ייעוץ לצלילות בחו"ל

The6thAngel

New member
ייעוץ לצלילות בחו"ל

היי,

אני בעלת כוכב שני, כ-30 צלילות, אין לי ציוד צלילה, ואני רוצה לטוס ליעד המשלב צלילות איכותיות.
יותר מעניין אותי בעלי חיים מאצות, ואני אשמח ליעד שיש בו צבי ים :)

מבחינת תאריכים אני דיי גמישה (אתאים לעונה של היעד..), החל מינואר עד אוקטובר בערך.
הבעיה העיקרית שלי היא שאין לי שותפים, אז קצת מפחיד אותי לסוע לבד למקומות שקשה להגיע אליהם.

אז הייתי שמחה לקבל המלצות ל:
1. יעדים מומלצים לטיול צלילה עם הניסיון שלי (יש לי בערך חודש, אני כנראה אמשיך לטייל קצת באיזור אליו אני מגיעה..)
2. אם יש לכם המלצות איפה למצוא שותפים לטיולים כאלה בשביל שאני לא אצטרך לסוע לבד, זה בכלל יהיה נחמד...

התכנון המקורי היה צלילות בבורמה (יציאה מתאילנד), עלו בתור אופציה המלדיביים (שאני מפחדת שאולי בגלל הזרמים החזקים שם קצת גדול עליי..) וגם מרכז אמריקה.

אשמח לקבל עזרה!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עם 30 צלילות ורצון לפגוש צבים מציע לך לטוס

לאילת.

לאחר עוד כמה עשרות צלילות רשומות אוכל להציע לך עוד כמה אתרים מעניינים.

bkeilat

New member
אחד נפצה בשבוע שעבר ע"י כמה קבוצות

אבל מסקרן אותי הסיפא של שאלתך - האם יש עונתיות בהופעת צבים באילת?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בזמנו ראיתי צב (צבה בעצם) תמיד בעונת הלילה

על פני כל השנה.

מצטרף לשאלתו של בנימין.

bkeilat

New member
MAUI

אחד האיים היפים בעולם, רק 6 שעות טיסה (מהחוף המערבי של ארה"ב) צלילות בכל הרמות ממתחיל עד מתקדם, וצבי ים כמו זבל.

צלילה

שלום רב,

ראשית: אני מארגן טיולי צלילה בכל העולם ולכן כגילוי נאות ראוי שתדעי זאת.
ניסיון הצלילה הוא דבר חשוב ובהחלט מכריע בבחירת היעד, אולם באותה מידה, הניסיון הקיים כרגע מאפשר לך מגוון רחב של יעדים והמלדיבים בהחלט אחד מהם.
אנו שולחים למלדיבים גם צוללים עם פחות ניסיון משלך. האופרציות מקצועיות ויודעות להתאים האתרים לרמת הצוללים כמו גם לחלק הקבוצה בספינה לפי רמת הצלילה.
בעיניי זה יהיה היעד הטוב ביותר בהיבט של עלות-תועלת ובעיקר למי שאוהב בעלי חיים רבים !!
בורמה הייתה יעד מעניין אולם כיום , מבחינתו, מדובר ביעד מאכזב ואנחנו יצאנו משם לפני שנתיים. בורמה ניזוקה רבות על ידי דיג פיראטי בדינמיט ובנוסף
הנקודות המעניינות יותר הן צלילות מאתגרות יותר מהמלדיבים.
אזור הקאריבי נחמד מאד ואנו פועלים באיי קיימן, בליז, בהאמס, קובה, טורקס אנד קייקוס. המלדיבים טובים יותר.
יש גם את איי אנדמן המעניינים.
בכל אחד מהמקרים - תמיד נמליץ לצבור ניסיון לפני היציאה, אולם גם אם לא ניתן - אין כל בעיה לצאת !!!!!!!!!!

מלבד זאת, גם איכות ונוחות ההפלגות ביעדים אלו - הם פרמטרים חשובים ביותר.
הפלגת צלילה היא הדרך החווייתית ביותר ליהנות מחופשת צלילה אטרקטיבית במרבית יעדי העולם.
היעדים שציינתי מספקים נוחות הפלגה ואיכות ספינות וכל זה בעלות זולה בהרבה מיעדים מקבילים ברמתם.
בתור טיול צלילה ראשון ליעד איכותי, יעדים אלו יתנו לך חווית הפלגה מצוינת, יספקו לך ניסיון שלא תרכשי גם בשנה צלילה באילת
ויספקו לך ביטחון להמשך הדרך בטיולי צלילה בעולם בהם ההפלגה עצמה היא אתגר.

