההשכלה שלך לבין התפקידים שאת אומרת שאת רוצה בפועל, שמיועדים לאוכלוסיות אחרות לגמרי.
&nbsp

fellow1

New member
סלחי לי, אבל נפלת על הראש?

יש לך דוקטורט בנושא ראלי עם זיקה ישירה לעולם המחשבים ואת רוצה לעבוד בשיווק?
&nbsp
מילא היית עם דוקטורט בפסיכולוגיה או היסטוריה בלי זיקה ראלית...
&nbsp
תעשי לבד הסבה לביג דאטה או לאיזה מקצוע אחר שמרוויחים בו הרבה כסף. תנסי להתקבל לחברה גדולה ולכוון להיות מנהלת...
&nbsp
בניהול יש המון אינטרקציה עם אנשים לטוב ולרע ובחברה גדולה התארים שלך יפתחו בפניך דלתות.
&nbsp
זה ייקח זמן אבל נראה שסבלנות יש לך ולא תגזרי על עצמך והילדים שלך חיי עוני.
&nbsp
ג'יזס מה יש כאן בזמן האחרון עם נשים בעלות דוקטורט שחולמות לעשות עבודות מחורבנות....

choo

Active member
בתור מפתח תוכנה, יש לי הרבה אינטראקציה עם אנשים אחרים

&nbsp
אני לא יודע לכמה "אינטראקציה" את זקוקה, אבל המחשבה של אנשים שבפיתוח תוכנה (לדוגמא) יושבים כל היום לבד מול המסך, פשוט אינה נכונה. מי שמעוניין להיות באינטראקציה עם אנשים אחרים 50+ אחוז מהזמן - אכן לא ימצא את זה במרבית התפקידים הטכניים (פרט לתמיכה טכנית). בפועל, מפתח תוכנה יכול לבלות 10-20% מהזמן שלו באינטראקציה עם אנשים אחרים - מפתחים, אנשי בדיקות, אנשי מוצר, מנהלים, אנשי תמיכה. יש תפקידים בסיגנון תמיכה רמה 4 (מה שנקרא לפעמים "צוות תגובה מהירה") שבהם מדובר באחוז גבוה יותר מהזמן.
&nbsp
אני חוזר על מה שכתבתי - את מכוונת מאוד נמוך, עוד מבלי שניסית לכוון יותר גבוה. בעיני זו טעות או טרוליות.

כאלה שהכרתי שהלכו לייעוץ מקצועי - לא עזר להם

אמרו להם משהו בנוסח "כל מה שתנסה - תצליח".

אבל שווה לנסות, למה לא? זו החלטה שתשפיע על המשך חייך. במקום לבזבז כסף ושנים על תעודת הוראה - עדיף להבין מראש האם זה באמת שעשוי להתאים לך.

user32

Well-known member
מנהל
מאוד קשה לתת תשובה רצינית בלי לדעת באיזה תארים מדובר

למעלה