ייעוץ מיזוג אוויר

okit83

New member
ייעוץ מיזוג אוויר

היי,
אנו חושבים לקנות דירה מקבלן שמגיעה עם הכנה למזגן מיני מרכזי.
משיחות שקיימנו אנחנו מקבלים תשובות מעורבות לגבי האם כדאי מזגן מפוצל בכל חדר (שלא בטוח מתאפשר כי אין מקום לכל המנועים במסתור הכביסה) או מזגן מיני מרכזי מסוג מסוים (עם מערכת דמפרים, עם מרכזיה, עם אינוורטר...).
האם יש מקום להתייעץ עם יועץ מיזוג אוויר? (אם יש המלצה אשמח לשמוע)
חשוב לנו למצוא משהו שגם ישקלל עלויות - השקעה חד פעמית במזגן למול כמה זה מחזיר את עצמו / בזבזני בשימוש בחשמל לאורך השנים.
אודה להכוונה...

efi19803

New member
דעתי הלא מקצועי - אני לא איש מיזוג

לדעתי עדיף מזגן בכל חדר
ועדיף טכנולוגית on\off.

אינוורטר לפי הפורומים השונים (לא בהכרח של אנשים שמבינים) אני קורא על לא מעט תקלות שהתיקון שלהם יקר מאוד

ודעתי הנוספת לגבי מיני מרכזי הוא מותקן בגלל חוסר ברירה גדול המסתור כביסה.

לפעמים כדאי לחכות אפשר לנסות לדחוף בהחלטת ועד בית התקנה בחוץ

efi19803

New member
מדינה "מוזרה" כל הארץ מזגנים מזגנים ובתים חדשים לא....

אני גר בבניין חדש בשכונה ותיקה
כל השכונה מלאה במזגנים ורק אצלנו אסור בלי שום היגיון
אם היה חל איזור על כל השכונה הייתי מבין
אבל על בניין אחד משכונה שלמה
לא כל מקבלי ההחלטות חכמים :)

יוסיזיו

New member
אלו החלטות של ועדת בנין ערים .נסה

להתקין מזגן בחוץ,למחרת תקבל צו פירוק והחזרת הקיר לקדמותו.לך תתקן את האבן או הקיר בגובה של 12 קומות. כבר פירקתי יחידה שכזו ועלה לבן אדם תחת משאית מנוף סל . לכן תהיה קצת חכם ואל תשיא בפורום עצות אחיתופל .

efi19803

New member
יוסי לא אמרתי להתקין ללא אישור! ובנוסף

אמרתי שאני לא מבין את החוק הזה
לא ייעצתי לאף אחד להתקין ללא אישור! ! !
אני שוב טוען שהחוק הזה מאוד מוזר בשכונות ותיקות....
&nbsp
וגם הצהרתי שאני לא איש מיזוג זו רק דעתי !
&nbsp
&nbsp

יוסיזיו

New member
אין מצב לקבל אישור ומסתורי הכביסה הללו מהווים בעיה רצינית.

הן באפשרויות ההתקנה והן בהוצאת החום הרב שנלכד בחלל הזה למרות שיש רפפות.
יש קבלנים שמתקינים את הרפפות בצורה טובה ואז יש יותר פליטת חום החוצה ויש קבלנים שמתקינים בצורה לא טובה.
לענין האינוורטר או לא,רק לידיעתך שבאירופה יותר מ 80% מהמזגנים שנמכרים הם אינוורטר אבל שם לא מביאים את המזגנים הזולים שעושים צרות,
שאל את עצמך איך מזגן קטן שעולה 1800-1900 ש"ח פתאום יש לו תאום אינוורטר ב רק 500 ש"ח יותר יקר מצד אחד ומצד שני יש תאום אחר שעולה כפול ממנו??
התשובה פשוטה,היקרים הם בעלי איכות טכנית וטיב מעולה והזול לעמך ישראל שאוהבים זול והמזגנים באיכות נחותה וכל שני וחמישי יש טכנאים אצלם בבית והם עוד מתלוננים בפורומים השונים.
קח פוגיטסו,קח סמסונג,קח מיצובישי הם באיכות מעולה וטובים כמו היקרים של אלקטרה או של תדיראן.

efi19803

New member
שאלה "פילוסופית"

למזג חדר סטנדרטי של הורים\ ילדים עבור אנשים ממוצעים.
למה לשלם על אינוורטר שאני יכול לקנות מזגן on\off שעושה עבודה מצויינת לשנים רבות
עדיין לא מצאתי טיעון אמיתי למה אינווררטר!

