ייעוץ לפני קנייה

gabimaor

New member
ייעוץ לפני קנייה

יש לי חבר עו"ד שרוצה לרכוש נייד.הצרכים די בסיסיים, משמע אינטרנט,אופיס ואולי כמה תוכנות שקשורות למקצוע אבל אין להן דרישות חומרה מיוחדות.לגבי תקציב,הרעיון הוא להישאר בגבול הסביר סביב 5000 פחות או יותר אבל אם יש נייד בעל עלות תועלת גבוהה שעולה 6K זה בסדר. אחריות של 3 שנים חשובה לו וצריך לקחת זאת בחשבון. הוא קיבל הצעה לכמה דגמים כאשר המתאימים יותר הם: דגם D520 LT-RC03-1541 DELL Latitude מעבד Intel® Core 2 Duo (T7200) 2.0GHz זיכרון 1024MB (2X512) 667Mhz משטח הצבעה, מודם K56, כרטיס רשת, כרטיס רשת אלחוטי, BlueTooth כרטיס מסך, כרטיס קול, רמקולים, מיקרופון פנימי, USBx4 , 3שעות סוללה 6-cell 53WHr Li-ION , דיסק קשיח 120GB משקל 2.38 ק"ג צורב DVD מסך רחב "15 1200X800 מערכת הפעלה WINDOWS VISTA Business ממשק אנגלי מחיר למזומן כולל מע"מ 6320 ₪ Lenovo 3000 C200 TZ0BVIZ מק''ט: TZ0BVIZ מעבד 1GB/ 2GB (2*512)(667Mhz)זיכרון 80GB דיסק קשיח 15” TFT XGA 1024x768מסך , Vista Home Premuim (HEB)מערכת הפעלה סוללה 3 שעות צורב DVD אחריות 1 שנה משקל 2.8 ק"ג BlueTooth, , מודם, כרטיס רשת, כרטיס רשת אלחוטי, רמקולים פנימיים, כרטיס קול, כניסת מיקרופון חיצוני ואזניות מחיר 5410 ₪ כולל מע"מ הרחבת אחריות ל 3 שנים 995 ₪ ראשית,מה דעתכם? אם יש למישהו דגם אחר שלדעתו מניב עלות תועלת טובה יותר אשמח לשמוע. בנוסף, מה ההבדלים העיקריים בין הגירסאות השונות של VISTA? תודה רבה

Jan22

New member
בוא נראה ..

נתחיל בזה שהמפרטים לא מיועדים ליישומי משרד-סטודט אלא לאפליקציות כבדות וגראפיקה ברמה סבירה-ממוצעת. האם תוכל לקחת נייד שיתאים לו עבור המקצוע שלו ? תוכל ,וגם תוכל לחסוך כמה מאות שקלים בדרך. נדגיש ראשית כל שאם הוא מייעד את הנייד להרצת יישומים כבדים יותר בעתיד אז אין צורך להתייחס לדברי בתחילת ההודעה , אם הוא מתכוון בעתיד לעבוד עם קידודי וידאו / משחקים כבדים עם גרפיקה סבירה / להריץ תוכנות חישוב וכד' ,זו הכוונה. מצד שני ,אם הייעוד העיקרי של הנייד הוא ליישומי אופיס (WORD,PP,EXCEL ETC..) / אנטרנט / מוסיקה / סרטים אז תוכל לקחת מעבד ייעודי ליישומי משרד כגון סלרון האינטלי או סמפרון AMD ולחסוך הרבה כסף. *ההבדלים בין הגרסאות של ויסטה ? כבדה יותר ,עולה יותר ומכילה תמיכה גבוהה יותר. לפרטים כנס לגוגל ותרשום vista premium vs vista business.

dimiboy

New member
dell inspirion 6400

אם כבר הציעו לו דל עדיף אני חושב אינספיריאון 6400 אם מיפרט דומה. זה כבר הרבה יותר ממה שהוא צריך במיפרט וזה יעלה פחות לפי מה שראיתי באתרים שונים. דרך אגב אם מדובר בעורך דין יש סיכוי הוא רוצה אבטחה טובה במחשב אז אולי עדיף לו לחפש נייד אם קורא טביעות אצבע. לגבי ויסטה... עורך דין אני מאמין לא צריך מדיה סנטר וגראפיקה יפה... כך שכל גירסה תספק אותו אני מניח. אומנם בגלל שויסטה היא מערכת חדשה רצוי בנתיים להישאר אם מערכת הפעלה XP. לגבי דגמים... לדרישות שלו יתאים כימעט כל נייד שיש היום (כמובן יותר חזק יותר טוב) כך שהוא יכול לבדוק לפי מחירים וללכת על חברות טובות וזהו... ואפשר למצוא נייד גם בפחות מ 4000 לדרישות כאלו. חברות מומלצות לדעתי האישית: dell, toshiba, acer, ibm (לא לנובו)

gabimaor

New member
תודה ועוד

אני יודע שמדובר במפרטים שיתנו לו יותר ממה שהוא צריך אבל הוא רוצה מחשב שיחזיק לו לכמה שנים והוא לא רוצה מחשב פשוט מדי. אני יודע שזו גישה לא נכונה ואין ספק שהוא יכול ללכת על משהו מאוד פשוט אבל חשבתי למצוא לו משהו באמצע.אגב, חשוב לו שהמחשב יהיה תואם לויסטה. האם פשוט לחפש בזאפ משהו שעונה על הדרישות או שיש למישהו דגם מסוים שהוא ממליץ עליו? תודה

gabimaor

New member
מה אתם אומרים על זה?

