ייעוץ מקצועי

MoonAndSun

New member
ייעוץ מקצועי

הייתי מטופלת בעבר אצל פסיכולוג במשך שנתיים. הפסקנו את הטיפול בעיקר כי הייתה תחושה שמיצינו, די נראה לי שזה היה הדדי... אולי כי היו נושאים שהוא ידע שאני לא מסוגלת לפתוח איתו וזה לא היה גם הזמן להתמודד איתם (האמת שהתמודדתי עם המון באותה תקופה בטיפול). הפסיכולוג אמר שבעתיד ייתכן שאני אצטרך עזרה עם נושאים נוספים אבל זה לא יהיה טיפול ארוך אלא טיפול קצר וממוקד בנושא הספציפי. ואכן עברו שנתיים מאז והדרך שצעדתי בה לבד היא משמעותית, עשיתי המון שינויים חיוביים בחיים שלי והרבה דברים הסתדרו לי יפה. עכשיו אני במקום בחיים שלי שאני יודעת שאני זקוקה לעזרה, יש הרבה דברים שאני לא מסוגלת להתמודד איתם (בעיקר בקטע החברותי אם זה חשוב בכלל) ואני מוצאת את עצמי בודדה למרות שאני מוקפת אנשים, אני פשוט בבעיה להכניס אנשים לעולם שלי. אבל אני בדילמה מכמה כיוונים. ראשית כיוון שאני מרגישה שיהיה לי קשה לפתוח עם הפסיכולוג הקודם את העניין של מערכות יחסים עם גברים. זה לא הרגיש לי נוח במיוחד בזמנו וגם עכשיו אני לא בטוחה אם זה השתנה. לפיכך אם אני מתחילה טיפול חדש אני צריכה לדבר על כל מיני דברים שמבחינתי כבר "סגרתי" אותם. הבעיה השניה היא עניין הכסף, אני בתקופה מאוד קשה כלכלית אבל אני לא רוצה להזניח את הבעיות שלי בגלל המחסור, אולי עדיף לי בכלל פסיכולוג דרך קופ"ח? איך אני יודעת מהי הבחירה הנכונה לעשות במקרה הזה?

גרא.

New member
MoonAndSun,אם את חשה צורך בטיפול,ברור שכל

טיפול עם מטפל אחר יתחיל מהתחלה,אלא שמאחר ו"סגרת" כמה דברים מבחינתך,אין סיבה מיוחדת להעלותם שוב,אלא בהקשר של דברים אחרים שלא הספקת לגעת בהם אצל המטפל הקודם.את בהחלט יכולה לפנות לקופ"ח שלך בכדי לקבל גם פסיכולוג טוב, גם הנחה משמעותית בעלויות הטיפול.כמו כן אפשר לפנות גם לקליניקה הפסיכולוגית של אוניברסיטה זו או אחרת,ליד מקום מגורייך, וישנה אפשרות גם לפנות למרכז הייעוץ לאשה המתחשב במצב הכלכלי של הפונות (קישור מצ"ב). http://www.ccw.org.il/

MoonAndSun

New member
קליניקה של אוניברסיטה זה אומר שמתמחים מטפלים?

או שזה פסיכולוגים וותיקים?

גרא.

New member
בקליניקה שליד החוג לפסיכולוגיה,המטפלים הם

מתמחים בהנחייה צמודה של פסיכולוג קליני בכיר.על פניו כדאי לדעת כי רובם ככולם,סטודנטים מוכשרים ביותר והטיפול בגיבוי והדרכה של פסיכולוג קליני מדריך,צמוד ומבטיח טיפול רציני ויעיל.

MoonAndSun

New member
אני צריכה להרהר בשתי האופציות

מצד אחד אני מעדיפה מטפל זכר. לא יכולה להסביר למה... לכן קצת קשה לי עם המרכז לייעוץ לאישה. מנגד נשמע לי קצת מוזר להיות נתונה לטיפול תחת מטפל שעלול להיות צעיר ממני וכאשר הוא בתקופת התמחות. אני ממש מודה על התשובה המקצועית. יש לי הרבה להרהר בו להמשך.

גרא.

New member
בחישוב זהיר,פסיכולוג/ית קליני כשהוא לקראת

סיום לימודיו,עשוי להיות כבר בן 27+ ויותר מזה,ויכולת הטיפול אינה נגזרת מגיל המטפל,אלא על רקע התאמתו לטיפול,המוטיבציה שלו והמסירות למטופל.ומהבחינה הזו,החברה האלה,רובם ככולם ראויים להיות מטפלים.כך שאין לך ממה לחשוש.

MoonAndSun

New member
הבנתי..

מה שגרם לי לחשוש מבחינת הגיל זה שחוסר הנסיון שלו יהיה מכשול.. שיהיה לי קשה לדבר עם מישהו שלא מנוסה מספיק. אבל אני מניחה שאם אתה אומר שהם מקצועיים אני יכולה לנסות.

למעלה