שמעתי על חיסכון בחשמל וכו - אבל מצד שני לא ראיתי דוח בדיקה מפורט שמוכיח את הטענות בכלל קיימים דוחות כאלה? מי בודק את זה?
ושאלת השאלות בשורה התחתונה כמה זה חוסך בכסף בחדר סטנדרטי

יוסיזיו

New member
חיסכון בחשמל רק לאורך זמן,עקרונית הכל תלוי ב COP של המזגן

ולאינוורטר הנתונים אינם אמיתיים כי המדידה היא בנקודה מסוימת שהחברה בחרה "לנעול" את המערכת ,ככל שהמערכת יורדת בהספק היעילות הולכת וגוברת מאחר והמעבה והמאייד מנוצלים היטב לעומת עבודה בהספק מלא.
מתוך כנס שמלפני שבועיים עם מיטב מהנדסי מיזוג האויר שלא שייכים לשום חברה עלה הנושא וכולם בלי יוצא מן הכלל באותה הדעה מה גם שאין למזגן כיבוי והדלקה תכופים שהתנעה כזו צורכת הרבה מאד זרם ותסתכל על המנורות בבית כשאתה מדליק מזגן,נכון שזה לפרק זמן קצר אבל גם הזמן הזה מהווה פיק בצריכה וכשיש הרבה כאלו במזגן רגיל זה כבר משפיע והיכן הבלאי המואץ של המדחס?
נקודה נוספת למחשבה היא שלנשים רבות בגיל שמתחילות לחוות גלי חום יש יתרון עצום לאינוורטר בשל היציבות בטמפרטורה שבחדר ואז הרבה מתופעות הלוואי שמשפיעות על נשים אלו נעלמות.

efi19803

New member
תשובה מפורטת מאוד ! מקבל אותה ב 100% -

לדעתך לגבי האינוונטר הטובים מתי הם יישרו מחירים לכיוון ה on\off?
&nbsp
&nbsp

יוסיזיו

New member
אין מצב שהטובים יישרו מחיר,הכרטיסי אינוורטר שלהם בנויים טוב

ועם עודף ועומדים בכבוד בתנאי עבודה המקסימליים של המערכת.
לעומת זאת האינוורטרים הזולים כרטיס במינימום עלויות לייצרן וליבואן ואחר כך הלקוח ישא בעלויות.
לא צריך להשתגע על מיצובישי ופוגיטסו,גם לאלקטרה יש דגם טוב(רק עולה כפול מהזול)
יש לסמסונג דגמים טובים והמחירים לא רעים בכלל..

יוסיזיו

New member
עוד דבר קטן לגבי האינוורטר, יש לו יתרון עצום בחימום

כי מזגן רגיל כשמגיע החוץ ל 10 מעלות מתחיל לצלוע החימום,ב 7 מעלות מאבד כמחצית מההספק שלו וב 4 מתחיל לקפוא.
האינוורטרים יודעים לעבוד עד 20- ללא בעיה וגם החימום שלהם מאד נעים ואין להם את המשב רוח חם שמפריע להרבה אנשים.

efi19803

New member
הבנתי - בשורה תחתונה המסקנה שלי....

או שקונים את "האינוורטר האמיתי" או את ה on\off
אין פה אמצע זה ממש שחור לבן

יוסיזיו

New member
בדיוק כך,קונים משהו טוב ולא רצים לחפש את הזול,היות ונדרשת

גם התקנה אז כדאי להשקיע יותר ולקבל מוצר טוב ולאורך זמן.

למעלה