DEL INSPIRON 6400 IN-RC03-1538 Intel Duo Processor T2250 1.73GHz מעבד זיכרון 1024MB (2X512) 667Mhz משטח הצבעה, מודם K56, כרטיס רשת, כרטיס רשת אלחוטי, BlueTooth כרטיס מסך, כרטיס קול, רמקולים, FireWire, כניסת מיקרופון, USBx4 , 3שעות סוללה 6-cell 53WHr Li-ION , דיסק קשיח 120GB משקל 2.9 ק"ג צורב DVD מסך רחב ".415 1200X800 מערכת הפעלה WINDOWS VISTA ממשק אנגלי מערכת ההפעלה היא basic.בעייתי או לא ממש משנה עבור המשתמש הפשוט? אם הוא ירצה לעבור לממשק עברי (אני מניח שתמיכה בעברית לא תהיה בעיה להוסיף למערכת הנוכחית) אז הוא יצטרך לרכוש מערכת הפעלה חדשה או רק להוסיף פיצ'ר כמו ב XP PRO? כמו כן האם הרזולוציה של המסך לא נמוכה?משום מה אני זוכר שיש מסכים בעלי רזולוציה גבוהה יותר. אני צודק? זה ישנה משהו? ושוב, תודה

dimiboy

New member
אממ

הרזולוציה אמורה להיות 1280X800 המחשב בסדר גמור רק כדאי לבדוק איזה כרטיס מסך יש לו. לגבי ממשק עיברי זה בעיה... עדיף לנסות בחנות לבקש להזמין את המחשב אם ממשק עיברי אם זה מה שהוא צריך. להחליף ממשק כמו באקס פי לא תצליחו כי בכלל אין עוד את התוסף בשפה עיברית (לא היה עד לפני חודש לפי מה שאמרו לי מיקרוסוף ישראל) וגם כשיהיה ניתן להתקין אותו רק בגירסאת האולטימייט של ויסטה. בויסטה בייסיק אין את ממשק האארו והיא הכי פשוטה שיש.

dimiboy

New member
כעיקרון

היום כל מחשב נייד שתיקנה כימעט יתאים לויסטה. השיקולים נכונים הרי הוא לא רוצה בעוד כשנה לקנות נייד חדש... פשוט לך אכן לזאפ או משהו וחפש נייד של חברה מובילה אם מעבד נניח core duo או היותר חזק core 2 duo ושיהיה לו גקיגה זיכרון (ויסטה בעיקר דורשת זיכרון ולא מעבד) לי אישית יש ג'יגה זיכרון בנייד כאשר חלק ממנו משומש ע"י כרטיס המסך שיש לי שהוא הכי פשוט ה GMA950 של אינטל... הוא מספיק כדי להפעיל את ממשק האארו בויסטה שזה נותן חלונות שקופים והעברה בין חלונות בתלת מימד ושטויות כאלו שמחסלות את הסוללה... אם אכן בא לו את ממשק האארו כל גירסאת ויסטה תכלול אותו חוץ מגירסאת home basic הדל 6400 שמקודם הצעתי עדיין מתאים לדרישות אבל תחפש עוד דברים.

eliel11

New member
משהו לא מתדר לי

עם הדל משקל 2.38 ק"ג מסך רחב "15 1200X800 אין דבר כזה. בקשר לויסטה http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/editions/choose.mspx שני הדגמים הם דגמים עסקיים משמע חזקים יחסית ואמינים יותר מלמשל אינספריון 6400. האם המשקל הוא שיקול? כי אם כן אז אני מציע לוותר על מעבד על כך חזק וללכת על מחשב קטן יותר.

gabimaor

New member
צודק

יש להם טעות.זה כנראה 2.8 קילו. נראה לי שאמליץ לו עד הדל (אינספריון 6400) ורק שיבדוק אפשרות להחליף את מערכת ההפעלה אם זה קריטי לו.

dimiboy

New member
לא חובה רק דל

אפשר לבדוק גם חברות אחרות. פשוט רשמת שהציעו לך מחשב דל אז רשמתי לך דגם אחר שאני יודע שהוא טוב וזול יותר. אבל אתה יכול לבדוק עוד חברות. לגבי המשקל עוד לא ראיתי בשום מקום שרשמו משקל מדויק... לא משנה מה רשום עדיף ללכת לחנות ו"למשש" את המחשב על אמת... רק כך אפשר לדעת על בטוח אם הוא מתאים או לא

יאיר B

New member
תגיד לחבר שלך לבדוק אם פדאור ותקדין רצים על

ויסטה. אלו התוכנות החשובות למקצוע. אפשר לבצע שינמוך מויסטה ביזנס לXP PRO (אני יודע שעשו את זה בלנובו, אבל לא בטוח אם זה לא תלוי ב-MS). כדאי לברר את הנושא מול שירות הלקחות של החברה אם זה חשוב מאוד.

יוקי3

New member
יש הצעות דומות

DELL INSPION 6400 CORE 2 DOU 2.00 T 7200 INTEL 950 GML UP TO 228 דיסק קשיח120 GB סוללה 6 CELL זכרון 1 |DDR2 667 GB מחיר נע בין 5600 ל 5750 כולל שלוש שנות אחריות זה המחיר המומלץ

למעלה