מקווה שעזרתי
אילן

niry26

New member
מה שמשנה זה איך את מרגישה במים

פחות משנה כמה דפים רשומים ביומן הצלילות שלך.
ובכל מקרה אל תעשי משהו שאת לא מרגישה בטוחה לגביו.
מה שכן, עד שיגיע הטיול את יכולה לצלול והרבה. אני, למשל, אוהב לצלול גם בים תיכון בתל אביב. קרוב, נוח ומאפשר לי לצלול יותר מאשר אם הייתי מגביל את עצמי לאילת. גם תנאי הלא אקווריום מכינים יותר טוב לאתרים יותר מאתגרים.

היכן שלא תהיי, כדאי לך לחשוב על צלילות יומיות. הן בד"כ באתרים יותר קלים וגם יש לך אפשרות בחירה מסוימת בזכות המגוון של המועדונים.
ספארים של מספר ימים יתנו שרשרת יפה של אתרים אך די מוגדרת (עד כדי תנאי מזג האויר והים) ויכוונו למצות את יכולות הצוללים כדי להעצים את החוויה, וזה לא בהכרח יתאים לצולל מתחיל.

הוואי מציעה כמות צבי ים בלתי רגילה אך לא בטוח שזה מקום שיתאים לך לשרוף בו חודש.
אני במקומך הייתי חושב לכיוון מזרח על תאילנד או לכיוון מערב על הקאריביים או מקסיקו המזרחית, תלוי באופי שלך. אלה גם מקומות שיהיה לך קל למצוא שותפים לטיול.
עם צפון ודרום הייתי מחכה קצת ;)

gilgr1975

New member
תנסי כאן...

מנוע חיפוש לאתרי צלילה שמאפשר חיפוש לפי בעלי חיים, רמת צלילה ואזור בעולם

בכל מקרה מצטרף להמלצות לצבור מעט ניסיון לפני. נכון שזה לא הכרחי, ואת תהני גם אם תסעי מחר, מצד שני ניסיון ובטחון נוסף בצלילה רק ישפר את החוויה

ReefDiver

New member
המלצה שלי - פיליפינים

לפני שנתים צללתי שם עם חבר - באזור שנקרא ה-visayas שזה מרכז הפיליפינים.
צלילות עשירות מאוד באלמוגים ויצורי ריף מדהימים. בשני מקומות ראינו צבי ים בכמויות שמספיקות לכל החיים:
אי קטן שנקרא balicasag שאליו יוצאים לצלילות יום מ-alona beach.
אי קטן שנקרא apo island שאליו יוצאים לצלילות יום מ-dauin/domaguete.

הצלילות ב-visayas קלות מאוד, ללא זרמים, תנאים דומים מאוד לאילת ולכן בהחלט מתאים לרמת הצלילה שלך. העושר התת ימי עולה בהרבה על ים סוף.

הטיול היה קל מאוד לארגון. עשינו הכל דרך www.sea-explorers.com שהם רשת מועדונים בחמישה מקומות אטרקטיביים במרכז הפיליפינים, והם דואגים להכל משדה התעופה ב-cebu וחזרה לשדה התעופה, כולל לינה, הסעות וצלילה. אפשר להוזיל קצת עלויות אם מארגנים לבד. מבחינת אירגון הטיול כל מה שאנחנו עשינו זה להזמין טיסות ל-cebu, ולהתקשר עם ה-www.sea-explorers.com. היו שבועיים מופלאים.

בעוד חודשיים אנחנו טסים שוב לפיליפינים, הפעם בחבורה קצת יותר גדולה, ולאזור אחר - אנילאו, פורטו גלארה ו-apo reef. נוכל לדווח על מצב הצבים בסוף פברואר

דרך אגב, יש לאל על טיסות זולות יחסית להונג קונג - 800$. משם לפיליפינים זה סך הכל עוד כ-200-250$, תלוי בחברת התעופה. זה לעומת הזמנה של כרטיס למנילה (עם אותן עצירות) שעולה כ-1500$.

לגבי המלדיבים, לא הייתי שם עדיין ובעצם התחלנו בלברר על היעד הזה. אלא שלבסוף העלות-תועלת הסיטה אותנו משבוע במלדיביים לשבועיים קצת יותר זולים בפיליפינים. גם מבחינת תנאי הצלילה, ממה שהבנתי עדיף להגיע למלדיבים עם מעט יותר נסיון משלך, אבל כמו שכתבתי, לא הייתי שם.

למעלה